Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk

Zuid aan Zee

Elke zomer organiseert Rozet samen met KunstLAB Zuid aan Zee: een vakantieweek in Arnhem-Zuid voor kinderen en jongeren. Tijdens deze week werken ze samen met kunstenaars aan een bijzonder project. 

Afgelopen zomer bouwden de kinderen tijdens de spannende vakantieweek aan de stad van de toekomst. En lieten ouders, buren en vrienden zien hoe volgens hun de toekomst eruit ziet! Hoe gaan we met geld om in de toekomst? Wat eten mensen in de toekomst? Wat voor muziek wordt er gemaakt in de toekomst? En hoe? Samen denken we erover na en maken we een grote expositie op Stadsboerderij de Korenmaat; een poort naar de toekomst!

Er zijn twee edities:
Zuid aan Zee, voor basisschoolkinderen (groep 6, 7 en 8)
Zuid aan Zee-XL, voor kinderen op het voortgezet onderwijs (klas 1, 2 en 3)

Zuid Aan Zee wil kinderen een inspirerende en leerzame ervaring bieden. Door kunst en leren geïntegreerd aan te bieden, dagen we kinderen uit om op onderzoek uit te gaan en de regie te nemen over hun eigen leerproces. De ervaringen die zij deze week opdoen en de vaardigheden die zij leren, werken bij de kinderen positief door op hun zelfbeeld en hun beeld van de wereld om hen heen. De begeleiding is in handen van ervaren kunstdocenten, leerkrachten en kunstenaars.