1. Home
  2. Rozet in de wijk
  3. Nieuws & agenda

Kunstcafé Rozet: Kunst - uiterlijke en innerlijke schoonheid

28-11-2019 -

Margareth Harens, kunstenares en psychologe, studeerde Schone Kunsten op de Koninklijke Academie in Den Haag. Zij brengt deze ochtend uiterlijke schoonheid in beeld met een kort maar krachtige beeldpresentatie over kunst door de eeuwen heen. 

Van kleins af aan is zij er al door gefascineerd: de uitdrukkingskracht van de menselijke ziel en geest die via de handen bij ons naar buiten komt. Zij wilde weten hoe wij als mens kleuren kiezen, vormen maken, symbolen weten voor ontastbare dingen en met ons oog de buitenwereld waarnemen en deze dóór ons heen laten gaan, zodat wij het kunnen tekenen of schilderen met ons eigen “handschrift”. Margareth gaat samen met u op onderzoek naar deze innerlijke schoonheid. Hoe ziet u innerlijke schoonheid? Hoe drukt dat zich uit? Wat “verduistert” je eigen innerlijke schoonheid?

Als mens zijn we creatief. Toch roepen mensen vaak: "Ik ben niet creatief hoor!” Eigenlijk bedoelen ze: Ik heb na mijn kindertijd niet meer gecreëerd. Of mijn scheppend vermogen is ondergesneeuwd. Of … Of…. Of..! Om vele redenen vermijden ze om iets van zichzelf uit te drukken, Maar zodra ze hun penseel in verf kunnen dopen en deze kunnen laten vloeien op een mooi stuk papier, wordt de creatie- kracht weer wakker. Wat brengt deze "innerlijke schoonheid" weer aan het licht?

Tussendoor kunt u luisteren naar gitaarmuziek van Unu Sohilait, een gitarist die is gaan praten met zijn gitaar nadat hij een hersenbloeding heeft gehad en nu afasie heeft. Margareth en Unu zullen ook samen muziek maken.

Praktische informatie

Datum: donderdag 28 november 2019
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Locatie: Rozet, plein op 3
Kosten: Vrij toegankelijk, koffie/thee € 4,-
  Aanmelden is niet nodig
Delen op social media