Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

In verband met het corona-virus, zijn alle Rozet-vestigingen tot en met maandag 6 april 2020 gesloten. Klik hier voor meer informatie
  1. Home
  2. Rozet bij je thuis

Dingen om te doen: 0-6 jaar

Op deze pagina vind je dingen om te doen met kinderen tussen de 0 en 6 jaar. We vullen deze pagina's de komende weken aan met nieuwe activiteiten, dus kom vooral regelmatig even kijken. 

Voorlezen

De meeste kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Daarom delen we graag onderstaande websites met voorleesvideo's en online prentenboeken met je. 
Let op: sommige websites zijn alleen toegankelijk voor (jeugd)leden van de bibliotheek. Log in met je pasnummer!

Voorleeshoek

Kijk samen met je kind naar leuke voorleesverhalen. In ieder filmpje wordt een boek voorgelezen. Het boek is geanimeerd en wordt ondersteund door muziek. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken! Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt genieten van alle voorleesfilmpjes.

Bereslim

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim heeft pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. In alle spellen wordt aandacht besteed aan het aanleren van verschillende soorten strategieën. Bereslim is dus leuk én leerzaam! Je kunt de producten gewoon thuis gebruiken.

Schooltv

Bekijk voorleesfilmpjes op Schooltv Beeldbank. SchoolTV ken je ongetwijfeld van de educatieve video's. En is handig om programma's terug te kijken, van Sesamstraat tot het NOS Jeugdjournaal. Maar wist je dat SchoolTV ook digitale prentenboeken heeft? Via de Jeugdbibliotheek heb je toegang tot prachtige voorleesfilmpjes.

Wepboek

Wepboek bevat 20 leuke voorleesfilmpjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Bij elk boek staat de leeftijd duidelijk aangegeven. De boeken zijn geanimeerd en worden ondersteund door vrolijke muziek. Na elk filmpje worden er leuke vragen gesteld door de voorlezer, waardoor het verhaal nog een keertje doorgenomen en toegelicht wordt.

Luisterboeken

Ook zonder bibliotheekabonnement kun je tijdelijk boeken luisteren via de luisterbieb. Download de app en luisteren maar!

E-books

Lenen met je bibliotheekabonnement

Een overzicht van alle beschikbare e-books, mét tips.

Langaroo

Een online omgeving waar ouders met hun kind samen eilanden veroveren, door te kijken naar mooie animaties en video’s en door het maken van opdrachten. Kinderen komen op een speelse manier met taal. Langaroo is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Arabisch, Pools en Turks.

En verder