Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

Alle locaties van Rozet zijn gesloten tot en met dinsdag 28 april 2020, in verband met het corona-virus. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie.
Maak gerust gebruik van onze alternatieve dienstverlening zoals de afhaalbieb
  1. Home
  2. Rozet bij je thuis

Dingen om te doen: 9-12 jaar

Op deze pagina vind je dingen om te doen voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. We vullen deze pagina's de komende weken aan met nieuwe activiteiten, dus kom vooral regelmatig even kijken. 

Lezen

Hieronder vind je websites met leesvideo’s en online lees- en luisterboeken voor kinderen van 9-12 jaar.
Let op: sommige websites zijn alleen toegankelijk voor (jeugd)leden van de bibliotheek. Log in met je pasnummer!

Luisterboeken

Weet je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.

E-books

Weet je dat je sommige boeken ook als e-book kunt downloaden? E-books kun je direct op je telefoon of tablet lezen.

Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Log in met je bibliotheekaccount.

Het Kinderboekenweek Leesteam

Vanaf nu zijn deze vrolijke kinderen hét gezicht van de Kinderboekenweek en van de Kinderjury. Je kunt de komende tijd recensies, vrolijke vlogs en blogs van hen verwachten!

En verder

  • Webdetective Werk aan je informatievaardigheden in vier online modules.
    Doelgroep: 10+
  • Scratch Programmeer of animeer je eigen game! Kijk hier voor uitleg!
    Doelgroep: 8-16 jaar

Leren

Junior Einstein

Via deze website kunnen kinderen uit groep 4 t/m 8 in het primair onderwijs oefenen voor de volgende vakken: rekenen, taal, verkeer, tafels, aardrijkskunde, natuur & techniek, levensbeschouwing, begrijpend lezen, geschiedenis en topografie. Toegang tot de oefensite is eenvoudig: een kind kan met de gegevens van de eigen biebpas inloggen op deze website en vervolgens oefenen.

Delpher

Een Grej of the day als zoekopdracht voor de leerlingen thuis is altijd een goed idee. Nog leuker wordt het wanneer de bovenbouw leerlingen via Delpher.nl op zoek kunnen naar informatie over thuisonderwijs. Want door welk apparaat dachten ze in 1989 het verkeer te kunnen terugdringen en het thuisonderwijs beter te organiseren?

Tip: Ook leuk om te kijken of er informatie over je familie te vinden is!

Doelgroep: 10-100 jaar

Doen

Doe-tips van de bibliotheek

Op deze pagina vind je lesmateriaal, knutsel- en doetips bij de boeken die de afgelopen jaren centraal hebben gestaan tijdens onder meer de Kinderboekenweek. Omdat alle scholen nu dicht zijn, worden de tips nu gratis gedeeld.

Mijn verhaal/Jouw verhaal

Levi werkt bij Rozet en is dol op verhalen. Op bestaande verhalen, op verhalen die hij zelf bedenkt én op jouw verhalen! De komende weken deelt hij verschillende verhalen met je en verzint daarbij leuke opdrachten die jij kunt doen!

Beat-les

Lijkt het je leuk om je eigen nummer te maken? Dat kan! Annette Hamelink, consulent muziek bij Rozet, laat je in vier lessen zien hoe jij je eigen beat kunt maken.