1. Home
 2. Rozet in de wijk

Hier netwerken we mee in Presikhaaf

Presikhaaf is na de oorlog gebouwd op het landgoed van de voormalige villa Presikhaaf, tussen de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel. Het gebied bestaat uit twee wijken, Presikhaaf West en Presikhaaf Oost.

Enkele buurten zijn recentelijk grootschalig opgeknapt. Presikhaaf is voor velen een prettige woonomgeving met goede voorzieningen. Zo heb je er een vernieuwd winkelcentrum, het eerste overdekte winkelcentrum van Europa, maar ook het Park Presikhaaf met veel ruimte voor recreatie en in MFC Presikhaven vind je een vestiging van Rozet Bibliotheek.

Te doen in Presikhaaf

Woon jij in Presikhaaf? Dan is Rozet ook bij jou in de buurt actief. In bibliotheek Rozet worden wekelijks verschillende activiteiten aangeboden. Activiteiten van de Verhalenvangers (4 t/m 12 jaar) of Rozet B[r]abbels (0 t/m 3 jaar) tot een financieel café of leeskring voor nieuwe Nederlanders. 

Verhalenvangers on Tour

 • Verhalenvangers on Tour 2022: Voor altijd Jong!
  Klarendal De leuke linde 27 juli 14:00 tot 16:00
 • Verhalenvangers on Tour 2022: Voor altijd Jong!
  Malburgen MFC DE SPIL  3 aug 14:00 16:00
 • Verhalenvangers on Tour 2022: Voor altijd Jong!
  Schuytgraaf OMNIBUS 10 aug 2022 14:00 - 16:00
 • Verhalenvangers on Tour 2022: Voor altijd Jong!
  Presikhaaf MFC PRESIKHAVEN 17 aug. 2022 14:00 - 16:00
 • Verhalenvangers on Tour 2022: Voor altijd Jong!
  Geitenkamp MFC De Wetering en de Rommelkist - 24 aug 14:00 -16:00 

Ideeën of vragen?

Wil jij weten wat er te doen is in de wijk op het gebied van taal, kunst of erfgoed? Of heb je een idee om de buurt nog leuker en socialer te maken? Neem dan contact op met Kaboul Vermijs. Hij is de cultuurmakelaar van Presikhaaf en geeft je vrijblijvend advies, wijst je de weg in een fijnmazig wijknetwerk en ondersteunt je bij het schrijven van een projectplan of een subsidie aanvraag. Mail naar kaboul.vermijs@rozet.nl.

Feestelijke (her)opening Rozet Presikhaaf

Beste wijkgenoot/wijkpartner,

Graag nodigen we je uit voor de feestelijke (her)opening van Rozet Presikhaaf op vrijdag 3 juni van 14.00 tot 17.00 uur.

Kom jij ook meetekenen met de megavloertekening? Of meedoen met de workshop Emmer trommelen? Je mag ook op de ramen je droom voor Presikhaaf schrijven.
Er is muziek en creativiteit met Buitenbenen festival en een hapje en een drankje. De opening wordt gedaan door wethouder Cultuur, Martien Louwers en Corine Raats, manager bibliotheek bij Rozet. De middag wordt afgesloten door Spoken word artist Lev Avitan, die uit Presikhaaf komt.

Tot vrijdag!

Hartelijke groet,
Team Rozet Presikhaaf