1. Home
  2. Rozet in de wijk

Hier netwerken we mee in Presikhaaf

Presikhaaf is na de oorlog gebouwd op het landgoed van de voormalige villa Presikhaaf, tussen de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel. Het gebied bestaat uit twee wijken, Presikhaaf West en Presikhaaf Oost.

Enkele buurten zijn recentelijk grootschalig opgeknapt. Presikhaaf is voor velen een prettige woonomgeving met goede voorzieningen. Zo heb je er een vernieuwd winkelcentrum, het eerste overdekte winkelcentrum van Europa, maar ook het Park Presikhaaf met veel ruimte voor recreatie en in MFC Presikhaven vind je een vestiging van Rozet Bibliotheek.

Te doen in Presikhaaf

Woon jij in Presikhaaf? Dan is Rozet ook bij jou in de buurt actief. In bibliotheek Rozet worden wekelijks verschillende activiteiten aangeboden. Activiteiten van de Verhalenvangers (4 t/m 12 jaar) of Rozet B[r]abbels (0 t/m 3 jaar) tot een financieel café of leeskring voor nieuwe Nederlanders. 

Ideeën of vragen?

Wil jij weten wat er te doen is in de wijk op het gebied van taal, kunst of erfgoed? Of heb je een idee om de buurt nog leuker en socialer te maken? Neem dan contact op met Kaboul Vermijs. Hij is de cultuurmakelaar van Presikhaaf en geeft je vrijblijvend advies, wijst je de weg in een fijnmazig wijknetwerk en ondersteunt je bij het schrijven van een projectplan of een subsidie aanvraag. Mail naar kaboul.vermijs@rozet.nl.

SummerPrikko

Zomervakantie 2021: voor het tweede jaar op rij, SummerPrikko. Een zomervakantie vol toffe activiteiten voor en door de kids en jongeren van Presikhaaf van 2 t/m 20 jaar.

SummerPrikko is in 2020 tijdens de eerste corona zomer geïnitieerd door het samenwerkende netwerk in de wijk, onder regie van Sportbedrijf, Rijnstad en Rozet, ondersteund door de gemeente Arnhem. In 2021 wordt het activiteitenprogramma verrijkt met veel aanvullingen van talentvolle jongeren in Presikhaaf.