Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk

Broek in de Pan

Zoals de wijkbewoners inmiddels gewend zijn toert de rijdende keuken Broek in de Pan sinds 2018 vijf weken lang in het vroege voorjaar met verhalenkok Yvonne, muziekkok Wim én gastkoks langs bijzondere plekken in het Arnhemse Broek. Bewoners koken, nodigen uit, ontmoeten, delen verhalen, terwijl het tafereel opgeluisterd wordt met een muzikale en toepasselijke noot.

Verhalenkok Yvonne en muziekkok Wim trokken tijdens de laatste edities op met De Blauwe Tomaat, de SRV-wagen die groente en fruit verkoopt tegen een lage prijs, omdat zij vinden dat iedereen toegang tot gezond eten moet hebben. Groente en fruit bovendien met een schoonheidsfoutje, producten die anders weggegooid worden. Dat betekent dat er niet iedere dag een zelfde assortiment te vinden is in De Blauwe Tomaat. Aan de gastkok de uitdaging er iets lekkers mee te bereiden, de verhalenkok er een verhaal uit te halen en de muziekkok er liederen op te componeren; een gezonde show!

Terugblik Broek in de Pan 2020

Ook de vierde en laatste Broek in de Pan van 2020 stond in het teken van gezond met De Blauwe Tomaat en de anderhalve meter. Trouwe en nieuwe bezoekers kwamen mee genieten van het vegetarische bulgur gerecht van Sukran, terwijl onze verhalen- en muziekkok Yvonne en Wim het publiek via de microfoon vermaakten met verhalen en liederen. Daarnaast werd het gezelschap ook verrast door een ongeplande act van onze huisdichter Mark én een anderhalve meter dansje van Lidwin! Het bleef droog bij Stichting 't Broek Omhoog en we kijken terug op een anders dan gepland, maar tóch succesvol seizoen. Tot volgend jaar!

Broek in de Pan wordt mogelijk gemaakt door Rozet, gemeente Arnhem en Rijnstad.

Foto’s Broek in de Pan 2019

 

Foto’s Broek in de Pan 2020

Onze bediende Robèrt
Alle recepten van de vier gastkoks van 2020 zijn uitgeprint mét een 'Elfje' (gedicht van elf woorden): Bets' dochter gaat die van haar moeder inlijsten
Wim is klaar voor veel lied, Rafael trouw aan zijn zijde!