Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Taal, kunst en erfgoed

Tips voor Arnhems dagje uit in Rozet in 15 minuten tot 2 uur

Hoeveel tijd heb je voor jouw bezoek aan Arnhem? Je dagje uit in Arnhem begint goed in Rozet. 

De leukste tips voor een dagje uit op een rij:

Tip 1: Spectaculair uitzicht op de stad Arnhem

Spectaculair uitzicht 360° vanaf het dak van Rozet (kwartiertje)
Zelfs als je maar een kwartiertje hebt voor Rozet, ‘doe het dak’!

Begin op de hoogste verdieping van Rozet. Daar is het dakterras. Met spectaculair uitzicht op het centrum van de stad Arnhem. Bijna 360° in het rond!

Wil je meer weten over wat je buiten ziet? Loop door naar het Stadspanorama voor info over de rijke geschiedenis van Arnhem.

Heb je meer tijd?

Heb je meer tijd, combineer het met een van de volgende tips. 

Route naar Rozet vanaf jouw adres (Google maps) >

Tip 2: het Feestaardvarken!

Het mega-kunstwerk van Florentijn Hofman is geliefd bij Arnhemmers en iedereen die de sculptuur voor het eerst ziet. 

Beklim het beest, maak een groepsfoto, picknick aan zijn voeten. Pak een drankje op het terras voor Rozet en kijk naar de mensen in het Bartok-park.

Geniet ervan, zolang de sculptuur nog in het centrum van Arnhem ligt. Er zijn helaas plannen om het vrolijkste en grootste kunstwerk van Arnhem Centrum te verhuizen. We houden je hier op de hoogte. 

sculptuur van feestaardvarken voor de ingang van Rozet
gevel van Rozetgebouw

Tip 3: het prijswinnende Rozet-gebouw

Rozet is ontworpen door Neutelings Riedijk architecten. In 2014 is het uitgeroepen tot het Beste gebouw van Nederland 2014 en de Heuvelink-prijs voor het beste Arnhemse gebouw.

Ook het interieur van Rozet werd dat jaar als beste bekroond met de ARC Interieur Award. 

Soms zijn er rondleidingen in en om het gebouw of vraag ernaar. 

glijbaan naast de trap in Rozet
Glijbaan in de bibliotheek: check de openingstijden.
Altijd open: leuning als glijbaan, voor jong en oud!

Tip 4: de glijbanen in Rozet! (paar minuten...)

Ha! Hoe jong of oud je ook bent, de glijbanen van Rozet kun je niet missen! 

Met de lift of de houten trap kom je bij alle verdiepingen en functies van Rozet. Maar als je je naar beneden gaat, pak je niet de lift of trap... je gaat via de leuning als je kunt. Die is er speciaal voor ontworpen! 

De glijbaan in de bibliotheek is ook een mooie. Die moet je echt uitproberen! 

Niet iedere bieb-bezoeker is blij met de glijbaan helaas. Rust in de bieb is ook wat waard. Daarom is de glijbaan niet hele dagen geopend. 

Check de informatie over de glijbaan en andere huisregels. 

Tip 5: Bezoek Rozet erfgoedcentrum (neem zoveel tijd als je wilt)

Rozet erfgoedcentrum is museum, archief en onderzoekscentrum tegelijk. Superleuk voor kinderen, boeiend en niet-te-missen voor ieder ander. Doe er het Beekspel, duik de Schatkamer in (onder begeleiding) of trek de lades boordevol geschiedenis open. Heb je vragen? Er is altijd iemand die je verder kan helpen.

Het erfgoedcentrum is de mooiste start van je dagje uit, als een soort historische VVV. Duik in de Arnhemse geschiedenis, en ga dan de stad in. Of andersom.

Tip 6: Boek een rondleiding in Rozet! (1 uur of meer)

Laat je je liever rondleiden in Rozet? We vertellen je graag over het duurzame gebouw, het erfgoedcentrum en meer.

Een rondleiding met je familie of groep kan al als je een uurtje hebt. Interessant als start of afsluiting van je dagje uit in Arnhem.

Kies voor een tour door het erfgoedcentrum of het gebouw. Of doe allebei, als je meer tijd hebt. Boek een rondleiding voor jouw dagje uit >

Rozet neemt je mee Arnhem in: Sonsbeektentoonstellingen toen & nu (2 uur)

Sonsbeektentoonstellingen horen bij Arnhem, net als de parken en landgoederen. Dat zie je het best tijdens een stadswandeling met een van onze enthousiaste experts.

Het bronzen hert op het Willemsplein, of de graffitischilderingen op de pijlers van de Nelson Mandelabrug. Van de afgelopen 11 Sonsbeek tentoonstellingen zijn veel bezienswaardigheden terug te vinden in de stad.

Rond Sonsbeek 20-24 is dit een mooie start om kennis te maken met Arnhem en haar beeldende kunst. De wandeling start in Rozet Erfgoedcentrum, loopt door de binnenstad en eindigt bij de Witte Villa in park Sonsbeek. Boek deze Sonsbeek-stadswandeling >

Rozet neemt je mee Arnhem in: Mode-stadswandeling (2 uur)


Mode en Arnhem zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar je moet wel een beetje weten waar je moet zijn. Onze Rozet-gidsen nemen je graag mee. Zo zie je de leukste en meest intieme mode-hotspots van Arnhem.

Volg een boeiende route langs de winkels van Arnhemse ontwerpers in het mode-kwartier Klarendal. De wandeling begint in Rozet Erfgoedcentrum, loopt door de binnenstad en eindigt aan de voet van het Arnhemse Modekwartier bij Hotel Modez. Boek de mode-standswandeling >

We denken graag met je mee als je alles of juist iets anders wilt doen.

Mail rondleiding@rozet.nl en laat je telefoonnummer achter. Tot gauw in Arnhem!