Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Over Rozet
  3. Werken bij Rozet
  4. Vrijwilligerswerk
  5. Verhalen van vrijwilligers

Peter

Peter is sinds mei 2018 vrijwilliger bij Rozet. Hij begon als gastheer in de hal. Sinds kort interviewt hij vrijwilligers. Zijn artikelen vindt u over enige tijd op de pagina Verhalen van vrijwilligers.

Zijn eigen verhaal is een mooi voorbeeld. Peter vertelt het zelf.

Wat doe je bij Rozet?

Begin mei 2018 begon ik als gastheer. Mijn idee was dat er na mijn start meer mogelijkheden zouden komen als vrijwilliger. Dat klopte. Inmiddels werk ik mee aan de inhoud van de nieuwe website van Rozet.

Wie is Peter?

Ik ben 66 jaar. Dat is maar een getal zeg ik dan: “a moment in time”. Altijd gewerkt bij gemeenten, sinds kort met pensioen. Daar moest ik wel over nadenken: wat betekent dat voor mij? Ik wilde even helemaal 'niks'. Ik mocht helemaal opnieuw beginnen.

Hoe gestart bij Rozet?

Verrassend genoeg begon het in het voorjaar 2018 weer te kriebelen. Van alles passeerde de revue: ik ga gewoon weer werken, maar dan iets heel anders. Postbode, buschauffeur, musicus, telefonist, schilderen, yoga. Of toch weer adviseren over de jeugdhulp, m'n laatste baan bij de gemeente.

Ik maakte een inspiratietour om het duidelijk te krijgen. Ik zou wel ergens op uitkomen. Go with the flow, was mijn motto.
Ik sprak met verschillende mensen en organisaties. Tenslotte kwam ik uit bij Rozet, via de vacatures bij de Vrijwilligerscentrale en Indeed.

Waarom Rozet?

Als ik vrijwilligerswerk ging doen wilde ik vooral geïnspireerd worden en niet enkel mijn tijd invullen. Wat trok mij vooral aan? De flexibele inzet en een persoonlijke benadering bij Rozet. 

Hoe bevalt het?

Ik ben echt enthousiast over mijn 'werk'. Ja zo noem ik het al. Maar het voelt zo anders en dat is ook mijn bedoeling: een inspirerende aanvulling.

Vrienden, familie en buren zijn nieuwsgierig wat ik doe als vrijwilliger en wat Rozet is.

Het leukste aan Rozet?

Rozet is heel veel en voor iedereen. Dat vind ik nou juist het aantrekkelijke van de organisatie en het gebouw. Er is bovendien een goeie sfeer en begeleiding. En je hoort er als vrijwilliger helemaal bij!

De mogelijkheden zijn legio voor een vrijwilliger bij Rozet en je kunt daar ook zelf een inbreng in hebben.