Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk
  3. Nieuws & agenda

Kunstcafé in Rijkerswoerd: Technieken in de kunst

18-04-2019 -

Tijdens het Kunstcafé op 18 april vertelt Merlijne Marell ons alles over (het ontstaan van) haar werk en de technieken die ze daarbij gebruikt.

Merlijne Marell (1986) is docente druktechnieken aan het KWA in Schaarsbergen en ze illustreert boeken. Het grootste deel van haar tijd brengt ze door in haar atelier. Hier broedt ze onder meer op eigen projecten. Dit broeden gebeurt op een warm plekje in haar hoofd, daarna nemen handen en ogen het werk over. Merlijne houdt van vingers in vette inkt, houtkrullen die onder haar guts tevoorschijn komen, vormen die precies vertellen wat zij bedoelt, kleuren die bijten of liefhebben. Een eenvoudige, sprekende beeldtaal en rijk materiaalgebruik kenmerken Merlijnes werk. Stevige, eigengereide, soms eenzame individuen bevolken haar fabelachtige wereld, die met elk nieuw project een stukje groter groeit.

Tygo Ferwerda (cello) en Hans Langbroek (piano) verzorgen de live muziek.

Praktische informatie

Datum: donderdag 18 april
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: Stadsboerderij De Hooijmaat, Marius van Beeklaan 5, Arnhem
Kosten: Toegang gratis. Voucher voor onbeperkt koffie of thee kost € 4,-
(let op: pinnen is niet mogelijk).
  Aanmelden is niet nodig
©Merlijne Marell “Klaasje en Hobbes, de schurk, grote en kleine beer, een koedoe, de kitschcrimineel, het wiebelmeneertje en anderen in optocht”. Drukinkt, acrylverf, oliepastel en kleurpotlood op papier.
Delen op social media