Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
 1. Home
 2. Activiteiten
 3. Evenementen

Arnhemse Uitnacht 2019

De tweede Arnhemse Uitnacht was op 25 januari 2019. In Rozet kon je deze avond genieten van een bomvol programma. Met muziek, dans en cabaret worden verhalen van over de hele wereld verteld. 

Met de hele familie

Je kon met je hele gezin naar de Arnhemse Uitnacht 2019! Samen lekkere hapjes eten, luisteren naar verhalen en genieten van onder meer theater en dans. Een idee voor volgend jaar? 

Je kon bijvoorbeeld kiezen uit: 

 • Anansi verhalen door het Openluchtmuseum
 • Voorleesverhaal Kleine Jasmijn
 • Allerlei jeugdactiviteiten
 • 3 voorstellingen van de studenten van ArtEZ (Door 't oog van de lijst, Eye en We zijn nog niet moe).

Slapen in de bibliotheek

Ook in 2019 kon weer overnachten in de bibliotheek. Tientallen mensen kropen in hun  tentje tussen de boeken. Ze droomden weg bij intieme optredens van onder meer Julian Hertz, Nachttheater en Kunstcollectief Rauw. 

Overnachten in een tent van Rozet kon ook. De mooie kartonnen tent stond dan voor je klaar. Je eigen tent meenemen kan ook. 

Kom je volgend jaar ook slapen (en ontbijten) in Rozet? 

Programma

De activiteiten zijn voorbij, maar neem een kijkje. Ben je er volgend jaar ook / weer bij?

Anansi verhalen

Door het Openluchtmuseum

De West-Afrikaanse Kweku Ananse, de Surinaamse Ba Anansi en de Antilliaanse Kompa Nanzi: het zijn prachtige en grappige verhalen over de kleine spin Anansi. De spin Anansi is cultureel erfgoed van alle Nederlanders, en vooral voor hen met een Afro-Caraïbische achtergrond. Kom je ook luisteren?

 

André Manuel

Geprogrammeerd door het Posttheater

Op de trappen in Rozet luidt cabaretier André Manuel met een heuse Donderpreek het nachtprogramma in. Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk, politiek incorrect, maar ook uiterst geestig. Verwacht een spervuur aan grappen waarin hij niemand - ook zichzelf niet - spaart.

Arnhems brouwersverleden - rondleiding

Arnhem heeft, zoals de meeste Nederlandse steden met een middeleeuwse geschiedenis, een rijk brouwersverleden.

Wist je dat er op de plek van Rozet bij archeologische opgravingen een brouwersoven gevonden is? Aan de Oeverstraat was vroeger bierbrouwerij het Witte Paard te vinden, een bedrijf dat uitgroeide tot de bekende brouwerij de Kroon. In Erfgoedcentrum Rozet vertellen rondleiders tijdens de Uitnacht je graag veel meer over het Arnhems bierverleden.

ArtEZ

De opleiding Bachelor Docent Dans presenteert zich met drie voorstellingen: Door 't oog van de lijst, Eye en We zijn nog niet moe. Bij de laatste dans kunnen kinderen meedansen!

Ook presenteren studenten van de opleiding Bachelor Docent Dans zich met drie voorstellingen: Cosmos, Inside his mind, Moving Suits. Daarnaast dansen enkele tweedejaars studenten van de opleiding Bachelor of Dance solo's die ze in hun eerste jaar onder begeleiding gemaakt hebben: 10 strings, Otherness en Out of time.   

ATK Brass

ATK Brass brengt tijdens de Uitnacht goed in het gehoor liggende populaire muziek, die varieert van van Swing tot Jazzy en van Rock tot Easy Listening.

Het repertoire bevat hits van o.a. Waylon, Coldplay, Bruno Mars, the Jackson Five, Earth, Wind & Fire en Glenn Miller. En om een beetje op adem te komen: uit de hitmusical the Bodyguard het mooie I will always love you van Whitney Houston.

Bierproeverij

In de Historische Kelders, bereikbaar via Rozet, kun je een heerlijk glaasje (speciaal)bier proeven, ambachtelijk gebrouwen in en door het Nederlands Openluchtmuseum.

