Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Primair onderwijs

Combineer kunst, taal & rekenen in de klas

Dansen met cijfers, lichtverven met letters, spelen met woorden… Wist je dat je door kunst in te zetten in de klas kunt bijdrage aan je taal- en rekendoelen?

Samen met het onderwijs en het culturele veld kiezen we periodiek een inhoudelijk speerpunt. Van januari 2018 tot december 2019 is dit Kunst, taal en rekenen.

Kunst, taal en rekenen

Dansen met cijfers, lichtverven met letters, spelen met woorden… Deze projecten van kunstvak-aanbieders staan klaar om op jouw school te starten. In onderstaande digitale folder presenteren wij deze selectie van workshops, lessenreeksen en voorstellingen die op een inspirerende wijze bijdragen aan de kerndoelen van het taal- of rekenonderwijs. Hiervoor hebben de kunstvak-aanbieders zich verdiept in de lesmaterialen die op school worden gebruikt, zodat leerkracht en kunstenaar van elkaar kunnen leren.

Voor 2019 zoekt Rozet nog vier scholen voor een co-creatie op het gebied van Kunst, taal en rekenen. In een co-creatietraject gaat de school een samenwerking aan met een kunstenaar. De vraag van de school op het gebied van kunst, taal en rekenen staat daarbij centraal. Aan deze vragen zou je kunnen denken:

  • Werkvormen ontwikkelen vanuit de kunstvakken (dans, beeldend, theater, muziek, multi-disciplinair) die aansluiten bij de inhoud van de reken- en taallessen.
  • Lesmateriaal voor theater en taallessen maken voor leerkrachten .
  • Programma met werkvormen vanuit de methode Rekendans maken voor de Nationale Rekendag.
  • Werkvormen ontwikkelen die het onderzoekend vermogen van de reken- en/of taallessen stimuleren.

Wat een co-creatie traject kan betekenen voor een school zie je in de video hiernaast.

 

Download de digitale brochure

 

speerpunt

Meer informatie?

Bel of mail Anneke

Consulent Onderwijs
Tel. 06-41607808
Stuur een e-mail