Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk

Kansrijk opgroeien in Arnhem

Soms komen er kansen uit een onverwachte hoek. Het Team LeefOmgeving vroeg aandacht voor ‘Kansrijk opgroeien’. Dit is een project met als uitgangspunt dat alle kinderen uit Arnhem gelijke kansen verdienen.

Na een mooi Rotterdams voorbeeld zijn we samen met partners theater- en muzieklessen aan het opzetten, voor tijdens én na schooltijd. We werken met scholen in zowel de Geitenkamp als het Arnhems Broek.

In het Arnhemse Broek ontstond destijds de eerste samenwerking met KODP (Kunst Op De Plank), een bewonersinitiatief dat ondersteund werd door de participatiemedewerker van Rijnstad. Door onze krachten te bundelen hebben we drie banken kunnen bouwen met bewoners en kunstenaars. De meest zichtbare is samen met Rob Voerman langs de drukke Johan de Witlaan gebouwd. De kinderen van Paulusschool hebben ontzettend hard meegewerkt.

De goede samenwerking met de school heeft nieuwe partners de kans gegeven; Muziektheatergroep de Plaats organiseerde samen met de school in 2018 de eerste theaterroute in de wijk, komend jaar zal dit een vervolg krijgen. De samenwerking met Muziektheater de Plaats wordt nu steeds structureler, op zowel de Paulusschool als de Hugo de Grootschool zijn we in voorbereiding om zowel binnen en buitenschools theater lessen te gaan geven.