1. Home

Slag om Arnhem

In het Erfgoedcentrum in Rozet zijn naast talloze objecten uit de geschiedenis van Arnhem en omgeving, ook stille getuigen van de Slag om Arnhem en de evacuatie die daarop volgde, te vinden. Ontdek tijdens een bezoek aan het Erfgoedcentrum wat een rood poppenjasje, een gedeukte zilveren kan en boeken met kogelgaten te maken hebben met de Slag om Arnhem.  

 

Tijdens speciale rondleidingen in de maand september, hoor je ook meer over het hoe het bord 'Verboden voor Joden' in 2018 in de collectie terecht kwam en hoe heel recent Rozet een bankje van dansschool Wensink ontving: achtergebleven tijdens plunderingen in de stad omdat het niet door de deur van de dansschool paste. De heer Wensink vertelt er zelf in een filmpje in het Erfgoedentrum meer over!

Bezoek tijdens openingstijden gratis het erfgoedcentrum in Rozet voor deze en andere verhalen. Wil je graag een rondleiding? Dat kan gratis door een kundige vrijwilliger. Klik hier voor data en aanmelding. Liever een speciale betaalde rondleiding plannen met collega’s, vrienden en familie? Dat kan hier

 

Onderzoek doen

Doe je zelf onderzoek naar de Slag om Arnhem? Dat kan! Een belangrijk onderdeel van de collectie van Erfgoedcentrum Rozet is de Collectie Market Garden met meer dan 3200 titels. De collectie is een van de grootste over dit onderwerp in Nederland en is voor iedereen vrij toegankelijk.  Lees er hier meer over.

Podcast Slag om Arnhem

Thuis een podcast luisteren over de Slag om Arnhem? Voor radio 1 werd 2 jaar geleden een podcast opgenomen over vermiste Duitse soldaten die nu nog steeds geïdentificeerd worden. Luister hier.

Erfgoedcentrum in Rozet
Rozet verdieping -1
Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem
026-3543100
klantenservice@rozet.nl