Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home

Rozet Zomerprogramma 2021

Heerlijk, het is zomer! Tijd om te ontspannen, lekker buiten te zijn en... om leuke dingen te leren. Met het Rozet Zomerprogramma kun je de komende maanden cursussen volgen, meedoen aan workshops en activiteiten bijwonen. Bekijk ons aanbod hieronder. Er zit vast iets voor je tussen!

Komende en doorlopende activiteiten

Verhalenvangers on tour:
Wees wie je bent!

Datum: Woensdag 28 juli 2021:
Klarendal - De Leuke Linde
Woensdag 4 augustus 2021:
Malburgen - De Spil
Woensdag 11 augustus 2021:
Schuytgraaf - Omnibus
Woensdag 18 augustus 2021:
Presikhaaf - Park presikhaaf
Woensdag 25 augustus 2021:
Geitenkamp - De Wetering
Tijdstip: van 14.00 tot 17.00 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: Niet nodig

Het is tijd om te shinen!

Blijf je tijdens de zomer thuis? Geen probleem! De verhalenvangers gaan op tour!
Vijf weken lang rijdt de biebbus iedere woensdag naar een wijk in Arnhem met leuke activiteiten. Van 14.00 uur tot 17.00 uur kan je genieten van superveel activiteiten.

Kom en laat je talenten zien! Geniet van een modeshow, doe mee aan toffe theatershows of maak je eigen speelgoed van plastic.

Laat zien wie je bent
Ben je nog geen Verhalenvanger? Geeft niks, ieder kind wordt gratis lid van de bieb bij Verhalenvangers On Tour. Kom en geniet samen met ons van je vakantie

H80 in de Geitenkamp

Datum: zaterdag 17 en zondag 18 juli 2021
Tijdstip: vanaf 13.00 uur (kan nog gewijzigd hou de website dus in de gaten Kunst op de Bult/ Festival H80 /Rozet )
Locatie: Voor deze speciale editie gaan we naar de Larikshof
Kosten: Gratis

Ook dit voorjaar kon het Hoogte80 Festival niet doorgaan. Nu de Corona maatregelen weer versoepelen, zal het festival terugkeren naar thuisbasis in de Geitenkamp voor een speciale wijkvoorstelling.

Op zaterdag 17 en zondag 18 juli organiseren Hoogte80 Festival, Rozet Meedoen en Kunst op de Bult het Podium van de Stad, met als hoofdact de voorstelling Socialicircus van Theatergroep Gajes. Er is een divers aanbod van muziek- en theaterworkshops voor jong en oud en een gezellig terras waar je je buurtgenoten ontmoet onder het genot van een drankje en een lekkere versnapering. We verwachten ook het programma van de wijk, met naast Caravantheater “Carantina” o.a. de Schatgravers, het Wijktalent orkest, Circus op de Bult en een open podium voor alle wijktalenten.

Komt dat zien, komt dat zien!

Muziek, toneel en circuslessen in Playground Thialf

Datum: 31 augustus, 1 en 2 september 2021
Tijdstip: 14.00-16.00 uur
Locatie: Playground Thialf
Kosten: gratis
Aanmelden: kan bij Playground Thialf of via jeugdactiviteitencsa@gmail.com

Woehaa!! De toneel-, muziek- en circusjuffen en meester van De Paulusschool en De Hugo de Grootschool geven ook in de zomervakantie les!
Word drie middagen acrobaat, zanger, acteur of drummer... Aan het einde van de middag mogen je familie en vrienden komen kijken naar al het moois dat jullie hebben gemaakt.

Je mag alledrie de dagen komen en zelf kiezen waar je het meeste zin in hebt. Ga je alle dagen zingen of kies je elke dag een andere groep?

Leeftijd: 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar

In de voetsporen van 'De Stille Slag’

Datum: Zaterdag 28 augustus 2021
Tijdstip: 15.30-17.30 uur
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: € 7,50
Aanmelden: Schrijf je hier in

Documentaire over Arnhemse Joodse onderduikkinderen met aansluitend een wandeling langs het verdwenen Joods verleden van de stad.

