Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

Thuisblijf Top Vijf

Veel Arnhemmers zijn op dit moment thuis aan het werk, aan het studeren, les aan het geven. We inspireren jullie graag met mooie boeken, films, muziek en meer. Daarom presenteren we de Rozet Thuisblijf Top Vijf met tips en suggesties om te bekijken, lezen en luisteren.

Kate Donkor

'Ik maak muziek onder de naam Oshunmare, schrijf gedichten die ik geregeld voordraag en ben docent Zorg en Welzijn bij Rijn IJssel.
Onlangs heb ik het Unisex kledingmerk FABOOM gelanceerd. Duurzaam geproduceerd in samenwerking met familie en kledingmakers in Accra Ghana. Faboom betekent proost in het westen van Ghana en is een ode aan mijn dubbele afkomst (Ghana meets Nederland) en mijn liefde voor de kleurrijke, drukke Ghanese waxstoffen.'

Faboom kun je vinden op:
Instagram: https://bit.ly/2WFjP4s
Facebook: https://bit.ly/2TeCvFV

Check de muziek van Oshunmare via:
Instagram: https://bit.ly/2WCKDC8
Facebook: https://bit.ly/2Lzl0f4
Soundcloud: https://bit.ly/2zGbfJv

De Thuisblijf Top Vijf van Kate

Tim Kroesbergen

'Hallo, ik ben Tim, ik werk als communicatiewerker bij Academy Het Dorp en daarnaast spreek ik over de toekomst van de zorg namens Stichting IKONE, een venster dat zicht biedt op een betere kwaliteit van zorg voor mensen met een tijdelijke of chronische ziekte of aandoening.

Sinds een aantal jaar woon ik in Arnhem en ik heb de stad echt in mijn hart gesloten. De combinatie van natuur, leuke horeca en nòg leukere mensen, ik wil hier echt niet meer weg. Wat minder leuk is dat is natuurlijk corona, maar onderstaande tips maken  misschien wat goed.'

Meer info over Academy Het Dorp: academyhetdorp.nl
Meer info over IKONE: ikone.nl

De Thuisblijf Top Vijf van Tim

Tim van Eijndthoven

'Mijn naam is Tim en ik werk al een tijdje met plezier als vrijwilliger in de bibliotheek bij Rozet.
Dit zijn 5 van de dingen die ik de afgelopen weken aan het kijken/luisteren/lezen ben. Hopelijk zit er iets tussen dat jullie ook leuk vinden. Sterkte allemaal en hopelijk zien we je snel weer!'

De Thuisblijf Top Vijf van Tim

Rocco Ostermann

Rocco is tekstschrijver, zanger, componist en muzikant. En auteur van het boek De Buitenstaander. Als muzikant kun je hem kennen van onder andere SHAKING GODSPEED, Donnerwetter en Magic Fish (band) en van De Niemanders.
De Niemanders is een project waar hij samen met zijn kompaan Wout Kemkens langs Nederlandse gevangenissen trok om samen met gevangenen een dubbelalbum te maken, gebaseerd op verhalen en ervaringen van deze 'inmates' die in een echte lockdown zitten.
Het album van De Niemanders werd 1 mei gelanceerd met een online releaseparty en is hier te beluisteren: https://spoti.fi/3cdf4UP en je kunt de clip van Van Niets Naar Iets bekijken via: https://bit.ly/3fs95h4

De Thuisblijf Top Vijf van Rocco

Sabine van Boven

Sabine is actrice, trainingsactrice, theatermaker, regisseur en theaterdocent. Ze geeft theaterles op basisscholen en speelde meer dan 300 voorstellingen op scholen door het hele land. Sabine heeft een eigen voorstelling gemaakt over Anne Frank. Deze is voor de 2 minuten stilte op 4 mei online uitgezonden. De voorstelling kun je nog tot 4 augustus 2020 zien op: https://bit.ly/3frDQT5

Meer informatie over Sabine kun je vinden op haar website: https://bit.ly/2yoiTYT

De Thuisblijf Top Vijf van Sabine

Daniëlla Middelhof

Daniëlla Middelhof. Daniëlla is lid van de programmaraad van Theater Aan De Rijn en werkt als tekstschrijver, speaking poet en organisator.
Kijk en beluister hier een gedicht van Daniëlla: https://bit.ly/2W3TMCd

De Thuisblijf Top Vijf van Daniëlla

Douwe Macaré

Misschien heb je zijn supercoole video van het NOS journaal gezien waar hij op z'n skateboard door de binnenstad raast. Zo niet, dan kun je hem hier checken. Maak kennis met Douwe.

Hallo allemaal. Mijn naam is Douwe Macaré, 27 jaar oud en professioneel Skateboarder. Dagelijks maak ik de straten van Arnhem onveilig met mijn Skateboard en ben ik lid van het Nederlands Olympisch kernteam.

Meer over Douwe vind je hier: https://bit.ly/3bKyJLD

De Thuisblijf Top Vijf van Douwe

Elmar Noteboom

Elmar is tekenaar, tekendocent op een middelbare school en de oprichter van Indifferent, een groep leerlingen en docenten die opkomen voor respect, diversiteit en inclusie.
Neem een kijkje op de website: https://bit.ly/3bB6grE
Of volg Indifferent op Insta: https://bit.ly/2KvJAgt

De Thuisblijf Top Vijf van Elmar

Jesse Laport

Het woord is aan Jesse Laport, dichter, podiumpoëet, dichter des Gelderlands en stadsdichter van Arnhem.

De website van Jesse vind je hier: https://bit.ly/3cIkXsU

De Thuisblijf Top Vijf van Jesse Laport

Anne Luchies

Anne Luchies Illustrationstudio. Anne is illustrator en infographicdesigner en werkt ruim vijftien jaar voor kranten als infographicredacteur en illustrator. Daarnaast voor magazines, jaarverslagen, kranten, folders, vaktijdschriften, gebruiksaanwijzingen, websites en educatieve projecten.
Neem eens een kijkje op haar website: https://bit.ly/2RrsIv4

De Thuisblijf Top Vijf van Anne Luchies

Maria Kuznetsova

Aan het woord: Maria Kuznetsova. Zij runt Outfit Library LESS. Deze Arnhemse kledingbibliotheek is een duurzaam initiatief in de vorm van een grote inloopkast waar vrouwen kleding kunnen lenen, kopen, ruilen en repareren. Neem eens een kijkje op de website van Outfit Library LESS of op de Facebookpagina.

De Thuisblijf Top Vijf van Maria Kuznetsova

Abe Borst

Abe Borst - Squabe is stripmaker, illustrator en docent en tekent onder andere voor Kidsweek, Presikhaaf University en World Street Painting. In het album Smikkelen en Smullen tekende hij zijn favoriete gerechten. De Thuisblijf Top Vijf van Abe is voorzien van een prachtige strip van zijn hand. De strips en ander werk van Abe vind je op https://bit.ly/2UUipRt.

De Thuisblijf Top Vijf van Abe Borst

Jonah Falke

In 2016 verscheen zijn debuutroman Bontebrug, in 2019 De mooiste vrouw van de wereld (deze staat als luisterboek op Spotify en Online Bibliotheek) Hij schrijft voor Vrij Nederland, See All This, ELLE, HP/De Tijd en VPRO Nooit meer slapen en is vaste columnist bij de Gelderlander en op het Lebowski Blog. Momenteel schrijft hij coronakronieken voor De Gelderlander.

De Thuisblijf Top Vijf van Jonah Falke