Brouwster Sophia Franx vertelt je het prachtige verhaal van brouwerij De Roskam, een brouwerij die omstreeks 1750 werd gebouwd. Je krijgt alle informatie over de bieren en voor de echte liefhebber wordt het brouwproces toegelicht!

Tip: loop ook mee met de rondleiding 'Arnhems brouwersverleden'.

Bot

Tijdens de Uitnacht speelt BOT een miniconcert en neemt je mee in hun recht-voor recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en kleine liedjes met een groot hart.

BOT schuurt, raakt en roert het publiek en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de drek die ‘t leven soms is.

Cassettevloer

[geen informatie beschikbaar]

Changing Stories

Kom kijken naar deze bijzondere theatervoorstelling met en voor kinderen die zijn gevlucht. 

Deng Boy - We gaan gaan gaan

Geprogrammeerd door het Posttheater

Ronny en Eric, oftewel Deng Boy (De Jongens), zijn twee in Suriname geboren heren die op jonge leeftijd met hun ouders naar Nederland zijn gekomen. Tijdens hun preview in Rozet vliegen ze langs alle hilarische hoogte- en dieptepunten van onze multiculti-samenleving. Op cabareteske wijze leggen ze de verschillen én overeenkomsten bloot tussen Surinamers en Nederlanders. Verrassend herkenbaar voor iedereen. Met grappige acts en verschillende idiote personages bouwen ze gegarandeerd een Surinaams feestje!

Kom en lach lekker hard mee!

De PuBi's

Jeugdjazzorkest de PuBi's bestaat uit talentvolle muzikanten afkomstig van diverse middelbare scholen uit Arnhem en omgeving.

Saxofoon, trompet, klarinet, trombone, piano, bas, gitaar, percussie, drums, zang: het is allemaal aanwezig. De PuBi's zijn ontstaan vanuit het educatieprogramma van de Guus Tangelder Bigband. Het repertoire loopt uiteen van swing, blues, funk en lekkere jazzmuziek. Uiteraard wordt er ook flink op los geïmproviseerd. De PuBi's staan garant voor een energiek en swingend optreden waarbij alle remmen los gaan.

De Vloer

 • Theater 55+ door Sanne Arbouw
 • 'Dancecrew o.l.v. Floor van Woensel - wedstrijd demo
 • De TOPklas dans jongeren - choreo 'Snakes Valley' door Marc Beaugendre
 • Musical Voorstellingsgroep 10+ jaar, door Antoinnette Germeraad.
 • De TOPklas dans jongeren - choreo 'Monkey Town' door Ester Prijs
 • Highlights musical volwassenen door Stan Geurts en Elke Makowski.

D3rde Verdieping - Elkaar zien

Twee lege stoelen en een uitnodiging om te gaan zitten. Wat gebeurt er als je tegenover iemand gaat zitten – bekend of onbekend – en je kijkt elkaar gedurende een paar minuten in stilte aan? Niet praten, alleen maar kijken. Wat zie je? Wie zie je? En hoe voelt het om gezien te worden?

Durf jij het experiment aan? Je kunt dit doen met een bekende, iemand met wie je naar de Uitnacht bent gekomen, maar ook met een onbekende, een toevallige passant, iemand die ook net op dat moment in Rozet is.

Julian Hertz 
Sing-songwriter

[nachtprogramma, alleen voor mensen die komen overnachten]

Klooilab

In samenwerking met HAN

Rozet en De Maakalliantie nodigen je uit om nieuwe ideeën te ontwikkelen, je artistiek te uiten en met je handen bezig te zijn. We vinden het belangrijk dat we in Arnhem co-creëren, samen ontdekken, maken, samenwerken en delen. Met onder meer:

 • Schimmenspel, i.s.m. de Maakalliantie en Bernadette ten Have (Hart en Have Cultuureducatie: met een microcomputer, knutselspullen en andere materialen maken we een groot schimmenspel. Programmeer en maak je mee?
 • Bart Nijboer: Bart toont één van zijn objecten uit de 'Object series', een bewegend object.
 • Omlab!: Huub Looze van Omlab! nodigt je uit om het spel Om! te spelen. Maak spelenderwijs kennis met een palet aan innovatieve én eeuwenoude materialen met een natuurlijke oorsprong. Zelfs de geprinte blokken. Speel letterlijk met termen als biobased, circulair en duurzaam. 

