Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

Alle locaties van Rozet zijn gesloten tot en met dinsdag 28 april 2020, in verband met het corona-virus. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie.
Maak gerust gebruik van onze alternatieve dienstverlening zoals de afhaalbieb
  1. Home
  2. Over Rozet

Pand Rozet

Rozet is van en voor Arnhemmers! Het pand van Rozet staat dan ook midden in de stad. Je kunt er terecht voor allerlei activiteiten op het gebied van taal, kunst en erfgoed.

De brede houten trap geeft je toegang tot alle openbare ruimtes. 

Duurzaam gebouw

De brede trap speelt een belangrijke rol in de duurzaamheid van het gebouw. Het is ook een klimaatneutrale ventilatievoorziening: Natuurlijke trek zorgt voor de ventilatie van de inpandige ruimten. Ook zijn zonnepanelen op het begroeide dak geplaatst. Met warmte- en koudeopslag in de bodem wordt het gebouw verder verwarmd en gekoeld. 

Beste gebouw van 2014

Het gebouw is in 2014 door de branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus (BNA) uitgeroepen tot het Beste Gebouw van dat jaar. Het is officieel geopend door Prinses Beatrix. Neutelings Riedijk architecten tekende voor het ontwerp.

De rozet op de muren van het pand is gebaseerd op het diagram van Roger Penrose, een Britse wis- en natuurkundige. Het is een patroon dat eindeloos doorgaat maar zichzelf niet herhaalt.

Het staat symbool voor het bundelen en delen van taal, kunst en erfgoed.