Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

Women Power - Boekenweek 2019

Van 23 t/m 31 maart 2019 vindt de Boekenweek plaats, met als thema: De Moeder, De Vrouw. Onder de noemer Women Power organiseren we met partners diverse activiteiten. 

Hieronder vind je het volledige programma. 

Boekenfeest & afterparty

Op zaterdag 30 maart vieren we in Rozet het Boekenfeest. Het wordt een leuke avond met literatuur, muziek en ... parfum! Aansluitend vind in Bar.De.Groen de afterparty plaats. Dat wil je niet missen. 

Het thema van het boekenfeest is Women Power. Mannen niet getreurd: jullie zijn ook van harte welkom. 

Lees hier meer over het boekenfeest en de afterparty

 

Alle activiteiten

Nicolien Mizee - Moord op de moestuin

Datum: 23 maart
Tijdstip: 15.00-16.30 uur
Locatie: Boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15, Arnhem
Kosten: €5
Aanmelden


Interview met Nicolien Mizee. Na haar ‘faxen aan Ger’ schreef Mizee weer een volstrekt originele roman. Bloedstollend, komisch en meteen Boek van de Maand bij DWDD.   

Vrouwen over het schrijversvak

Datum: 24 maart
Tijdstip: 14.00 uur
Locatie: Boekhandel Colofon, Bakkerstraat 56, Arnhem
Kosten: gratis

Drie vrouwelijke auteurs gaan met elkaar in gesprek over het schrijversvak. Lilian Regtvoort (initiator, organisator en schrijfster bij Schrijverscafé Oscar) interviewt Miriam Guensberg en Felicita Vos over hun recent verschenen romans. Vervolgens zullen ze het thema van de boekenweek in een breder perspectief plaatsen en van gedachten wisselen over het vrouwelijke schrijverschap en de rol van de vrouw en de moeder in de literatuur.

Kattencafé met Maartje Wortel

Datum: 26 maart
Tijdstip: 20.00-22.00 uur
Locatie: Boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15, Arnhem
Kosten: €5
Aanmelden

 


In maart verschijnt het nieuwste boek van Maartje Wortel: Dennie is een star. Het is een boek over tijd en ruimte, religie en seks en vooral over de kat.
Hoor meer, doe de quiz en neem deze avond je mooiste kattenknuffel of ander kattenvoorwerp mee!

Ilja Leonard Pfeijffer 

Datum: 27 maart
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Stedelijk Gymnasium Arnhem, Thorbeckestraat 17, Arnhem 
Kosten: €7,50
Aanmelden

 

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer geeft op woensdagavond 27 maart een lezing in Stedelijk Gymnasium Arnhem over zijn roman Grand Hotel Europa. De avond is voor leerlingen en ouders, maar voor publiek van buiten zijn 100 kaarten beschikbaar gesteld.
Er zijn nog maar een paar kaarten over, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Daphne Deckers 

Datum: 28 maart
Tijdstip: 20.00-22.00 uur
Locatie: Rozet Kronenburg
Kosten: €7,50
Aanmelden

 

Naar aanleiding van het verschijnen van haar tweede roman interviewt René Gademann (schrijver, presentator RTV Arnhem) tijdens de boekenweek fotomodel, presentatrice en schrijfster Daphne Deckers.

Daphne houdt ons in haar columns en via social media op nuchtere en humoristische wijze op de hoogte van haar leven met haar man en twee kinderen. Ook schreef zij een aantal succesvolle boeken over o.a. relatie en moederschap, deels gebaseerd op haar eigen ervaring. 
Haar nieuwe roman 'Dubbel zes' is een komedie over een vrouw die helemaal overnieuw moet beginnen nadat zij alles kwijt is geraakt wat haar dierbaar is. Kom luisteren en laat je boek signeren!

Moeder de vrouw 'Live' - event voor moeders

Datum: 28 maart
Tijdstip: 20.00-21.30 uur
Locatie: Boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15, Arnhem
Kosten: gratis toegang met het boek 'Moeder de vrouw, 21 portretten van moeders van nu' (verkrijgbaar voor €12,50)

 

Maaike Kuyvenhoven, auteur van 'Moeder de vrouw, 21 portretten van moeders van nu', nodigt alle moeders uit voor een gedachtewisseling over het moederschap.