Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

In verband met het corona-virus, zijn alle Rozet-vestigingen tot en met maandag 6 april 2020 gesloten. Klik hier voor meer informatie
  1. Home
  2. Rozet bij je thuis

Dingen om te doen: volwassenen

Vanwege het coronavirus zijn alle vestigingen van Rozet gesloten. Je kunt dus niet naar ons toe komen. En daarom komen wij bij jou. Online, zodat we elkaar niet besmetten, maar wél inspireren.

Lezen

Hieronder vind je websites online lees- en luisterboeken voor volwassenen.
Let op: sommige websites zijn alleen toegankelijk voor leden van de bibliotheek. Log in met je pasnummer!

Online bibliotheek

Op deze website kun je wanneer je dit nog niet eerder gedaan hebt een online account aanmaken. Zie de link voor verdere uitleg. Met een account heb je toegang tot veel, heel veel e-books.
Let op: alleen beschikbaar voor mensen met een bibliotheekabonnement.

Luisterbieb

In de luisterbiebapp zijn er tijdelijk extra boeken beschikbaar. De app is te downloaden in de Google Play store en de Appstore.

Het Financieele Dagblad

Via de Openbare Bibliotheken in Nederland heb je toegang tot artikelen op Het Financieele Dagblad online die 3 dagen of ouder zijn.

LiteRom

Op zoek naar boekrecensies? LiteRom biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en boekrecensies van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde literatuur van 1900 tot heden. 

Uittrekselbank

Ruim 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en zo'n 360 auteursportretten. De uittreksels bestaan uit een samenvatting en een bespreking van onder andere thematiek, structuur, personages en stijl. De auteursportretten tonen biografische gegevens, informatie over het werk van de auteur, een bibliografie en verwijzingen naar internetadressen.

Leren

Theorie rijbewijs

Theorie.nl is dé site waar jij terecht kunt voor het oefenen van je theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze. Ook biedt Theorie.nl je de optimale voorbereiding op jouw praktijk examen met video's van examenroutes.

Delpher

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie gemakkelijker voor je te maken.

Taalprogramma DigLin+

Nederlands leren? Dat kan met het taalprogramma DigLin+ dat tijdelijk gratis is opengesteld voor iedereen die dat wil. Er hoeft niet te worden ingelogd en je kunt direct aan de slag!

Online Taalhuis

Bibliotheken zijn tijdelijk gesloten, maar via Online Taalhuis kun je online met Youtube-filmpjes doorgaan met leren lezen en schrijven. Met oefeningen voor thuis, die ook regelmatig komende tijd worden aangevuld.

NT2 Taalmenu

Wil je oefenen voor het inburgeringsexamen of voor het Staatsexamen I of II?
Dan is nt2taalmenu.nl dé website voor je! Er zijn oefeningen voor alle niveaus.

Doen

Rozet Kunsttelefoon

Nu u de komende tijd geen Kunstcafé's kunt bezoeken, willen wij u toch graag met kunst in aanraking brengen. Een aantal vrijwilligers van Kunst 55+ gaat bellen met ouderen die het fijn vinden om over kunst te praten, elkaar te vertellen over wat zij mooi en interessant vinden.