Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home

Op het puin

Muziek Op het puin klinkt na 75 jaar opnieuw   

Uitvoering tijdens de Dag van Arnhemse Geschiedenis op 10 oktober in Musis, Arnhem 

In mei 2021 is het 75 jaar geleden dat het muziektheaterspektakel Op het puin van componist Robert de Roos plaatsvond. Een legendarisch schouwspel bedoeld als hart onder de riem voor de Arnhemmers bij de heropbouw van de stad na de oorlog. Onlangs werd de verloren gewaande partituur teruggevonden door een muziekbibliothecaris van het erfgoedcentrum in Rozet. Op 10 oktober, tijdens de Dag van de Arnhemse geschiedenis, klonk de originele muziek van Op het puin voor het eerst na 74 jaar weer in Musis in Arnhem, uitgevoerd door De Koninklijke Harmonie, Muziektheaterkoor De Plaats en gastmusici.

Het project Op het puin is een coproductie van Rozet en Muziektheater De Plaats, waarin zij het Arnhemse muziektheaterspektakel Op het puin uit 1946 van componist Robert de Roos nieuw leven inblazen door middel van een historisch concert, een inspirerende en actieve contextprogrammering onder het motto Arnhem, een nieuwe stad en tot slot de nieuwe voorstelling Op het puin en dan nu.

Terug luisteren en kijken

Gelukkig is de uitvoering nog terug te zien via Rozet Arnhem TV. Let wel: het daadwerkelijke concert begint na 15 minuten. Dankzij muziekuitgeverij Donemus is de opname van Op het puin (uitgevoerd door Muziektheaterkoor De Plaats en Projectorkest Op het Puin o.l.v Jurgen Nab) via diverse online platforms te beluisteren.

Voor meer informatie, ga naar www.ophetpuin.nl.

Programma Rozet

Tijdens het eerste kwartaal van 2021 blikt Rozet, onder het motto ‘Arnhem, een nieuwe stad’, terug op 75 jaar Wederopbouw en kijkt tegelijk vooruit door nieuwe dromen en idealen die in de stad leven te onderzoeken. 

Met een brede en inhoudelijke culturele programmering werpt Rozet de blik op de toekomst met op de achtergrond de Wederopbouwidealen van toen.

Hou de website of onze social media pagina's in de gaten om de updates op het programma te volgen.

MAKING OF - Op het puin

MAKING OF – Op het Puin | De eerste repetities in Musis. Muziekstuk uit 1946 klinkt weer! September 2020