1. Home

De geschiedenis van Arnhem en omgeving

Zoek je een dagje uit? Of doe je een onderzoek? Interesse in Arnhem en omgeving? Bezoek het Erfgoedcentrum in Rozet en een leuke en leerzame dag is gegarandeerd!

 

 

 

Op inspirerende wijze is verleden, heden en toekomst hier verbonden. De geschiedenis van Arnhem en omgeving komt tot leven, van toen tot nu, voor jong en oud, aan de hand van unieke voorwerpen en verhalen uit de collecties van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek.

Het verhaal achter...

Hoe je dingen vandaag ziet en voelt, doet je denken aan vroeger. Dat is wat verhalen van vroeger met de mensen doet. Het verbind ons met het heden. Hier lees je verhalen van de mensen van Rozet. Wat is jouw verhaal? Mail naar ons Erfgoedcentrum!

Het verhaal van Pieter

Pieter, muziekbibliothecaris Rozet, vertelt over Japanse leermethode ... Japan is al heel lang een fascinatie voor mij. Prachtige kunst, vaak perfect afgemaakt, maar soms ook heel ruw. De traditionele muziek van Japan kan voor ons westerlingen heel meditatief werken, maar soms ook zo vreemd zijn dat het irriteert.

Het verhaal van Tessa

Tessa, medewerker in Rozet, vertelt over... Een van mijn favoriete voorwerpen zijn de gebreide kniekousen. Ik brei zelf veel. Ook sokken. Dat leerde ik op de lagere school. De jongens leerden zagen en timmeren, de meisjes: sokken breien. Andere tijden!

Het verhaal van Jenny

Jenny Doest, directeur van Rozet, vertelt over Putten... Tot mijn 18de woonde ik op de Veluwe in Putten. Wat ik bijzonder vind is dat in Rozet meer dan 1.500 titels over Putten te vinden zijn. Artikelen uit tijdschriften, kranten en 230 boeken.

Het verhaal van Ferry

Ferry, specialist oud bezit bij Rozet, vertelt over Narrenkap... Genieten van onze omvangrijke collectie oude drukken kan wat mij betreft op verschillende manieren. Wat is mooier dan een prachtige boekband vol gebruikssporen?