Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk
  3. Foto-expositie & Wijktalks

Opgroeien in Malburgen

Opening Foto-expositie Malburgen

De kick-off van de expositie ONZE WIJK start in Malburgen op Ruimtekoers Festival die duurt van 3-7 juli.

We zijn blij dat op 4 juli de expositie feestelijk wordt geopend door wethouder Martien Louwers (o.a. wethouder wijken). Aansluitend organiseert Rozet de wijktalk “Opgroeien in Malburgen”.

Wanneer: 4 juli 2019
Aanvang: 15.30 - 16.00 uur
Wat: Feestelijke opening foto-expositie ONZE WIJK met boeklancering
Waar: Paardenbloemstraat, Arnhem
Locatie: tegenover A Place to Eat, Ruimtekoers Festival

Je bent van harte welkom!

Aanmelden OPENING

Wijktalk opgroeien in Malburgen

Tijdens de Wijktalk gaan we het hebben over hoe het is om op te groeien in Malburgen.

Malburgen is een relatief grote wijk en kent veel culturele diversiteit en verjonging. De wijk heeft gemiddeld het laagste huishoudens inkomen van Arnhem en kent een hoog percentage minima-kinderen. Hoe zorgen we ervoor dat kinderen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten in de stedelijke ruimte? Wat kan actief burgerschap daarin betekenen? Hoe creëren we een stad die uitnodigt tot spelen, bewegen en ontmoeten? Hoe zetten we dromen van kinderen om in daden?

De makers Kiki Groot, Yasser Ballemans, Anne Braakman en dichters van ‘Mensen Zeggen Dingen’ delen met ons beelden en verhalen. Ze hebben die recentelijk en op eigen wijze opgehaald in co-creatie met bewoners van Malburgen. Wat vertellen deze artistieke projecten ons over het thema opgroeien in Malburgen?

Daarnaast hebben wij o.a. de volgende initiatieven aan tafel uitgenodigd:

Jeugdwijkraad Malburgen: hoe tieners zelf de agenda bepalen voor kansrijk opgroeien en regie voeren op de verbetering van hun eigen leefomgeving;

Kansrijk opgroeien in Het Arnhemse Broek: hoe basisscholen duurzaam verbinding maken tussen culturele activiteiten binnen en buiten school;
Jongerencentrum Push met zelfbeheer van jongeren in Presikhaaf: hoe zelfbeheer door jongeren de slagkracht van jongerenwerk vergroot;

Meester/Gezel project in Klarendal: hoe een creatief ondernemer en een ‘zoekende’ jongere elkaar kunnen inspireren: zowel beroepsmatig als op persoonlijk vlak.

Per project zijn verschillende ‘stakeholders’ aan het woord: de aanjagers, deelnemers, partners uit onderwijs en welzijn en de betrokken ambtenaren en bestuurders. Kom en praat mee tijdens de wijktalk Opgroeien in Malburgen.

Host van deze wijktalk is Anne ten Barge 

Wanneer: 4 juli 2019
Aanvang: 16.00 - 17.30 uur
Wat: Wijktalk Opgroeien in Malburgen
Waar: Paardenbloemstraat, Arnhem
Locatie: Place to Eat, Ruimtekoers Festival

We zien je graag!

Aanmelden WIJKTALK

Aanleiding is de samenwerking met zeven fotografen van het Fotocollectief Arnhem. Met het project ONZE WIJK brachten zij aan de hand van verschillende sociaal-maatschappelijke thema’s de eigenheid van een aantal karakteristieke wijken van Arnhem in beeld.