Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet bij je thuis

Dingen om te doen: 9-12 jaar

Op deze pagina vind je dingen om te doen voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. We vullen deze pagina's de komende weken aan met nieuwe activiteiten, dus kom vooral regelmatig even kijken. 

Lezen

Hieronder vind je websites met leesvideo’s en online lees- en luisterboeken voor kinderen van 9-12 jaar.
Let op: sommige websites zijn alleen toegankelijk voor (jeugd)leden van de bibliotheek. Log in met je pasnummer!

Luisterboeken

Weet je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.

E-books

Weet je dat je sommige boeken ook als e-book kunt downloaden? E-books kun je direct op je telefoon of tablet lezen.

Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Log in met je bibliotheekaccount.

Het Kinderboekenweek Leesteam

Vanaf nu zijn deze vrolijke kinderen hét gezicht van de Kinderboekenweek en van de Kinderjury. Je kunt de komende tijd recensies, vrolijke vlogs en blogs van hen verwachten!

Huisarrest

Huisarrest is een een tiendelige serie voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie wordt geschreven en online voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers. 

Maandag 30 maart verscheen het eerste deel. Tot en met woensdag 8 april wordt er dagelijks een deel toegevoegd. 

Leren

Junior Einstein

Via deze website kunnen kinderen uit groep 4 t/m 8 in het primair onderwijs oefenen voor de volgende vakken: rekenen, taal, verkeer, tafels, aardrijkskunde, natuur & techniek, levensbeschouwing, begrijpend lezen, geschiedenis en topografie. Toegang tot de oefensite is eenvoudig: een kind kan met de gegevens van de eigen biebpas inloggen op deze website en vervolgens oefenen.

Delpher

Een Grej of the day als zoekopdracht voor de leerlingen thuis is altijd een goed idee. Nog leuker wordt het wanneer de bovenbouw leerlingen via Delpher.nl op zoek kunnen naar informatie over thuisonderwijs. Want door welk apparaat dachten ze in 1989 het verkeer te kunnen terugdringen en het thuisonderwijs beter te organiseren?

Tip: Ook leuk om te kijken of er informatie over je familie te vinden is!

Doelgroep: 10-100 jaar

Webdetective

Werk aan je informatievaardigheden in vier online modules.
Doelgroep: 10+

Doen

Doe-tips van de bibliotheek

Op deze pagina vind je lesmateriaal, knutsel- en doetips bij de boeken die de afgelopen jaren centraal hebben gestaan tijdens onder meer de Kinderboekenweek. Omdat alle scholen nu dicht zijn, worden de tips nu gratis gedeeld.

Mijn verhaal/Jouw verhaal

Levi werkt bij Rozet en is dol op verhalen. Op bestaande verhalen, op verhalen die hij zelf bedenkt én op jouw verhalen! De komende weken deelt hij verschillende verhalen met je en verzint daarbij leuke opdrachten die jij kunt doen!

Beat-les

Lijkt het je leuk om je eigen nummer te maken? Dat kan! Annette Hamelink, consulent muziek bij Rozet, laat je in vier lessen zien hoe jij je eigen beat kunt maken. 

Scratch

Programmeer of animeer je eigen game! Kijk hier voor uitleg!
Doelgroep: 8-16 jaar

Rariteitenkabinet

Alles kun je verzamelen: schelpen, sokken, schilderijen, stenen….
In deze lessenserie laten we je bijzondere verzamelingen zien en leren we je hoe je je eigen verzamelingen kunt maken.

Klooilab aan huis

Klooien in een van de vestigingen van Rozet kan nu even niet. Maar geen nood: je kunt thuis gewoon je eigen klooilab maken! Klooi je mee? 

Werkbladen om te verwonderen

Deze werkbladen van Zuurstof en Tegenwind nemen je mee naar nieuwe werelden, laten je anders kijken naar 'hele' gewone dingen en laten je vooral VERWONDEREN. Je gaat iets leren over jezelf en over de mensen om je heen en daar heb je heel veel zuurstof en ook tegenwind voor nodig.

Lekker tekenen

Anneke werkt bij Rozet en is dol op tekenen. De komende weken deelt zij verschillende beelden met je en verzint daarbij leuke opdrachten die jij thuis kunt doen!

Muziek in school... thuis

Onze partner Muziek in school heeft leuke lessen ontwikkeld die kinderen zelf thuis kunnen doen.