Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet bij je thuis

Dingen om te doen: volwassenen

Vanwege het coronavirus zijn alle vestigingen van Rozet gesloten. Je kunt dus niet naar ons toe komen. En daarom komen wij bij jou. Online, zodat we elkaar niet besmetten, maar wél inspireren.

Lezen

Hieronder vind je websites online lees- en luisterboeken voor volwassenen.
Let op: sommige websites zijn alleen toegankelijk voor leden van de bibliotheek. Log in met je pasnummer!

Online bibliotheek

Op deze website kun je wanneer je dit nog niet eerder gedaan hebt een online account aanmaken. Zie de link voor verdere uitleg. Met een account heb je toegang tot veel, heel veel e-books.
Let op: alleen beschikbaar voor mensen met een bibliotheekabonnement.

Luisterbieb

In de luisterbiebapp zijn er tijdelijk extra boeken beschikbaar. De app is te downloaden in de Google Play store en de Appstore.

Het Financieele Dagblad

Via de Openbare Bibliotheken in Nederland heb je toegang tot artikelen op Het Financieele Dagblad online die 3 dagen of ouder zijn.

LiteRom

Op zoek naar boekrecensies? LiteRom biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en boekrecensies van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde literatuur van 1900 tot heden. 

Uittrekselbank

Ruim 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en zo'n 360 auteursportretten. De uittreksels bestaan uit een samenvatting en een bespreking van onder andere thematiek, structuur, personages en stijl. De auteursportretten tonen biografische gegevens, informatie over het werk van de auteur, een bibliografie en verwijzingen naar internetadressen.

Leren

Theorie rijbewijs

Theorie.nl is dé site waar jij terecht kunt voor het oefenen van je theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze. Ook biedt Theorie.nl je de optimale voorbereiding op jouw praktijk examen met video's van examenroutes.

Delpher

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie gemakkelijker voor je te maken.

Erfgoed bij je thuis

Doe je (historisch) onderzoek naar Gelderse of Arnhemse onderwerpen? Ben je bezig met je (afstudeer)scriptie? Nu het erfgoedcentrum tijdelijk gesloten is, kun je vragen rechtstreeks mailen aan onze erfgoedspecialisten.

Online lezing filosofie

Vanuit je eigen stoel of bank een heuse collegereeks volgen over filosofie? Dat kan! Dhr. Ormel neemt je mee op een intrigerende zoektocht naar Godsbewijzen in de filosofie.

Online cursus gebarentaal

In zes online lessen de basisbeginselen leren van de Nederlandse gebarentaal: ook dat kan bij Rozet! Je hebt hiervoor geen voorkennis nodig, dus doe vooral mee met deze verrijkende cursus. We starten op 11 januari.

Online lezing: Pandemieën in Arnhem

Om te weten waar we naartoe gaan, is het goed om te weten waar we vandaan komen. Gelukkig weet historicus Jan de Vries alles te vertellen over hoe pandemieën in het verleden door Arnhem woekerden. Aanrader dus!

Online rondleiding Thuismuseum

Jennifer van My Daily Shot of Culture bezoekt de expositie 'Oost en West ontmoeten elkaar...niet'.

Hiervoor bezoekt ze het Erfgoedcentrum in Rozet. Een leerzame vlog, die de objecten van deze tentoonstelling op mooie wijze in beeld brengt.

Livestream 'Op het puin'

10 oktober 2020, op de Dag van de Arnhemse Geschiedenis, vond de heropvoering plaats van het muziekstuk van een legendarisch, Arnhems theaterspektakel. Deze bijzondere aangelegenheid is gestreamd, waardoor het gehele stuk nu terug te bekijken is. Let wel: het daadwerkelijke concert begint na 15 minuten.

Use Your English: online taalcursus

Vanaf 12 januari kun jij vanuit je eigen woonkamer je taalvaardigheid op gebied van Engels oppoetsen door deze cursus. Een must, aangezien Engels steeds belangrijker is geworden in de wereld van vandaag. Inschrijven kan nog!

Online thuiscolleges van Museum Arnhem door Jochem van Eijsden

Vanuit huis toch je culturele en historische kennis vergroten? Deze mini-colleges zijn zowel razend interessant als gratis!

Podcast met Hans Timmerman over het identificeren van vermiste soldaten

Operatie Market Garden begon 75 jaar geleden, maar nog steeds worden soldaten geïdentificeerd die tijdens de strijd om het leven kwamen. En dat dankzij mensen als Hans Timmerman, specialist bij Erfgoedcentrum Rozet. "Niet iedere jonge man koos ervoor om militair te worden. Ik vind dat iedereen een naam op een graf verdient", zegt hij in De Dag.

Doen

Rozet Kunsttelefoon

Nu u de komende tijd geen Kunstcafé's kunt bezoeken, willen wij u toch graag met kunst in aanraking brengen. Een aantal vrijwilligers van Kunst 55+ gaat bellen met ouderen die het fijn vinden om over kunst te praten, elkaar te vertellen over wat zij mooi en interessant vinden.

Repaircafé

Het pop-up Repaircafé in Rozet Kronenburg gaat helaas niet door. Maar niet getreurd: we hebben reparatievideo’s voor je gezocht, waardoor je je kapotte spullen toch kunt opknappen.

Een liedje om dichtbij te zijn

Onze partner Klanklichaam.nl heeft een mooi initiatief bedacht. Samen met jou maakt hij een lied voor een van jouw geliefden die jij nu even niet kunt zien. Via de website vind je alle informatie.