In de documentaire ‘Ik heb geluk gehad’ kijken Arnhemse Joodse onderduikkinderen, nu op leeftijd, terug op deze indringende periode. Documentairemaker Jos Vecht en oud-docent geschiedenis Peter Jetten zullen een korte inleiding geven op de documentaire. Aansluitend volgt een wandeling door het centrum langs het zichtbare en onzichtbare Joods verleden van Arnhem. Aan de hand van foto’s wordt duidelijk wat er is verdwenen.

De activiteit begint in Rozet en eindigt bij het Joods monument op het Kerkplein.

De documentaire duurt 30 minuten en de wandeling ongeveer 1 uur.

Me, myself and I
tijdens Mode en Identiteit in Rozet

Van 4 juni t/m 31 augustus
staat Rozet in het teken van mode.

Datum: 4 juni t/m 31 augustus 2021
Tijdstip: Tijdens openingstijden van Rozet
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: Gratis
Aanmelden: Niet nodig

Onder de noemer ‘Me, myself and I’ kun je het werk van verschillende exposanten zien in Rozet Centrum. Met onder andere “Sneaker Stories”, Jef Montes, “Draag je Verhaal” van Mirte Engelhard en Maaike Broos, Evita Bouwmeester, Patrick Hiemsta, Marieke van de Esschert, Marvin Beekman, Studio MIEZ, Changing Stories en studenten van Rijn IJssel, opleiding Creatieve Industry.

We zijn weer open, dus je bent welkom om de tentoonstelling ‘live’ te komen bekijken. Wil je dat liever nog niet? Neem dan een kijkje op ons platform, online meekijken kan zeker ook!
Geniet en laat je inspireren!

Online meekijken? En zien wat er nog meer te doen is tijdens Mode & Identiteit in Rozet, neem een kijkje op: www.rozet.nl/mode

Muziektheater Rood Mos Eerste verhalen. Om de wereld van nu te begrijpen Vuur? Vangen!

Datum: donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus 2021
Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: Zie onderstaand
Aanmelden: Voor info en reserveren www.muziektheaterroodmos.nl

Wereldwijde verhalen over hoe het vuur op de aarde verscheen.

Vuur? Vangen!

Wereldwijde verhalen over hoe in tijden van kou en duisternis het vuur op aarde verscheen. In alle culturen overal ter wereld heeft de mens verhalen bedacht hoe het komt dat er vuur op aarde is. Want, jazeker, er was een tijd, lang geleden, dat er geen vuur op aarde was. Geen spatje, geen vonkje.

Overal bitterkoud en stikdonker. En nergens vuur. Nergens? In de hemel, daarboven, bij de Goden, dáár was vuur! Zei men. Maar niemand die het zeker wist en niemand kende de weg naar daarboven. Niemand behalve Wolf. De oude, manke, blinde Wolf. Een avontuurlijk verhaal over een oude wolf, een sterke beer, een dappere stier, een snelle haas en een kikker die samen op weg gaan het vuur uit de hemel te halen. En andere verhalen... “Vuur? Wat is dat, Wolf?” vroeg Haas. “Vuur”, antwoordde Wolf, “is het grootste geheim van de wereld. Wie het heeft, hoeft het nooit meer koud te hebben.” Een voorstelling vol prachtige verhalen en mooie muziek voor iedereen vanaf 8 jaar.

Expositie Jeugdland 50 jaar!

Datum: 21 juli t/m 5 september 2021
Tijdstip: Tijdens openingstijden van Rozet centrum
Locatie: Rozet Centrum, Loopstraat 2 en Jeugdafdeling
Kosten: Gratis
Aanmelden: Niet nodig

Jeugdland bestaat 50 jaar en exposeert van 21 juli t/m 5 september in Rozet. Stichting Jeugdland organiseert al sinds 1971 vakantie activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Stichting Jeugdland integreert en coördineert het activiteitenaanbod van deze afzonderlijke organisaties. Het doel is een gemeenschappelijk aanbod te creëren, welke aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Belangrijk hierbij is dat de eigen identiteit en verantwoordelijkheid van elke organisatie behouden blijft. Naast de coördinerende taak organiseert de stichting ook zelf een groot aantal activiteiten.

