Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk

Hoogte80 festival 2019

Ook in 2019 staat de Geitenkamp op Hoogte80 Festival! In samenwerking met Rozet ontwikkelde Kunst op de Bult een wervelend cultureel programma.

Traditioneel openen bewoners van de Geitenkamp op Hemelvaartdag het vierdaagse festival op Hoogte 80 met een speciale act. Actieve, creatieve en betrokken Bultbewoners bedenken ieder jaar iets speciaals om het lange weekend mee af te trappen.

De Theefabriek

Dit jaar gebeurde dat middels de officiële opening van de Theefabriek, de theatertent van de Geitenkamp waar tijdens het hele festival gratis optredens van lokaal talent en workshops zijn te beleven. Deze was dit jaar omgedoopt tot De Theefabriek:

‘Van ouds her reisden monniken deze heuvel al af om in hogere sferen te komen en te transformeren. Vandaag mogen we allen genieten van de mooie magische transformatie van deze plek’ aldus Achsa Timmers, bewoonster van de Geitenkamp die De Theefabriek helemaal uit dacht. ‘Thee heeft een moment nodig om in zijn volle kracht te komen. Even een momentje voor jezelf en zo staan er altijd wijsheden op de theezakjes.’

Harold Oddens, organisator van het festival ontving een theezakje met een wijsheid er op: ‘Het uitzicht verruimen is de horizon openen’ – uiterst toepasselijk voor dit Arnhemse festival wat ‘in een weiland niet het zelfde festival zou zijn’, aldus Oddens. Het theezakje was trouwens gevuld met bloemen en planten geplukt op het terrein, Hoogte 80 thee dus! waar hij ter plekke een kopje thee van liet trekken.  

In de Theefabriek werden het hele weekend labeltjes voor theezakjes geproduceerd, met teksten die door Achsa en Channa Wijmans (Knalgoed producties) toepasselijk bedacht zijn en ter plekke gedrukt werden. De theezakjes wijsheden van Bultbewoners en alle andere thee gerelateerde aankleding waren het hele weekend in en om de Theefabriek te bewonderen.

Taarten bakhuus

Bultbewoners hadden verder een oergezellig terras ingericht, waar bewoners koffie en natuurlijk thee schonken met prachtig verzamelde theeserviezen. Maar bovenal werden er ter plekke zelfgebakken taarten door bultbewoners in de het bakhuus gemaakt van de meest bijzondere recepten.

In samenwerking met Rozet ontwikkelde stichting Kunst op de Bult een wervelend cultureel programma in en om de Theefabriek, met open podia, poëzie, dansmuziek, dans en meer. Uiteraard lieten ook de kids van Circus op de Bult zich tijdens het festival zien.

Hieronder tref je enkele impressies van het 2019 H80 festival: