Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home

Op het puin

Rozet is het Arnhemse Huis van Cultuur en is er voor alle inwoners van Arnhem en omgeving. Inwoners met verschillende achtergronden, verschillende leeftijden en verschillende interesses.

Rozet wil een persoonlijke ontwikkeling voor iedereen mogelijk maken met taal, kunst en erfgoed. Samen met de Arnhemmers en organisaties ontwikkelt Rozet culturele en educatieve activiteiten dichtbij, in de stad en in de wijken. Hierin komt de kracht van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen met taal, kunst en erfgoed samen. In het gebouw Rozet vind je onder ander de bibliotheek, het Erfgoedcentrum, instellingen voor cultuureducatie en de Kunstuitleen samen onder één dak. Maar Rozet is meer dan alleen een gebouw. Er worden tal van cursussen, workshops en lezingen georganiseerd. Er is een programma om laaggeletterdheid te bestrijden en Rozet biedt een cultuur educatief aanbod voor de Arnhemse scholen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij Rozet werkervaring opdoen.

Erfgoedcentrum in Rozet

Het Erfgoedcentrum in Rozet vertelt het verhaal van Arnhem en omgeving in een permanente presentatie met behulp van objecten en multimediale presentaties. Vanuit de actualiteit vertellen Arnhemmers verhalen over (hun) objecten die samen een beeld geven van Arnhem en omgeving, de bewoners, hun gebruiken en hun geschiedenis. Dit krijgt verdieping door een unieke collectie boeken, tijdschriften en kranten over Gelderland, waarin de bezoeker zelf op zoek kan gaan naar bronnenmateriaal en verdere informatie.

Programma Rozet

Tijdens het eerste kwartaal van 2021 blikt Rozet, onder het motto ‘Arnhem, een nieuwe start’, terug op 75 jaar Wederopbouw en kijkt tegelijk vooruit door nieuwe dromen en idealen die in de stad leven te onderzoeken. In 2021 is het 75 jaar geleden dat er werd gestart met de Wederopbouw van de stad. Nu is het moment gekomen om de balans op te maken en met elkaar te vieren waar we nu staan. Wie zijn de mensen die nu de stad bewonen? Welke idealen en wensen hebben zij voor zichzelf en hun leefomgeving? Waar zijn de broedplaatsen van jonge ondernemers en creatieven?

Met een brede en inhoudelijke culturele programmering zet Rozet werpt Rozet de blik op de toekomst met op de achtergrond de Wederopbouwidealen van toen.

Hou de website of onze social media pagina's in de gaten om de updates op het programma te volgen.

Dag van de Arnhemse Geschiedenis

Traditiegetrouw wordt elk najaar de DAG van de Arnhemse geschiedenis georganiseerd in en om Rozet. Een DAG boordevol mooie activiteiten voor jong en oud, samengesteld en georganiseerd door de erfgoedpartners in de stad.

Tijdens de DAG van 2021, op 10 oktober, zullen we het klassieke, oorspronkelijke stuk ten gehore brengen in Rozet. Voor het eerst zal de compositie Op het puin weer te horen zijn na 75 jaar vergetelheid.

Het Arnhems Oratorium en de Koninklijke Harmonie Oosterbeek zorgen voor deze voorbode op een groots en eigentijds Op het puin in mei 2021 in De Eusebius.

De DAG van de Arnhemse geschiedenis zal tegelijkertijd het moment worden dat we de officiële bladmuziek van Op het puin, nu voor het eerst uitgegeven door Donemus, zullen overhandigen aan nazaten van de componist Robert de Roos.