Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk
  3. Nieuws & agenda

Kunstcafé in De Beijer: De tweede Slag om Arnhem, april 1945

07-03-2019 -

Op donderdag 7 maart behandelt het Kunstcafé in De Beijer de tweede Slag om Arnhem, waarbij vooral de Geitenkamp zwaar werd getroffen.

De Tweede Wereldoorlog, de Slag om Arnhem (1944), de zware gevechten en de daaropvolgende evacuaties. De stad loopt leeg, er blijft een spookstad over. Wat veel mensen niet weten is dat er in april 1945 nóg een tweede Slag om Arnhem plaatsvindt. Hierbij wordt vooral de Geitenkamp, de enige wijk die dan nog bewoond is, zwaar getroffen.

Hugo Schraders, vrijwilliger van het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 aan de Kemperbergerweg, vertelt deze ochtend over Arnhem in oorlogstijd. Wat heeft zich afgespeeld in die oorlogsjaren? En wat gebeurde er zo vlak voor de bevrijding in de nog bewoonde, met hekken afgezette en door de Duitsers bewaakte, Geitenkamp? In het oorlogsmuseum liggen veel objecten die rechtstreeks van de Geitenkamp komen. Hugo vertelt hierover en neemt ter illustratie een aantal van die objecten en foto’s mee.

We draaien deze ochtend muziek uit jaren ‘40, muziek die te horen was rond en in WOII.

Vervoer naar het Kunstcafé
Woont u in de wijk Plattenburg, Geitenkamp, Monnikenhuizen of Alteveer en heeft u behoefte aan vervoer naar het Kunstcafé? Dan kunt u een beroep doen op Stevig Arnhem. Aanmelden kan via: 06-12223122.

Praktische informatie
Datum: donderdag 7 maart
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Locatie: De Beijer, Willem Beijerstraat 13
Kosten: Vrij toegankelijk, koffie/ thee €2,50
Aanmelden is niet nodig

Delen op social media