Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten

Evenementen

Rozet is een plek voor alle Arnhemmers, een plek waar iedereen zich thuis voelt. We willen een spiegel zijn voor de stad. Een stadspodium voor kunstenaars, denkers, opinieleiders en burgers. Daarom organiseren we aansprekende evenementen voor alle inwoners van Arnhem en omgeving.

Samen met onze netwerkpartners en de Arnhemmers ontwikkelt Rozet onder andere tentoonstellingen, lezingen, dialoogavonden, festivals en presentaties die aansluiten op de actualiteit. 

Wat we doen

Niet alleen Arnhem, maar ook Nederland en de hele wereld zijn continu in beweging. Hierover het gesprek voeren, deze begrijpen, over je heen laten komen of er gewoon van genieten. Dat is wat wij, samen met jou, met de evenementen willen bereiken. Bij de ontwikkeling van onze evenementen zorgen wij voor diverse programma’s die aansluiten bij de thema’s van de stad Arnhem. 

Onze evenementen bestaan uit 3 onderdelen:

  • tentoonstelling;
  • educatie en verdieping;
  • innovaties en alternatieven in de regio.
Özcan Akyol, lezing UitNacht 2018

Samenwerkingspartner

We werken met plezier samen met onze partner De Culturele Onderneming, Gelly Talsma. Samen zorgen we voor een divers en kleurrijk literatuur evenement voor alle inwoners.

Literatuur

Jaarlijks worden veel boeken geschreven, uitgegeven en gelezen. Rozet heeft een mooie, brede en diepe collectie, met bijzondere boeken. Samen brengen we deze verhalen tot leven. Daarom organiseren we diverse literatuur evenementen het hele jaar door. De eerste aansprekende schrijvers in 2019 zijn al bekend. Noteer het alvast in je agenda!

Gepland in 2019

  • 30 maart, Els Kloek, Culturele Apotheek e.a.

Volg ons via deze website en onze social media voor wat er nog meer gepland wordt. 

Uitnacht Arnhem

De Uitnacht is in 2018 met succes in Arnhem georganiseerd. Rozet stond in het teken van verhalen uit diverse culturen die verbinden. Kijk voor een indruk naar de film hiernaast.

Ook in 2019 wordt de Arnhemse Uitnacht groots aangepakt. En we beloven: het wordt net als afgelopen jaar spectaculair! Het programma in Rozet vind je hier.

Duurzaamheid

Begin 2019 stonden we in Rozet stil bij duurzaamheid, waarbij Plastic Soep de hoofdrol had. Plastic producten maken ons leven gemakkelijker. Het is functioneel, goedkoop en eenvoudig toe te passen. Maar het is helaas ook nauwelijks afbreekbaar en dat heeft enorme gevolgen. Zo verandert de oceaan langzaam maar zeker in een enorme plastic soep, dat vanuit de zee weer op het land terugkomt.

Om bij de ernst hiervan stil te staan, stond Rozet van 8 februari 2019 tot 11 april 2019 in het teken van Plastic soep. Lees meer.

Ga in gesprek

Rozet is een plek waar je jezelf versterkt en ontwikkelt. Waar je meningen met elkaar uitwisselt tijdens een gesprek. Door naar elkaars mening te luisteren, leren we elkaar kennen en komen we als samenleving dichter bij elkaar. We bieden een podium aan vrije geesten. Wil je een gesprek organiseren? Ook dat kan, we denken graag met je mee.

026 & Arnhems nieuwsuur

In 2018 hebben wij de krachten gebundeld met Ik hou van Arnhem. We organiseren vanaf 1 oktober elke maand een dialoogavond in Rozet. Tijdens deze avond behandelen we zowel actuele als maatschappelijke onderwerpen. Het doel van de avonden is om in én met de stad de dialoog op gang te brengen.

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te praten. 

Mode

Arnhem is de stad van de mode! Daarom staat Rozet elk jaar in het teken van mode. In de maanden juni, juli en augustus kun je genieten van een bijzondere tentoonstelling en leuke activiteiten.

In 2018 stond de diversiteit van mode centraal. Wil je op de hoogte gehouden worden over het programma Mode in 2019? Volg ons via social media en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. 

Op 6 juli toverden wij de Historische Kelders om tot een catwalk voor de exclusieve modeshow 'Story to Tell'. De show was een week eerder te zien tijdens de Haute Couture Fashion Week in Parijs.

De collectie van dit ontwerperscollectief laat de dromen van de designers zien. Ze combineren hun verhalen, visies, angsten en passies: ‘We vechten voor gelijkheid en samen staan we sterk. Dat is terug te zien in onze collectie. Laat ons vertellen wat we maken en wordt één met onze verhalen.’

De 7 ontwerpers zijn Annalie van Doorn, David Paulus, Nawed Elias, Gregorie Bolder, Dauvia Nijenhuis, Paco Núñez, Dorry Timmermans en Amal Beuk van het TV-programma 'Genaaid haar nieuwste collectie.

Verleden. Heden. Toekomst.

In het laatste kwartaal van het jaar brengen we de lessen van vroeger in verbinding met heden en toekomst. Dit doen we door activiteiten met en voor jongeren en ouderen te organiseren.

Kijk terug naar het programma Arnhemse Helden.

Het jaar 2019 staat Arnhem in het teken van 75 jaar Operation Market Garden. Wij sluiten graag aan op dit onderwerp. We kunnen al verklappen dat het een indrukwekkend event gaat worden.