Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet bij je thuis

Dingen om te doen: 15-18 jaar

Ben jij tussen de 15-18 jaar en zoek je toffe dingen om te doen? Kijk niet verder! Hieronder geven we je allerlei tips, zodat jij je niet hoeft te vervelen. We vullen deze pagina's de komende weken aan met nieuwe activiteiten, dus kom vooral regelmatig even kijken. 

Lezen

Hieronder vind je websites met leesvideo’s en online lees- en luisterboeken voor 15-18 jaar.
Let op: sommige websites zijn alleen toegankelijk voor (jeugd)leden van de bibliotheek. Log in met je pasnummer!

Luisterboeken

Weet je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.

E-books

Handig zo’n e-book. Nooit uitgeleend en je hoeft het niet terug te brengen!

Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de lijst vind je het boek, e-book of luisterboek dat bij je past.

LiteRom

Op zoek naar boekrecensies? LiteRom biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en boekrecensies van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde literatuur van 1900 tot heden. 

Uittrekselbank

Ruim 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en zo'n 360 auteursportretten. De uittreksels bestaan uit een samenvatting en een bespreking van onder andere thematiek, structuur, personages en stijl. De auteursportretten tonen biografische gegevens, informatie over het werk van de auteur, een bibliografie en verwijzingen naar internetadressen.

Leren

Theorie rijbewijs

Theorie.nl is dé site waar jij terecht kunt voor het oefenen van je theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze. Ook biedt Theorie.nl je de optimale voorbereiding op jouw praktijk examen met video's van examenroutes.

Erfgoed bij je thuis

Doe je (historisch) onderzoek naar Gelderse of Arnhemse onderwerpen? Ben je bezig met je (afstudeer)scriptie? Nu het erfgoedcentrum tijdelijk gesloten is, kun je vragen rechtstreeks mailen aan onze erfgoedspecialisten.

Doen

Jongin Arnhem

De website voor jongeren in Arnhem. Vol met nieuwe Arnhemse muziekreleases tot gametips en filmrecensies!