1. Home
  2. Activiteiten

Evenementen

Rozet is een plek voor alle Arnhemmers, een plek waar iedereen zich thuis voelt. We willen een spiegel zijn voor de stad. Een stadspodium voor kunstenaars, denkers, opinieleiders en burgers. Daarom organiseren we aansprekende evenementen voor alle inwoners van Arnhem en omgeving.

Samen met onze netwerkpartners en de Arnhemmers ontwikkelt Rozet onder andere tentoonstellingen, lezingen, dialoogavonden, festivals en presentaties die aansluiten op de actualiteit. 

Wat we doen

Niet alleen Arnhem, maar ook Nederland en de hele wereld zijn continu in beweging. Hierover het gesprek voeren, deze begrijpen, over je heen laten komen of er gewoon van genieten. Dat is wat wij, samen met jou, met de evenementen willen bereiken. Bij de ontwikkeling van onze evenementen zorgen wij voor diverse programma’s die aansluiten bij de thema’s van de stad Arnhem. 

Onze evenementen bestaan uit 3 onderdelen:

  • tentoonstelling;
  • educatie en verdieping;
  • innovaties en alternatieven in de regio.
Özcan Akyol, lezing UitNacht 2018

Literatuur

Jaarlijks worden veel boeken geschreven, uitgegeven en gelezen. Rozet heeft een mooie, brede en diepe collectie, met bijzondere boeken. Samen brengen we deze verhalen tot leven. Daarom organiseren we diverse literatuur evenementen het hele jaar door.

Samenwerkingspartner

We werken met plezier samen met onze partner De Culturele Onderneming, Gelly Talsma. Samen zorgen we voor een divers en kleurrijk literatuur evenement voor alle inwoners.

Uitnacht Arnhem

In 2018 vond de eerste editie van de Arnhemse Uitnacht plaats. Een culturele avond op verschillende plekken in de stad, die werd georganiseerd door Rozet en diverse culturele partners. Het was een succesvolle avond een traditie was geboren: elk jaar vindt eind januari de Arnhemse Uitnacht plaats. Kijk voor een indruk naar de film hiernaast.

Duurzaamheid

Begin 2019 stonden we in Rozet stil bij duurzaamheid, waarbij Plastic Soep de hoofdrol had. Plastic producten maken ons leven gemakkelijker. Het is functioneel, goedkoop en eenvoudig toe te passen. Maar het is helaas ook nauwelijks afbreekbaar en dat heeft enorme gevolgen. Zo verandert de oceaan langzaam maar zeker in een enorme plastic soep, dat vanuit de zee weer op het land terugkomt.

Om bij de ernst hiervan stil te staan, stond Rozet van 8 februari 2019 tot 11 april 2019 in het teken van Plastic soep. Lees meer.

Ga in gesprek

Rozet is een plek waar je jezelf versterkt en ontwikkelt. Waar je meningen met elkaar uitwisselt tijdens een gesprek. Door naar elkaars mening te luisteren, leren we elkaar kennen en komen we als samenleving dichter bij elkaar. We bieden een podium aan vrije geesten. Wil je een gesprek organiseren? Ook dat kan, we denken graag met je mee.

Mode

Arnhem is de stad van de mode! Daarom staat Rozet elk jaar in het teken van mode. In de maanden juni, juli en augustus kun je genieten van een bijzondere tentoonstelling en leuke activiteiten. Volg ons via social media en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Op 6 juli 2019 toverden wij de Historische Kelders om tot een catwalk voor de exclusieve modeshow 'Story to Tell'. De show was een week eerder te zien tijdens de Haute Couture Fashion Week in Parijs.

De collectie van dit ontwerperscollectief laat de dromen van de designers zien. Ze combineren hun verhalen, visies, angsten en passies: ‘We vechten voor gelijkheid en samen staan we sterk. Dat is terug te zien in onze collectie. Laat ons vertellen wat we maken en wordt één met onze verhalen.’

De 7 ontwerpers zijn Annalie van Doorn, David Paulus, Nawed Elias, Gregorie Bolder, Dauvia Nijenhuis, Paco Núñez, Dorry Timmermans en Amal Beuk van het TV-programma 'Genaaid'.

Verleden. Heden. Toekomst.

In het laatste kwartaal van het jaar brengen we de lessen van vroeger in verbinding met heden en toekomst. Dit doen we door activiteiten met en voor jongeren en ouderen te organiseren.

In 2019 stonden we stil bij de Slag om Arnhem rondom het thema: Op weg naar Vrijheid.

Lees er hier alles over.