1. Home
  2. Rozet in de wijk

Dit ondersteunen we in de Geitenkamp

Geitenkamp is een authentieke wijk, die een gezellige dorpssfeer uitademt en speelse hoogteverschillen heeft. Rozet organiseert activiteiten, verbindt mensen en organisaties en ondersteunt de initiatiefnemers in de wijk. 

Samen met de wijkbewoners, partners en het team leefomgeving maken we de wijk een fijne plek om te wonen en te leven.

Projecten in Geitenkamp

Woon jij in Geitenkamp? Dan is Rozet ook bij jou in de buurt actief. Samen met bewoners en (culturele) partners organiseren we diverse projecten. We kijken wat de wensen zijn en wat nodig is en maken elk jaar een wijkgericht, cultureel programma. We zijn er voor jong en oud, dus ook voor jou. 

Podium van de Wijk- presenteer jezelf!

Juli 2021: we mogen weer! Vanwege de versoepelingen rond het coronavirus, slaan het Hoogte80 Festival, Kunst op de Bult en Rozet de handen ineen om dit feestelijk te vieren met een Podium van de Wijk. Gratis, voor wijkbewoners en op een bijzondere nieuwe locatie.

Lees er alles over! 

Rozet op de Bult

In ‘t Plein op het bordes aan het marktplein van de Geitenkamp, vind je Rozet op de Bult: een plek om boeken te lezen en te lenen, om te relaxen en mensen te ontmoeten. Een wijkbieb voor iedereen, jong en oud.

Er is een boekenkast vol boeken voor alle leeftijden. Mis je een boek? Dan kun je het hier aanvragen. Maar we doen meer. Samen met partners uit de wijk, organiseren we regelmatig wisselende activiteiten die met taal, kunst en erfgoed te maken hebben.

Lees meer over dit project

Kansrijk opgroeien

Vanaf het voorjaar 2019 krijgen alle kinderen van basisschool De Witte Vlinder muziek- en theaterlessen. Deze lessen maken deel uit van het project Kansrijk Opgroeien.

 

Van schatgravers, waterspuwers naar 1000 fonteinen

De riolering in Geitenkamp moet worden vervangen. Dit geeft veel overlast in de wijk, maar biedt ook nieuwe kansen.

Rozet ontwikkelt een reeks projecten waarbij bewoners worden geïnspireerd om met elkaar oplossingen te zoeken om de wateroverlast in de wijk en de stad te stoppen. Zo zijn onder andere de initiatieven ontstaan van schatgravers en het wijkthema 'Van wateroverlast naar waterpret, 1000 fonteinen in de Geitenkamp’.

Lees meer over deze reeks projecten

betonnen geiten in het gras op festivalterrein met bezoekers

Hoogte80 

Ook in 2019 staat de Geitenkamp op Hoogte80 Festival! In samenwerking met Rozet ontwikkelde Kunst op de Bult een wervelend cultureel programma.

Bulttent

De Bulttent is gevuld met lokaal talent. Theater, muziek en leuke workshops. Dit jaar is er ook weer een open Podium, waar iedereen kan optreden.

Taart Bak Huus

Naast de prachtige Bulttent is het Taart Bak Huus dit jaar beeldbepalend met heerlijke geuren en prachtige kleuren. Iedere dag een andere bakker aan het werk. Dus elke dag super verse taarten/gebak en ….

Kom dat proeven! Laat je op ons terras verrassen door muziek, dichters, diverse soorten verse thee, munt, gember, citroen en meer….. Welkom op de Mad Tea Party!

Programma Hoogte80: lees verder!

Verhalen bij Buren

Verhalen bij de Buren is een idee van een wijkbewoonster uit de Geitenkamp. Zij wil graag mensen uit verschillende groepen met elkaar samen brengen door theater. Zij wil veroordelen verminderen. In samenwerking met Rozet ontwikkelde zij het idee van een workshop ‘Jouw verhaal, mijn Verhaal’.

Workshop ‘Jouw verhaal, mijn verhaal’
In deze workshop delen mensen met psychische diagnoses hun verhalen met 12 deelnemers aan de workshop. Zij doen dit door middel van theateroefeningen en verschillende soorten theaterspel. Hierdoor nodigen zij de deelnemers aan de workshop uit om ook hun verhalen te delen.

Meer over het Project ‘Jouw verhaal, mijn verhaal’