Koraspeler

[geen informatie beschikbaar]

Kunstcollectief Rauw - Grab them by the Poëzie

 

[nachtprogramma, alleen voor mensen die komen overnachten]

Dichterlijke strelingen van Grab them by the Poëzie. Zes dichters dragen voor uit eigen werk en worden bijgestaan door een sing-songwriter. Daarnaast kun je bij diverse luisterstations in Rozet op jouw gemak luisteren naar speciaal voor deze gelegenheid geschreven ‘Nachtgedichten’. Deze gedichten zijn ook te lezen op diverse ramen in Rozet en elders in de stad.

KunstZinnig

Beeldende Kunst vraagt veel aandacht en concentratie. Neem de tijd om te kijken en te overdenken.

De Kunstuitleen en D3rde Verdieping ontvangen je graag in de Kunstuitleen voor een pauzemoment tijdens je tocht door de Uitnacht. Een kunstwerk staat centraal en we nodigen jou uit om daar eerst, aan de hand van een aantal vragen, in stilte naar te kijken.

Maame Joses

“Het mooiste vind ik het contact met het publiek, de herkenning op een gezicht als een tekst of melodie de juiste snaar raakt. Als we tegelijkertijd hetzelfde voelen.”

Geïnspireerd door artiesten als Michael Jackson, Tracy Chapman, Des'ree, Nina Simone, The Script en Sting schrijft Maame Joses soulvolle liedjes. Recht uit het hart, over relaties, hoop, de liefde en het leven. Maame speelde met Frank Boeijen in Nederland en België. In 2012 werd ze halve finalist bij ‘The Voice of Holland'.

Mahat Arab

Mahat Arab is een Arnhemmer die tegenwoordig in Tilburg woont, Somalische roots heeft, maar in Ethiopië is geboren. Hij is onderdeel van Mensen Zeggen Dingen waarmee hij verschillende clubshows en festivals afgaat. Daarnaast is hij onderdeel van het Arnhemse multidisciplinaire collectief genaamd mot. Mot stond in 2018 bijvoorbeeld op Lowlands en in Theater De Meervaart.

Mahat ontleedt observaties, kaart graag onjuistheden aan en weet deze taalkundig (met een lichte combinatie van humor en speelsheid) aan het publiek te voeren.

Malam 2018

Zomaar een avond in Jakarta. De lucht bezwangerd van boodschappen en informatie.

Marije Sietsma - Loopvis

In de zomer van 2019 maakt de boekenwereld kennis met een nieuw soort kakkerlak. Prachtig geïllustreerde boekjes die zich in rap tempo zullen verspreiden. Groot genoeg om rustig van te genieten, klein genoeg om te
versturen. De eerste 32 titels zijn gevuld met korte verhalen, gedichten, rijmpjes, recepten. Stuk voor stuk rijkelijk geïllustreerd en zeer verzorgd uitgeven.

Uitgever Marije Sietsma vertelt over de Kakkerlakjes. 

Nikki de Graaf Company

De voorstelling TRANCE van NIKKIDEGRAAFCOMPANY is een poort naar het onbewuste. Met TRANCE wil Nikki de Graaf haar stem als nieuwe maker laten horen en de wereld introduceren aan de NDG-Company stijl en identiteit. Laat je meevoeren door de krachtige dans en de harde muziek.

Dansers: Layla Baron, Isa Hoornsman, Ludovica Pinna, Nataly Orozco Mercado, Lindsay Franssen.

Nachttheater

Nachttheater zal de Arnhemse nacht begroeten.

Door een theatrale beleving geven zij je iets wat je niet snel zal vergeten. Zoals de Nachten immers de dagelijkse werkelijkheden doen vergeten, zullen wij dat doen met iets wat lijkt op theater. Of is het echt? Of toch niet?