Het totale aanbod is opgenomen in het Jeugdland Vakantie Paspoort. Aan de hand van dit paspoort kunnen kinderen op een plezierige wijze zelf hun vakantie invullen. Het paspoort is een uitgave van de gezamenlijke partners en wordt via de scholen in Arnhem gratis verstrekt in de voorjaar-, zomer- en herfstvakantie. Wil je zien hoe Stichting Jeugdland 50 jaar geleden ooit begon? Bezoek van de expositie!

 

Wandelen door “Arnhems luiletterland”

Datum: Donderdag 12 augustus 2021
Tijdstip: 10.15 - 13.00 uur
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: € 7,50
Aanmelden: Schrijf je hier in

Veel mensen ontdekten de afgelopen tijd het genoegen van wandelen, met name in de eigen woon- en leefomgeving. Helemaal als ze daarmee dicht bij huis iets ‘nieuws’ ontdekten. Lezen over vertrouwde plekken kan stimuleren om beter te kijken.

Schrijver-wandelaar Wim Huijser houdt ervan om geschiedenis en literatuur met elkaar te verbinden.

In de wandelgids Arnhems Luiletterland beschrijft hij een drietal wandelingen door de parken en de binnenstad van Arnhem, langs 21 locaties die verwijzen naar het werk van
bekende, maar deels ook vergeten, Arnhemse auteurs – en auteurs die óver Arnhem hebben geschreven, waaronder Thomas Rosenboom, Carel Beke, Jean Dulieu, Johnny van
Doorn, Jan Siebelink en Felicita Vos.

Zo volgen we het spoor van Thomas Rosenboom en de auteur van de Pimp Pandoer-reeks Carel Beke door Park Sonsbeek, dwalen we in het Gravinnenbos van Jean Dulieu op zoek naar Paulus de Boskabouter, lopen we aan de hand van Koos van Zomeren over de Middenweg in de Geitenkamp, wandelen we met Jan Siebelink door de Zijpsepoort de stad in en zoeken we daarna net als Felicita Vos weer de vrijheid en stilte van Arnhems groene zone.

Natuurlijk is er gelegenheid om de wandelgids, inclusief handtekening van de auteur, ter plekke aan te schaffen.

Sneaker Stories Arnhem

Datum: 03 juni 2021 t/m 31 augustus 2021
Tijdstip: Tijdens openingstijden van Rozet
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: Gratis
Aanmelden: Niet Nodig

Iedereen heeft er wel een paar in de kast staan en ze zijn niet meer uit het straatbeeld, videoclips en van de catwalk weg te denken. Sk8-Hi, Chuck Taylor, Cortez, Stan Smith, Air Jordan, Air Max en ga zo maar door! De sneaker hoort standaard bij onze outfit en we kunnen en willen vooral niet meer zonder.
Achter elke sneaker zit wel een verhaal. Je eerste paar, dat ene model dat je altijd al wilde hebben of een sneaker die zó lekker loopt dat je ‘m al jaren koopt. Of juist dat afgetrapte paar sneakers dat al tien festivals heeft overleefd of je zelfgepimpte sneakers.

Deze sneakers en de sneaker stories van Arnhemmers zijn te zien in de tentoonstelling.

Sneakerteam op straat in Arnhem!
Het sneakerteam gaat de straat op om sneakerdragende Arnhemmers te fotograferen en kort te interviewen. Wie weet kom je het sneakerteam de komende tijd tegen op straat.

