1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

Arnhem Plasticvrij?

Plastic afval vormt een grote bedreiging voor de gezondheid van mens en dier. Samen met Gemeente Arnhem en De Groene Vos maken we ons sterk voor Arnhem Plasticvrij 2019. We organiseren allerlei activiteiten met en voor mensen in (regio) Arnhem.

Van 9 februari 2019 t/m 10 april 2019 stond Rozet in het teken van duurzaamheid en Arnhem Plasticvrij?. Het complete programma vind je hieronder. 

Tentoonstelling

Vanaf 9 februari was de tentoonstelling ‘Out to sea? The Plastic Garbage Project’ te zien in Rozet. De indrukwekkende tentoonstelling liet een confronterende realiteit zien: plastic afval dat in de oceanen drijft is een grote bedreiging voor mens en dier.

Out to Sea? The Plastic Garbage Project' is een tentoonstelling van het Museum für Gestaltung Zurich. Partner: Drosos Foundation.

Naast deze tentoonstelling was er in Rozet ook werk te zien van kunstenaars, die geïnspireerd zijn door plastic afval.

Kijk hier voor een overzicht van alle exposanten

Foto: Out to sea? The Plastic Garbage Project

Activiteiten

Met het project ‘Arnhem Plasticvrij?’ maakten we samen met de Arnhemse inwoners en bedrijven de afvalberg kleiner. We organiseerden diverse inspiratiesessies, lezingen, rondleidingen en activiteiten om iedereen bewust te maken van plastic afval. Wat kun je zelf doen?

Alle activiteiten op een rij

Onderwijs

Is duurzaamheid op jouw school ook een belangrijk thema? Bestel dan een van onze speciale lespakketten of doe mee aan activiteiten die zijn ontwikkeld voor het onderwijs. 

Meer informatie over Duurzaamheid op school

 

Samenwerking

Arnhem Plasticvrij? was een initiatief van Gemeente Arnhem, De Groene Vos en Rozet.

Met speciale dank aan 5 Lions Clubs Arnhem en Plastic Fantastic

Mede mogelijk gemaakt door: Rabobank Arnhem en Omstreken, Suez, Stantec, Peeze, Arcadis, Natuurcentrum Arnhem, Nederlands Watermuseum, Rijkswaterstaat, Adfactory, Hof Hoorneman Bankiers, Renewi, Lions Arentheem, Jack Tillmanns, Museum Valkhof

Mobiele apps voor 'Arnhem Plasticvrij?'

Begin 2019 stond Rozet in het teken van Plastic Soup. Er is een mobiele app ontwikkeld, waarmee je als bezoeker in een tijdslijn kunt zien hoe het plasticprobleem voor het eerst aan het licht kwam, wat er tussentijds voor mijlpalen zijn behaald en waar we nu staan. Dit alles om meer inzicht en betrokkenheid te geven aan het probleem wat ons allemaal aangaat!

De app leidde je door de tentoonstelling in Rozet, maar is ook na de tentoonstelling nog interessant.

Klik hier om de Android versie voor je telefoon te downloaden.
Klik hier om de iOS-app voor je iPhone te downloaden.