Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

Arnhem Plasticvrij?

Plastic afval vormt een grote bedreiging voor de gezondheid van mens en dier. Samen met Gemeente Arnhem, De Groene Vos en Lions Club Arnhem maken we ons sterk voor Arnhem Plasticvrij 2019. We organiseren allerlei activiteiten met en voor mensen in (regio) Arnhem.

Van 9 februari 2019 t/m 10 april 2019 staat Rozet in het teken van duurzaamheid en Arnhem Plasticvrij?. Het complete programma vind je hieronder. 

Tentoonstelling

Vanaf 9 februari is de tentoonstelling ‘Out to sea? The Plastic Garbage Project’ te zien in Rozet. De indrukwekkende tentoonstelling laat een confronterende realiteit zien: plastic afval dat in de oceanen drijft is een grote bedreiging voor mens en dier.

Out to Sea? The Plastic Garbage Project' is een tentoonstelling van het Museum für Gestaltung Zurich.
Partner: Drosos Foundation.

Naast deze tentoonstelling is er in Rozet ook werk te zien van kunstenaars, die geïnspireerd zijn door plastic afval.

Kijk hier voor een overzicht van alle exposanten

Foto: Out to sea? The Plastic Garbage Project

Activiteiten

Met het project ‘Arnhem Plasticvrij?’ willen we samen met de Arnhemse inwoners en bedrijven de afvalberg kleiner maken. We organiseren diverse inspiratiesessies, lezingen, rondleidingen en activiteiten om iedereen bewust te maken van plastic afval. Wat kun je zelf doen?

Alle activiteiten op een rij

Onderwijs

Is duurzaamheid op jouw school ook een belangrijk thema? Bestel dan een van onze speciale lespakketten of doe mee aan activiteiten die zijn ontwikkeld voor het onderwijs. 

Meer informatie over Duurzaamheid op school

 

Samenwerking

Arnhem Plasticvrij? is een samenwerking tussen Gemeente Arnhem, De Groene Vos, Lions Club Arnhem, Plastic Fantasic en Rozet. 

Arnhem Plasticvrij? wordt mede mogelijk gemaakt door: Rabobank Arnhem en Rotary Arnhem.