De tentoonstelling Sneaker Stories Arnhem maakt onderdeel uit van ME, MYSELF AND I

Het volledige ME MYSELF AND I programma vind je op rozet.nl/mode

 

DigiTaalpunt en Klik en Tik Rozet Centrum

Datum: 13 juli t/m 14 september 2021
Tijdstip: 14.00 tot 15.30 uur
Locatie: Internetplein Rozet Centrum
Kosten: Gratis
Aanmelden: Niet Nodig

Elke dinsdagmiddag is er in Rozet Centrum een inloopmiddag voor vragen over taal of over het omgaan met de computer, laptop of tablet. Samen met jou zoeken we naar een plek waar jij terecht kunt voor hulp of les. Ook voor vragen over het nieuwe Donorregister en Digi.

Arnhem in beelden: winkels, van luik in de gevel tot luxe etalage

Datum: De lezing wordt 2 x gegeven:
Donderdagavond 15 juli, 19.30-21.30 uur
Maandagochtend 19 juli, 10.00-12.00 uur
Locatie: Rozet centrum, Erfgoedcentrum
Kosten: € 7,50
Aanmelden: Donderdag: Schrijf je hier in
Maandag: Schrijf je hier in

Rob Slepicka, gids bij het Gilde Stadswandeling Arnhem, maakt een ‘virtuele wandeling’ door de stad op zoek naar sporen uit het verleden. Aan de hand van historische afbeeldingen laat hij de ontwikkeling van de winkel zien, van luik in de gevel naar luxe etalage. Van de ambachtsman die zijn zelfgemaakte waren aan huis verkocht tot aan de indrukwekkende warenhuizen in het centrum. Hij laten zien wat daarvan in Arnhem te vinden was en is, met speciale aandacht voor de architectuur van de winkelpuien. De lezing is in het Erfgoedcentrum in Rozet.

De Arnhemse Uitnacht

Datum: Vrijdag 3 september
Tijdstip: 19.30 - 00.00 uur
Locatie: Rozet centrum
Kosten: Gratis
Meer informatie: arnhemseuitnacht.nl
Aanmelden: Niet nodig

De Arnhemse Uitnacht is een avond vol kunst, cultuur en uitgaan.
Op diverse locaties en in horecazaken in de stad kan het publiek beleven wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan. Het programma van de Arnhemse Uitnacht bestaat uit voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen.

Van 19.30 tot 00.00 uur kun je terecht bij Rozet voor een kakelfris en verrassen programma vol theater, dans, muziek en kunst. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats in de binnenstad en is gratis toegankelijk.

Veel plezier en tot 3 september!

Kom gezellig met een kunstenaar spelen met taal

Datum: Woensdag 28 juli
Klarendal - De Leuke Linde 14.00 uur tot 17.00 uur

Woensdag 4 augustus
Malburgen - De Spil 14.00 uur tot 17.00 uur

Donderdag 5 augustus
Schuytegraaf - Omnibus 14.00 uur tot 17.00 uur

Woensdag 11 augustus
Schuytegraaf - Omnibus 14.00 uur tot 17.00 uur

Vrijdag 13 augustus
Rozet Centrum 10.30 uur

Woensdag 18 augustus
Presikhaaf - Park Presikhaaf 14.00 uur tot 17.00 uur

Vrijdag 20 augustus
Rozet Kronenburg 10.15 uur

Woensdag 25 augustus
Geitenkamp - De Wetering 14.00 uur tot 17.00 uur

Donderdag 26 augustus
Rozet Presikhaaf 9.30 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: Niet nodig

In een kleine groep gaan jullie samen aan de slag met woorden uit een boek. Een kunstenaar begeleidt dit creatieve uurtje rondom een bepaald thema. Spelenderwijs leert je kind nieuwe woorden. En als ouder word je geïnspireerd hoe je thuis eenvoudig taal kunt stimuleren. Het Woordenwinkeltje is voor ouders met kinderen van 2,5 tot circa 4 jaar. Deelname is gratis! Locaties: Rozet Centrum, Rozet Kronenburg en Rozet Presikhaaf.

