Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk

Samen eten en koken tijdens Broek in de Pan

Samen eten en elkaar leren kennen. Dat is waar het bij 'Broek in de Pan' om gaat. Een bewoner kookt een maaltijd in de rijdende keuken en vertelt over zijn leven. Zijn buren nemen plaats bij de keuken, luisteren én genieten van het heerlijke eten. 

In 2019 begon Broek in de Pan op 21 maart. Het werd afgesloten met het Feest van het Proeven (programma Broek in de Pan 2019).

In maart 2018 ging Broek in de Pan voor het eerst van start. Vijf weken lang reisde er een rijdende keuken door het Arnhemse Broek. Bewoners werden uitgenodigd hun favoriete recept te delen en dit samen met een kok te koken.

In 2019 reed de keuken voor de tweede keer door de wijk (programma Broek in de Pan 2019). 

Verhalenkok

Die kok is Yvonne Laan, bewoonster van het Arnhemse Broek en theatermaakster. "Toen ik vroeger postbode was, verzamelde ik al verhalen van mensen die op mijn pad kwamen. Koken en samen eten is dé manier om mensen samen te brengen, te ontmoeten en verhalen te verzamelen." 

Muziek

Naast de kok en de bewoners doet ook muzikant Wim Hilgeman mee aan het project. Hij luistert naar het verhaal van de kok. En terwijl het publiek aan het einde van het kookfeest aan het proeven is, bedankt  hij de gastkok met een speciaal en persoonlijk lied.

meerdere mensen met koksmuts optocht met vooraan een man met speciekuip als trommel