Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk
  3. Nieuws & agenda

Kunstcafé Rijkerswoerd: Schilder van landschappen

21-11-2019 -

Annemieke Varkevisser (Voorburg,1964) laat zich inspireren door schilders als Turner en Rotkho. Ze maakt vooral landschappelijk werk in de breedste zin van het woord. Denk aan de ervaring van licht en ruimte, de verbinding tussen hemel en aarde - weids, leeg, stil, sereen, weemoedig, groots en oneindig. Sinds kort richt ze zich ook op modeltekenen en –schilderen. Een breed palet aan thema’s dus.

Achtergrondinformatie van Annemieke Varkevisser

Aan de Technische Universiteit in Delft studeerde ze Industrieel Ontwerpen. Na 10 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt is zij voor zichzelf begonnen als autodidact Grafisch Vormgever, wat zij een aantal jaren heeft gedaan. In haar vrije tijd schilderde ze bij kunstenares Susan Richter in Doesburg. Onder andere geïnspireerd door Mark Rothko, begon ze een fascinatie te krijgen voor ruimte en expressie geven aan gevoelens. In 2011 kwamen haar verlangen naar kunstzinnige, psychologische en spirituele ontwikkeling bij elkaar door een opleiding te gaan volgen bij Vrije Academie ’t Pad. Hier leerde zij hoofd, hart en handen te verbinden en daarin ook anderen te begeleiden en inspireren. Ze is in juni 2015 afgestudeerd als Psychosociaal therapeut beeldend en in juni 2017, met een expositie bij galerie Slagmaat in Woerden, als Holistisch Beeldend Kunstenaar. Inmiddels is zij ook als docent aan de opleiding verbonden. Daarnaast heeft zij een eigen atelier waar zij beeldende lessen geeft, cliënten begeleidt en zelf schildert.

Muziek door Lies Joosten op harp

Van vrolijke noot, tot gevoelige snaar. Lies Joosten speelt harp met hart en ziel. Lies Joosten speelt het liefst op plekken waar je het niet verwacht en verrast het publiek met het warme en diverse klankenpalet van de Keltische harp. Ze verschijnt regelmatig met een kleine harp in de zorg, in ziekenhuizen of bij mensen thuis. Daarnaast treedt ze op als soliste of in ensemble. De harp in combinatie met kunst, landschap of yoga leidt tot een wederzijds versterkende schoonheid. Van meditatief tot Latijns Amerikaans, van folk tot klassiek, alles komt voorbij in haar eigen stijl.

Praktische informatie

Datum: donderdag 21 november 2019
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: Stadsboerderij De Hooijmaat, Marius van Beeklaan 5, Arnhem
Kosten: Vrij toegankelijk, koffie/thee €4,-
  Aanmelden is niet nodig
Delen op social media