1. Home
  2. Rozet in de wijk

Dit doen we in Hart van Zuid

Hart van Zuid bestaat uit de Arnhemse wijken Kronenburg, Vredenburg en Elderveld. Rozet organiseert activiteiten, verbindt mensen en organisaties en ondersteunt de initiatiefnemers in de wijk. 

Samen met de wijkbewoners, partners en het team leefomgeving maken we de wijk een fijne plek om te wonen en te leven.

Projecten in Hart van Zuid

Woon jij in Hart van Zuid? Dan is Rozet ook bij jou in de buurt actief. Samen met bewoners en (culturele) partners organiseren we diverse projecten. We kijken wat de wensen zijn en wat nodig is en maken elk jaar een wijkgericht, cultureel programma. We zijn er voor jong en oud, dus ook voor jou. 

VR Expeditie

Graag nemen we je mee op expeditie door de verschillende wijken van Arnhem-Zuid. We maken een reis door het heden en het verleden. Letterlijk, door van de ene inspirerende plek naar de andere hippe locatie te rijden. En fictief, door jou met een virtual reality-bril en een koptelefoon terug te brengen naar de herinneringen van je jeugd en de plek waar je vandaan komt.
Met Virtual Reality (VR) en Audio Reality (AR) creëren we onverwachte ontmoetingen met inwoners van de stad en duik je in de geschiedenis en toekomst van Arnhem. 

Binnenkort volgt meer over de datum en locaties. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons via facebook.

Buurtsalon

Naar de wens van omliggende bewoners van het Croydonplein (belangrijke locatie in de wijk Kronenburg) werken we aan de realisatie van een ontmoetingsplek voor de wijk. In de vorm van een Buurtsalon werken we aan een fysieke en laagdrempelige plek voor dit plein. Bewoners en andere belanghebbenden werken samen bij de inrichting en het activiteiten programma van de Buurtsalon. Samen creëren we een plek waar mensen graag verblijven en elkaar beter leren kennen.

Mural Fest Zuiderziel

Om de leefbaarheid in Arnhem-Zuid te verbeteren werken we met bewoners aan de realisatie van een groot muurschilderfestival in Arnhem-Zuid. Het streven is om minimaal tien muren tijdens een tiendaags festival door internationaal befaamde kunstenaars om te toveren tot ware kunstwerken. Jonge frisse kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen schilderingen aanbrengen op flats, scholen en bedrijfsgebouwen.

We verwachting het festival medio zomer 2019.

Focus á Locus

Focus á Locus is een werkgroep die elke twee jaar met (semi)professionele kunstenaars een kunstroute organiseert in de Arnhemse wijken Holthuizen, Kronenburg, Vredenburg en Rijkerswoerd.

Voor een sfeerimpressie van 2018 kijk op: http://www.focusalocus.nl/

Werkgroep Zuiderziel

Zuiderziel is een platform van wijkbewoners voor creatieve (kleinschalige, wijk-eigen) initiatieven in Arnhem Zuid. Met hart en ziel zetten ze kunst in als middel om de wijken Kronenburg, Vredenburg en Elderveld en het stadsdeel Arnhem-Zuid een beetje mooier te maken. Ze leggen verbindingen met wijkorganisaties en lokale ondernemers en bouwen aan een netwerk van medebewoners. De werkgroep wordt ondersteund door Rozet. 

Trek in Kunst

Een van de projecten van de werkgroep is 'Trek in Kunst'. Samen met een aantal kunstenaars werken ze aan een wand waarin kunstwerken met een snackautomatiek aan de man gebracht worden.

Voor meer informatie check de facebookpagina: https://www.facebook.com/ZuiderZielArnhem/