Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Rozet in de wijk

Broek in de Pan 2020

Voor het derde seizoen toert de rijdende keuken Broek in de Pan vijf weken lang met verhalenkok Yvonne, muziekkok Wim én gastkoks langs bijzondere plekken in het Arnhemse Broek.

Vanaf 19 maart kunnen vijf donderdagen en vrijdagen wijkbewoners van Het Broek, de Van Verschuerwijk, het Nieuwe Kadekwartier, Rijnwijk, Eilandje Urk en het Statenkwartier mee proeven aan heerlijke gerechten van hun buurtbewoners, onder het genot van muziek, een open podium, dichterlijke vrijheden en vooral ontmoetingen.

Team wijkbewoners

Een aantal trouwe wijkbewoners staat klaar om alle dagen mee op tournee te gaan.  Zij nodigen buurtbewoners uit mee te komen eten, zij helpen eventueel met koken, ze ontvangen gasten en luisteren het dagelijkse tafereel op met gezelligheid.

Terwijl er binnen in de rijdende keuken gebroed wordt op een heerlijke en gezonde maaltijd, er al babbelend een Elfje ontstaat (een gedicht van elf woorden) én een speciaal lied gecomponeerd voor de gastkok van de dag, gaat om 16.00 uur het terras open voor publiek. Daarna volgen het Broek in de Pan lied, poëzie van huisdichter Mark en worden wijkbewoners welkom geheten het open podium te betreden.

Om 16.30 uur wordt de maaltijd geserveerd en een uurtje later volgt het afwaslied: samen eten, ontmoeten, elkaars verhalen horen, luisteren, genieten én samen de afwas doen!

Wanneer en waar?

Het team van Broek in de Pan heeft weer vijf bijzondere locaties gevonden in Het Broek en het Statenkwartier:

  • donderdag 19 en vrijdag 20 maart – Vospoort (Hugo de Grootstraat/Graswinckelstraat)
  • donderdag 26 en vrijdag 27 maart – Westerkade/Plushome (voormalig Paperclip)
  • donderdag 2 en vrijdag 3 april – Eilandje Urk
  • donderdag 9 en vrijdag 10 april – Broekstraat/Heemskerkstraat
  • donderdag 16 en vrijdag 17 april – Blokhut (Le Mairehof)

Alle dagen zal de wagen van De Blauwe Tomaat bij ons in de buurt staan: De Blauwe Tomaat vertelt het verhaal van ongewenste groenten en hun tweede leven.

Het feest van het Proeven

Stamppot, baklava, linzensoep of mercimek çorbas? Op donderdag 23 april doen alle gastkoks van het seizoen hun kookkunsten nog eens dunnetjes over. Wijkbewoners kunnen vanaf 15.30u een kleurrijke caravaan door het Arnhemse Broek verwachten die uitnodigend richting de Rietgrachtstraat trekt. Iedereen is om 16.00u uur welkom op het opmerkelijke terrein achter het pand van Stichting Broek Omhoog aan Rietgrachtstraat 47, om de tournee feestelijk af te ronden.  

Muziekkok Wim heeft dan ondertussen zijn ervaringen met de gastkoks in muzikale verhalen gegoten: alle gastkoks krijgen hun eigen lied gepresenteerd én het Elfje gemaakt door verhalenkok Yvonne, gestoeld op hun recepten en uitspraken tijdens het kokkerellen.

Ondertussen wordt er uiteraard nog één keer samen gegeten: het feest van het proeven. Welkom!