Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

Ruimtekoers is terug!

Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers strijkt van 3 tot en met 7 juli weer neer in Arnhem.

Dit jaar wordt de Ruimtekoers niet in lege kantoren of winkels gehouden, maar in de buitenruimte van de stad. Op twee bijzondere locaties, aan de voet van de iconische John Frostbrug in Arnhem-Zuid, worden vijf dagen lang getransformeerd tot bruisende ontmoetingsplekken. Hier geniet je van heerlijk eten en drinken, kunst, theater, muziek, lezingen en workshops. In het restaurant worden de lekkerste recepten uit de wijk geserveerd.

Nieuw van de Onkruidenier: Werkplaats de Paardenbloem

De Onkruidenier is in het groen van Malburgen gedoken en zag dat het groen een gele deken van paardenbloemen was geworden. Waarom groeien er in Malburgen eigenlijk zoveel paardenbloemen? De Onkruidenier raakte helemaal gefascineerd door deze overbekende wilde plant. Daarom opent de Onkruidenier Werkplaats de Paardenbloem! Met de paardenbloemen geoogst rondom het festivalterrein, maakt de Onkruidenier een koffiedrank, gelei én een salade in restaurant A Place To Eat. En het mooie is, jij kan meehelpen tijdens de workshops! Hoe alledaags deze pluizenbollen dan ook lijken, er gaat een wereld aan verschillende verhalen, soorten en toepassing schuil achter de paardenbloem. Alleen al in een gemiddeld gazon kun je tot wel 20 verschillende paardenbloemen ontdekken zoals de moeraspaardenbloem en de zandpaardenbloem.

Lees meer over de Onkruidernier “Werkplaats de Paardenbloem”

Foto expositie ONZE WIJK

In samenwerking met F.C.A. (Fotocollectief Arnhem) is het fotoproject ONZE WIJK ontstaan. Met verschillende sociaal-maatschappelijke thema’s brengen we de eigenheid van een aantal karakteristieke wijken van Arnhem en haar bewoners in beeld. Het resultaat is een reizende poster-expositie. In een mix van beelden nemen we je mee in de eigenheid van verschillende Arnhemmers.

De kick-off van de expositie ONZE WIJK start op het Ruimtekoers Festival. Op 4 juli wordt de expositie feestelijk geopend door wethouder Martien Louwers. Aansluitend organiseert Rozet de wijktalk “Opgroeien in Malburgen”.

Wijktalk
Malburgen is een relatief grote wijk en kent veel culturele diversiteit en verjonging. De wijk heeft gemiddeld het laagste huishoudens inkomen van Arnhem en kent een hoog percentage minima-kinderen. Tijdens de wijktalk behandelen we verschillende vraagstukken. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat kinderen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten in de stedelijke ruimte? Wat kan actief burgerschap daarin betekenen? Hoe creëren we een stad die uitnodigt tot spelen, bewegen en ontmoeten? Hoe zetten we dromen van kinderen om in daden?

Programma donderdag 4 juli:
15.30 - 16.00 uur Feestelijke opening Foto expositie ONZE WIJK
16.00 - 17.30 uur Wijktalk “Opgroeien in Malburgen”

Doe je mee met de open call?

Tijdens Ruimtekoers nodigt Rozet jou uit om zelf een programmaonderdeel te organiseren op het festival. Wil je een workshop geven, optreden met je band, een tafeltenniswedstrijd organiseren, of heb je iets te vieren? Doe dan mee en stuur een mail met een beschrijving van jouw activiteit naar: doejemee@ruimtekoers.nl

Samen kijken we of het haalbaar is om jouw idee te verwezenlijken. Alvast goed om te weten: Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen activiteit. Rozet en Ruimtekoers helpen je door samen een datum en plek voor je activiteit te vinden tijdens het festival, maar alles wat er verder moet gebeuren regel je zelf. Uiteraard denken we graag met je mee!

Schrijf je snel in en wie weet sta jij straks met je eigen programmaonderdeel op Ruimtekoers!

De inschrijvingen zijn reeds gesloten.