1. Home

The Big Draw Arnhem 2021 in stad én wijk

Van 16 tot en met 19 september vindt voor de tweede keer The Big Draw in Arnhem plaats, sinds 2000 een wereldwijd evenement dat geheel in het teken staat van tekenen in al haar vormen. 

Rozet organiseert óók in Malburgen extra Big Draw activiteiten waar de voorbereidingen met o.a. scholen al een week eerder starten.  

 

Het thema voor dit jaar is Out Of This World en er is een speciaal programma dat geheel in teken staat van Manga en Anime. En het leuke is: echt iedereen kan tekenen! Tekenen verbindt: verschillende culturen, professional en liefhebber, insider en outsider, van peuter tot oudere, iedereen kan meedoen..

Informatie

Alle informatie over de activiteiten, workshops en tentoonstellingen tijdens The Big Draw Arnhem vind je in aanloop naar het festival op de website.

Exposities

EXPO MANGA EN ANIME

Geselecteerd door de Manga en Anime Subculture onderzoeksgroep, staat The Big Draw expositie bol van de manga en anime uit Nederland en Japan. Denk aan muren vol manga van A4 tot A1 formaat, verschillende smallpress pagina’s en anime shorts die doorlopend draaien. 

In Nederland hebben we geweldige manga talenten zoals Marlon Teunissen, Johan Neefjes, Laurent Romero en Evi Nijs die zelf hun stripboeken uitgeven. We tonen ook werk afkomstig van de bakermat van de manga; Japan. Ryo Katagiri is een van de Japanse talenten die we graag met jullie delen. 

De tekenaars Loish en Eva Bon Eva vallen op door hun prachtige kijk op compositie en kleurgebruik. Illustratoren Liza Overlord, Cat Zero en Pinlin hebben een duidelijke eigen dynamische en kleurrijke stijl geïnspireerd op Japanse manga.
Daarnaast kun je genieten van de webtoons van Coco Ouwerkerk en Marissa Delbressine.
De Manga en Anime Subculture expositie is de plek waar je kunt proeven aan de mogelijkheden binnen de manga en anime subculture. 

EXPO TEKENTALENT UIT ARNHEM

Tijdens The Big Draw zie je in Rozet een mooie greep uit het werk van een aantal Arnhemse stripmakers en tekenaars. Een expositie met illustraties en strips van onder andere; Abe Borst, Esther van de Bund, Leo de Winter, Jay Aalders, Daniël Smulders en Yuniavmay

EXPO COMIC WALL PERFORMANCE

Zaterdag worden er bij Rozet comic walls getekend door professionele manga/comic tekenaars.

Twee performances voor het Manga & Anime subculture project Het wordt echt heel tof, vier professionals laten zien wat ze allemaal kunnen. Kom kijken en als je geïnspireerd bent kun je aansluiten aan een  van de workshops.

Zaterdag 18 september, 13.00 – 15.00 uur

ROZET RAMENROUTE

Tijdens The Big Draw Arnhem zie je in Rozet Centrum, Rozet Kronenburg, Rozet Presikhaaf en Winkelcentrum De Drieslag in Malburgen kunstenaars aan het werk tijdens de ramenroute.

Workshops

MANGA WORKSHOP

Voor alle leeftijden

Manga tekenen onder leiding van een professionele manga tekenaar Renee Rienties. Rene verdiende haar sporen al met diverse projecten. Een van de laatste is het tekenwerk voor het Nederlands Olympisch watersport team van dit jaar. Schrijf je snel in want vol is vol. De workshop begint om 13 uur en duur ongeveer 1,5 uur. Daarna kun je nog lekker verder tekenen of als je wilt naar een andere workshop van The Big Draw.

Zaterdag 18 september, 13.00 – 15.00 uur – Rozet Expo op 3

Gratis deelname

Aanmelden

ANIME WORKSHOP

Samen met Coco Colourbee ga je aan de slag om een Anime tekening te maken. Hoe pak je het aan en maak zelf je allereerste Anime op papier. Heb je het altijd al willen weten geef je dan snel op want Vol = Vol

Zaterdag 18 september, 14.00 – 16.00 uur – Rozet Auditorium

Aanmelden

RAAMTEKENEN VOOR KIDS

Heb je altijd al een keer zelf een raamtekening willen maken?

Kom dan op zondag 19 september naar Rozet en samen met een kunstenaar maak je de allermooiste raamtekening.

Zondag 19 september, 14.00 – 16.00 uur

Aanmelden onderstaande knop, dan ben je zeker van je plekje.

Aanmelden

Voorstelling voor kinderen

KrisKras (4+) tekenvoorstelling

Kom tekenen en je tekening komt in een theatervoorstelling! Tekenen én theater? Ja dat kan! Superleuk voor kinderen vanaf 4 jaar. En iedereen kan tekenen tenslotte! Voor alle kinderen die van tekenen en van theater houden

In de voorstelling Kriskras laten de Koppoters zich inspireren door kleine en grote tekenaars. De kleine kunstenaars krijgen na afloop hun tekeningen weer terug. Bij Kriskras (4+) zie jij jouw tekening tot leven komen.

Woensdag 15 september in Rozet Kronenburg en zondag 19 september in Rozet centrum
Entree is gratis, meld je wel even aan!

Zondag 19 september: 14.00 – 15.30 uur.

Rozetm vijfde verdieping
 
Aanmelden kan via deze link.
Veel plezier tijdens KrisKras!

Terugkijken naar 2020

Arnhem sluit zich in 2021 voor de tweede keer aan bij dit wereldwijde tekenfestival. Rozet presenteert een mooi programma, waaronder allerlei soorten workshops, ramenroute, tentoonstellingen, kinderactiviteiten en meer.

Bekijk hier de aftermovie van 2020 en andere programmeringen van het eerste jaar!

Veel plezier tijdens The Big Draw