Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home

Nationale Voorleesdagen 2021

20-01-2021 -

Van 20 tot en met 30 januari 2021 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens deze jaarlijkse campagne staan prenten-en voorleesboeken volop in de aandacht, met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Door de huidige coronamaatregelen kunnen we helaas geen activiteiten organiseren. Maar we hebben genoeg leuke dingen die je thuis kunt doen samen met de kinderen!

Ken jij Coco kan het! al?

Het Prentenboek van het Jaar 2021 gaat over vogeltje Coco. Het is tijd voor Coco om haar vleugels uit te slaan, maar dat is hartstikke spannend! Coco durft niet. Gaat het haar toch lukken om te vliegen? Bekijk hiernaast de video. Joke leest het boek voor. Wil jij zelf ook het boek voorlezen? Bekijk dan hieronder de handleiding hoe jij dit thuis of op de kinderopvang kunt doen. 

Handleiding

Coco kan het! is prentenboek van het jaar 2021

In dit prachtige prentenboek komt Coco erachter dat ze meer kan dan ze denkt. Danstrainer Noura Rezgui gaat op een creatieve en verrassende manier aan de slag met het boek ‘Coco kan het’. Dans mee met Noura. Bekijk hieronder de handleiding!

Handleiding

Voorlezen is leuk én nuttig! Het versterkt de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling. Wist je dat muziek maken samen ook erg leuk is? Bekijk de handleiding voor tips!

Handleiding

De wethouder leest voor!

Delen op social media