Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

Alle locaties van Rozet zijn gesloten tot en met dinsdag 28 april 2020, in verband met het corona-virus. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie.
Maak gerust gebruik van onze alternatieve dienstverlening zoals de afhaalbieb
  1. Home
  2. Rozet in de wijk

55plus en jong van geest?

Ben jij 55 of ouder en jong van geest? Wil je mensen ontmoeten of  iets doen op het gebied van taal, kunst of erfgoed? Misschien aan de slag als vrijwilliger? 

Kom naar Rozet! In het centrum van de stad of in jouw wijk, in de bibliotheek van Kronenburg of Presikhaaf, in biebpunten en andere locaties.

Beste belangstellende voor Kunst 55+,
Vanwege de maatregelen die Rozet heeft moeten nemen in verband met de uitbraak van het coronavirus, is besloten het evenement in het Nederlands Openluchtmuseum op 3 april aanstaande te annuleren. Op dit moment wordt er gekeken naar een alternatieve datum en mogelijk ook locatie. Zodra deze bekend is, zullen wij u via de nieuwsbrief, de website en de AFCC-app op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen.

Ook het Kunstcafé in Rozet op 26 maart en het Kunstcafé op 9 april in De Beijer (Geitenkamp) komen te vervallen.

Indien nodig kunt u Ineke Tegelaar mailen (ineke.tegelaar@rozet.nl) of bellen (06 2295 9080) voor meer informatie.

 

Kunstcafé

Het Kunstcafé is meer dan alleen kunst. Het is een ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar komen. Onder het genot van een kopje koffie in gesprek gaan of samen een activiteit uitvoeren.

Kom ook! Doordeweeks, overdag en gratis, met live muziek op een gastvrije locatie. Rozet Centrum is de thuisbasis, maar we bezoeken ook andere locaties.

  • Rozet Centrum: Plein op 3, Kortestraat 16
  • Rijkerswoerd: Stadsboerderij De Hooijmaat, Marius van Beeklaan 5
  • Geitenkamp: De Beijer, Willem Beijerstraat 13

Wil je meer informatie? Bel Ineke 06 - 22 95 90 80.

Kunst aan huis

Altijd al willen leren schilderen? Of heb je vroeger piano gespeeld en wil je dat weer eens proberen? Kunst aan huis is er voor iedereen die thuis of in de buurt met kunst bezig wil zijn.

Voor jou alleen, maar je kunt ook meer mensen uitnodigen. De vakdocent helpt je op weg, zodat je zelf verder kunt. Als je wilt, kan hij / zij je ook adviseren over een cursus of workshop als vervolg.

Kunst aan huis is een eenmalige les. Jij kiest voor muziek, dans, theater, beeldende kunst of schrijven. De vakdocent en jij bepalen samen de  inhoud van de les.

Waar en hoe?

Bij jou thuis of in een wijkcentrum in je eigen buurt. De vakdocent van Rozet zorgt voor het benodigde materiaal.

Meld je aan bij Ineke

Kosten per kunstuur/per persoon zijn €60,- (incl. btw)*. 
De contactgegevens van Ineke staan onderaan de pagina.

Blijven meedoen

Samen terugkijken naar vroeger, elkaar ontmoeten en samen plezier hebben. Ook voor de mensen die niet meer zo vitaal zijn organiseren we activiteiten. Zoals "Blijven meedoen met taal, kunst en erfgoed".  

Modules

Een groep professionele kunstdocenten vult beurtelings 2 bijeenkomsten (samen 1 module)  in met muziek, verhalen vertellen, tekenen/schilderen en dans. Ook zijn er modules theater en literatuur. Zien, horen, voelen en/of bewegen staat centraal.

Het doorlopende thema bij de bijeenkomsten is 'handen'. Wat hebben mijn handen meegemaakt? Hebben ze hard gewerkt? Hebben ze verzorgd? Wat zeggen ze over mij? Hoe zien ze er nu uit? Wat kan ik er mee uitdrukken?

Volg de hele serie of beslis per onderdeel of je erbij wilt zijn. Bel Ineke Tegelaar als je meer wilt weten (06 22959080).

Samenwerking

De projecten van Kunst 55+ worden ondersteund door:

    

Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren. Met het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ moedigt het Fonds de komende jaren (2017-2020) steden aan om actieve cultuurparticipatie voor ouderen te verbeteren. Ze werkt samen met gemeenten en culturele instellingen aan het verduurzamen van actieve cultuurparticipatie door ouderen, binnen het cultuur- en Wmo-beleid.

 

Om onze projecten te kunnen verwezenlijken, werken wij samen met:

SWOA, DrieGasthuizenGroep, Pleyade, MVT Arnhem, RIBW Arnhem, Stichting Rijnstad, HGO, Nederlands Openluchtmuseum, Museum Arnhem, Stichting Stadscompagnie Arnhem, Humint Solutions.

Het verhaal van Ineke

“Door mijn werk als projectleider Kunst 55+ bij Rozet heb ik
gezien wat kunst teweeg brengt bij ouderen.

Ik zie hen genieten, ik zie nieuwe vriendschappen ontstaan door een gedeelde passie. En ik zie prachtige resultaten door het aanboren van talenten en levensverhalen”.

Projectleider Ineke Tegelaar, Rozet.

Ineke Tegelaar

Nieuwsbrief 55plus

Altijd op de hoogte van de activiteiten 55plus blijven? We sturen je graag de maandelijkse nieuwsbrief!

Ik meld me aan voor de 55plus nieuwsbrief

Bekijk hier de meest recente nieuwsbrieven van het Kunstcafé.

Aanmelden en meer info

Projectleider Kunst 55plus, Rozet
Ineke Tegelaar
Telefoon 06 - 22 95 90 80
ineke.tegelaar@rozet.nl

Vrijwilliger worden? 

Vind je het leuk om mee te denken over de inhoud van de 55plus activiteiten? Wil je helpen bij de organisatie ervan?

Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger.