Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk
  3. Nieuws & agenda

Kunstcafé in Rozet: “BE-LEEF-TIJD”

31-10-2019 -

Een presentatie door Tanja Schiricke en Karen Mijnhart over Het Oranje Koffiehuis in Arnhem als ontmoetingsplek voor ouderen.

Het Oranje Koffiehuis is een thuis die een mooie droom waarmaakt: een vergeten, maar vaak ook kwetsbare groep uit onze Arnhemse samenleving achter de geraniums vandaan te krijgen. Zo organiseert het café al vijf jaar koffiemomenten voor oud-medewerkers van de gesloten Bijenkorf en Vroom & Dreesman. Zij onderhielden de eerste jaren een collegiale band die nu tot vriendschappen is uitgegroeid. Op zondagen vermaken de gasten zich tijdens livemuziek waar zij bevestigen dat dansen van alle leeftijden is. Het laat zien dat de eigenaar, Rob Mijnhart, oprecht geïnteresseerd is in wat de mens (nog) beweegt en speelt hier met alle liefde op in.

BE-LEEF-TIJD is een beeldend verhaal van hoe de nog altijd ambitieuze doelgroep van 50-plus hun tijd en leeftijd voluit beleeft. Het naderende 150-jarig bestaan van het Oranje Koffiehuis is een passend moment om deze ontmoetingen, verbindingen, verbreding en verrijking van hun sociale leven te vangen in een boek.

Initiatiefnemers: Tanja Schiricke en Karen Mijnhart
Tanja Schiricke is werkzaam als conceptueel fotograaf en betrokken bij onder andere maatschappelijk/culturele doelen en organisaties waaronder War Requiem-bridge to the future en het Ronald McDonald Huis in Arnhem. Haar liefde voor "de mens" levert vele verhalen op, resulterend in fotografisch beeld met beleving.

Karen is Grafisch Ontwerper en vanaf het eerste begin betrokken bij de algehele concept ontwikkeling voor de centrale ontmoetingsplek van 50-plussers in het Oranje Koffiehuis. Haar passie om mensen via design te verbinden of te versterken is een rode draad in haar werk.

Beide afkomstig en ook ondernemend in Arnhem. Zij bundelden hun fascinaties en krachten om een boek te ontwerpen ter ere van het maatschappelijk belang dat het Oranje Koffiehuis in deze creatieve stad bedient voor een unieke doelgroep. De beleving van “de 50-plusser” staat hierin centraal.

De presentatie wordt afgewisseld met live muziek

Praktische informatie

Datum: donderdag 31 oktober 2019
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Locatie: Rozet, plein op 3
Kosten: Vrij toegankelijk, koffie/thee € 4,-
  Aanmelden is niet nodig
Delen op social media