Rebecca & Mathilde – Concert NJON

Datum: Zondag 8 augustus - 14.00 uur
Locatie: Rozet centrum
Aanmelden: Schrijf je hier in

De NJO Muziekzomer Gelderland 2021 gaat door! Van vrijdag 30 juli t/m zondag 15 augustus zorgen oud-leden en muzikale vrienden van het orkest voor een adembenemend festival. Sinds de start in 2001 is de NJO Muziekzomer uitgegroeid tot een groot, 17-daags festival met zo'n 80 voorstellingen, concerten en evenementen op bijzondere locaties in de hele provincie Gelderland en enkele plaatsen daarbuiten en trekken we een groeiend publiek.

Op 8 augustus kun je genieten van het concert: Rebecca & Mathilda, Alban concert, Het Alban Kwartet bestaat uit Isaac Pérez Riera op eerste viool, Anne Catherine Feltgen op tweede viool, Rodrigo de Freitas op altviool en Glòria Expósito Pérez op cello. Rozet is de laatste locatie van de reeks en het concert wordt gecombineerd met een lezing en rondleiding in het Erfgoedcentrum over een 600 jaar oud liefdeslied, stiekem gecomponeerd door een Gelderse monnik.

Rozet KlooiLab Thuis in de zomer

In het kader van SONSBEEK 20-24 heeft Rozet een Klooilab mediakunstproject ontwikkeld dat kinderen thuis kunnen uitvoeren.
In dit project kunnen kinderen/jongeren van 8-14 jaar een geluidstrack maken bij een van de 6 archiefbeelden van Sonsbeek beeldententoonstelling.

Maak nieuw geluid bij oude kunst!
Het geluid van Sonsbeek.
Volg de Prezi en stuur je MP3 voor 1 september naar kunstgeluid@rozet.nl

Overzicht workshops en activiteiten

Nederlands Nt2 Niv. 1 beginners (Intensief)

Datum: maandag 19-07-2021
donderdag 22-07-2021
Tijdstip: 18.30 uur
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: Gratis
Aanmelden: Schrijf je hier in

Analoge fotografie

Datum: zondag 25-07-2021
Tijdstip: 10.00 uur
Locatie: Buitenlocatie, wordt nader bekendgemaakt
Kosten: Gratis
Aanmelden: Schrijf je hier in

Handlettering Ibiza style

Datum: dinsdag 10-08-2021
Tijdstip: 10.00 uur
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: Gratis
Aanmelden: Schrijf je hier in

Wandelen door “Arnhems luiletterland”

Datum: donderdag 12-08-2021
zaterdag 21-08-2021
Tijdstip: 10.15 uur
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: Gratis
Aanmelden: Schrijf je hier in

Natuurfototocht

Datum: zaterdag 21-08-2021
Tijdstip: 9.30 uur
Locatie: Verzamelen bij Meinerswijk
Kosten: Gratis
Aanmelden: Schrijf je hier in

Ouder - kindworkshop Handlettering

Datum: donderdag 26-08-2021
Tijdstip: 10.00 uur
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: Gratis
Aanmelden: Schrijf je hier in

Start nieuwe seizoen: talenmarkt

Datum: zaterdag 11-09-2021
Tijdstip: 13.00 uur
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: Gratis
Aanmelden: Schrijf je hier in

Brei- en haakcafé

Datum: donderdag 02-09-2021
Tijdstip: 14.00 uur
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: Gratis
Aanmelden: Schrijf je hier in

Nederlands Gebarentaal introductie

Datum: maandag 13-09-2021
Tijdstip: 19.00 uur
Locatie: Online
Kosten: Gratis
Aanmelden: Schrijf je hier in

Nederlands Gebarentaal beginners deel 1 fysiek

Datum: woensdag 15-09-2021
Tijdstip: 19.00 uur
Locatie: Arentheem Thomas a Kempiscollege
Kosten: Gratis
Aanmelden: Schrijf je hier in