1. Home
  2. Erfgoed

Archeohotspot

ArcheoHotspot Arnhem maakt archeologie voor iedereen tastbaar en toegankelijk. We zijn er voor vrijwilligers en professionals, liefhebbers en experts, jong en oud, online en offline. Zo delen we informatie, kennis en ervaringen, maar ook verhalen: verhalen die anders misschien wel verloren zouden gaan.

ArcheoHotspot Arnhem

In Arnhem is de ArcheoHotspot een samenwerking tussen de Archeologische dienst van de Gemeente Arnhem, Vereniging van Vrijwilligers AWN, Erfgoed Gelderland, Hogeschool Saxion, Archeohotspots Nederland en Rozet. Vanuit Arnhem werken we samen met andere Gelderse ArcheoHotspots in Gelderland. De standplaats van de ArcheoHotspot Arnhem is in Rozet.

ArcheoHotspot Arnhem

Vanaf 22 maart kun je iedere dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur naar de ArcheoHotspot Arnhem. Vrijwilligers, jongeren en andere enthousiastelingen buigen zich op deze middagen samen over archeologische vondsten uit de omgeving. Kom je samen ontdekken en onderzoeken en praten over de regionale geschiedenis? Het leert je veel over de plek waar je leeft.

ArcheoAcademy

Sinds 2021 is de ArcheoAcademy actief. Archeologen uit de stad en regio geven lezingen, workshops, TEDTalks voor ieder die geïnteresseerd is in archeologie. Deze lezingen worden gestreamd via YouTube. Zie de activiteitenkalender van Rozet voor aankomende (online) lezingen. Heb je een lezing gemist? Gelukkig kun je ze allemaal terugkijken via ArcheoHotSpot kanaal op YouTube.