1. Home
  2. Rozet in de wijk

Foto-expositie & Wijktalks

ONZE WIJK is een fotoproject dat tot stand is gekomen door de samenwerking tussen Rozet en het F.C.A. (Fotocollectief Arnhem). Aan de hand van verschillende sociaal-maatschappelijke thema’s is de eigenheid van een aantal karakteristieke wijken van Arnhem en haar bewoners in beeld gebracht. Het resultaat is een reizende poster-expositie, een mix van beelden die de eigenheid van verschillende Arnhemmers laat zien.

Deze reizende poster-expositie doet verschillende wijken in Arnhem aan. Voor Rozet een mooie aanleiding om vanuit de gefotografeerde thema’s aan te haken met een serie wijktalks. Kom en praat mee in de wijken tijdens deze wijktalk’s! Je bent van harte welkom.

Planning exposities en wijktalks

EXPO WEEK WIJKTALK TIJDSTIP THEMA LOCATIE WIJKTALK
week 27 04-07 15.30 - 17.30 Opgroeien in Malburgen Malburgen, Ruimtekoers
week 27-30 geen - (Alleen expo) Centrum, Grand Café Dudok
week 36 08-09 15.00 - 17.00 Netwerk borrel Centrum, Rozet
week 37+38 20-09 12.00 - 18.00 Moeders Presikhaaf, Winkelcentrum Presikhaaf
week 39 26-09 15.00 - 17.00 Brief aan jou Kronenburg, Rozet Kronenburg
week 40 28-09 14.00 - 14.30 Op de Geitenbult Geitenkamp, Hoogte80
week     Jongeren in hun kracht Klarendal, volgt

Samenwerking Rozet & Fotocollectief Arnhem

Rozet
Rozet kent de uitdagingen in de wijken goed. Door hun cultuurprogramma’s weten zij wat er leeft en speelt op wijkniveau. De thema’s waar zij dagelijks mee te maken hebben, samen met hun kennis en netwerk, vormden het uitgangspunt voor de fotografen van het F.C.A. om het project invulling te geven.

Fotocollectief Arnhem
Het F.C.A. is ontstaan vanuit de behoefte de fotografie in Arnhem, naast mode en beeldende kunst, een smoel te geven. Het collectief bestaat uit zes professionele fotografen; Jantien de Bruin, Kiki Groot, Louise Honée, Suzette Luiken, Ilse Oosterkamp en Negin Zendegani. Allen gespecialiseerd in portret-, documentaire- en autonome fotografie en woonachtig in Arnhem. Tevens wordt er voor het fotoproject ONZE WIJK samengewerkt met een gastfotograaf, Hanne van der Woude.