Omlab

Om! Bouw een biobased toren bij Omlab. De blokken zijn heel verschillend: zwaar of vederlicht hout, bijna wit of geurend of geprint van bio-filament. Laat jij de toren omvallen, dan verlies je.

Maak kennis met een palet aan innovatieve én eeuwenoude materialen met een natuurlijke oorsprong. Zelfs de geprinte blokken. Speel letterlijk met termen als biobased, circulair en duurzaam.

Omlab wordt een ontwerplab en maakplek op de Buitenplaats Koningsweg, Arnhem (medio 2019). Onderzoek, ontwerp of maak er met 100% respect voor de natuur. 

Pakje Kunst

Kunst duur? Nee hoor! Voor maar €4 trek jij een pakje met een uniek kunstwerkje uit de automaat, gemaakt door een Arnhemse of Gelderse kunstenaar. Wat je uit de automaat haalt loopt uiteen: van scultuutjes tot zeefdrukken of sieraden. Eigenlijk zijn het een soort kindersurprise-eieren, maar dan voor volwassenen.

Kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen is de bedenker van Pak je Kunst. Paulus Noomen van galerie You-n-ik heeft het initiatief overgenomen.

Plaatsmaken

Beeldende Kunst Arnhem zet beeldende kunst in de schijnwerpers tijdens de Arnhemse Uitnacht. Op 25 januari 2019 kan het publiek niet aan beeldende kunst ontkomen omdat het de rode draad vormt door de stad. Plaatsmaken presenteert samen met Museum Arnhem het programma SET waarbij bezoekers beeldende kunst op de route langs de deelnemende culturele instellingen kunnen verwachten.    

Frank Blommesteijn (1989) & Michiel van der Werf (1987) vormen sinds 2013 een kunstenaarsduo. Momenteel werken ze aan de 'Cameo Series'. Hierbij maken ze sets na van bekende films waarin het publiek kan figureren als de hoofdrolspeler. Voor de Uitnacht maken ze een nieuwe variant waarin ze een serie sets namaken van bekende commercials waarin de bezoeker kan figureren als hoofdrolspeler.

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono volgde de opleiding Creative Writing bij ArtEZ. In 2016 studeerde zij af met een bundeling van gedichten en brieven: Hoe de eerste vonken zichtbaar waren. De bundel werd dit jaar bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. Momenteel werkt ze aan een roman die bij Lebowski zal verschijnen.

Tijdens de Uitnacht leest Simone voor uit eigen werk en wordt ze geïnterviewd door Lotte Lentes.

Foto: Masha Bakker

Tinnef

Tinnef brengt eigen Originals & Traditionals in een rotzooi-mix van stijlen en talen. Van een Belgische ballade in het Limburgs tot het eigen nummer Der Hund. Van soundtracks uit films en series tot een nummer dat ontstond vanuit een schilderij. Een Arnhemse formatie met op (contra)bas en zang Sander Posthuma, gitaren Ralph Besseling, drums en cachon Frank Schuuring, piano en accordeon Peter van Kreij en zang Marleen van Schie.

 

Voorleesverhaal 'Kleine Jasmijn'

In kleine Jasmijn in Sprookjesland gaat Jasmijntje 's avonds slapen, nadat haar ouders hebben voorgelezen uit het sprookjesboek. Een van de verhalen speelt zich af in Europa. De andere twee sprookjes vinden plaats op andere continenten. Zo zit de prinses zit in Afrika op de erwt en de keizer loopt in Azië in zijn nieuwe kleren op straat.

 

Arnhemse Uitnacht 2019

De 2e editie van de Arnhemse Uitnacht (vrijdag 25 januari 2019) was ook weer een groot succes! De hele avond en nacht waren er diverse evenementen en programma’s in en rond de binnenstad van Arnhem te zien. Bij Rozet mochten we zelfs meer bezoekers ontvangen dan vorig jaar, dus we kijken met trots terug op een geslaagde avond. Bekijk de video om terug te kijken op deze dynamische avond vol kunst, cultuur en muziek!