1. Home

Expositie: The Glass Room - Misinformation Edition

Ons leven speelt zich steeds meer online af. Dat maakt het leven op veel vlakken makkelijker, maar niet minder ingewikkeld. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met je privacygevoelige data? Hoe kun je checken of informatie betrouwbaar of gemanipuleerd is? Wat is fake news en hoe herken je deepfakes? En hoe hooked ben jij aan je telefoon en je social media? 

Al deze vragen komen aan bod in de expositie The Glass Room - Misinformation Edition. Deze tentoonstelling houdt je een spiegel voor over je eigen informatiegebruik en geeft tips om digitaal te 'detoxen'. 
De tentoonstelling is tot eind 2020 te zien in onze vestigingen. 

Data Detox Kit
Heb je behoefte om je digitale zelf eens lekker te ontgiften, je privacy terug te pakken en algoritmes en trackers met een kluitje in het riet te sturen? Doe dan de Data Detox! De Data Detox Kit is verkrijgbaar bij de expositie in de bibliotheek of doe HIER de detox-kuur online, ontwikkeld door FERS
The Glass Room - Misinformation Edition is ontwikkeld door de internationale bibliotheekorganisatie IFLA i.s.m. met de Berlijnse ngo Tactical Tech en kwam tot stand met steun van de Europese Unie.

Wil je de expositie komen bezoeken met je klas en dit eventueel koppelen aan een workshop rondom het profielwerkstuk en/of mediawijsheid neem dan contact op met communicatie@rozet.nl. Of wil je als groep of individueel een tour/lezing ook dat kan!  (er zijn ook mogelijkheden om de expositie online te bezoeken).

Ontdek aan de hand van verhalen en praktijkgericht onderzoek voorbeelden uit het web hoe deepfakes werken en welke visuele aanwijzingen je kunt gebruiken om ze te identificeren. 

The Deepfake Lab (theglassroom.org)
Fake or Real - News Edition (theglassroom.org)