1. Home
  2. Rozet in de wijk

Dit doen we in Plattenburg

Plattenburg is een wijk met ruim 2.000 inwoners. Sinds begin 1946 is er een actieve buurtvereniging. De eerste samenwerking tussen Rozet, de buurt en de vereniging en kunstenaar Astrid Aries startte in 2019. Het project Levensteken brengt het levensverhaal van wijkbewoners in beeld.

Rozet organiseert activiteiten, verbindt mensen en organisaties en ondersteunt de initiatiefnemers in de wijk.

Levensteken Plattenburg

Woon jij in Plattenburg? Kunstenaar Astrid Aries ging langs de voordeuren van je wijk. Belde ze ook bij jou aan? Astrid zocht jouw verhaal of dat van je medebewoners. Ze schetste wat jou tekent voor het leven. 

Levensteken is een community art project. Voor, door en met de wijk.

Tekening mee naar huis

Deed of doe jij mee aan dit project? De tekening mag je na de fotosessie op 8 juni 2019 mee naar huis nemen. 

Mede mogelijk door

Levensteken Plattenburg van kunstenaar Astrid Aries wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem, Rozet en buurtvereniging Plattenburg. 

Doe mee!

In april en mei ging Astrid de wijk in. Op maandag en woensdag zocht ze naar mooie, ontroerende, verdrietige of gewoon grappige verhalen. Deze verhalen zette zij om in een tekening.

Koffiemiddag (4 mei 2019)

Zaterdag 4 mei 2019 was er een koffiemiddag  in buurtcentrum Plattenburg.  Wijkbewoners ontmoetten elkaar en de kunstenaar. Verhalen delen onder het genot van een kopje koffie. 

Feest & kunstproeverij (8 juni 2019)

Zaterdag 8 juni is er een feestelijke bijeenkomst in buurtcentrum Plattenburg. Alle deelnemers worden op de foto gezet, ieder met hun getekende levensteken in de handen.

Tegelijk is er een kunstproeverij. Wijkbewoners kunnen allerlei workshops volgen. Ontmoet medebewoners die dag. Ontdek wat je leuk vindt om te doen in Plattenburg.