1. Home
  2. Erfgoed

Archeohotspot

ArcheoHotspot Arnhem maakt archeologie voor iedereen tastbaar en toegankelijk. We zijn er voor vrijwilligers en professionals, liefhebbers en experts, jong en oud, online en offline. Zo delen we informatie, kennis en ervaringen, maar ook verhalen: verhalen die anders misschien wel verloren zouden gaan.

ArcheoHotspot Arnhem

In Arnhem is de ArcheoHotspot een samenwerking tussen de Archeologische dienst van de Gemeente Arnhem, Vereniging van Vrijwilligers AWN, Erfgoed Gelderland, Hogeschool Saxion, Archeohotspots Nederland en Rozet. Vanuit Arnhem werken we samen met andere Gelderse ArcheoHotspots in Gelderland. De standplaats van de ArcheoHotspot Arnhem is in Rozet.

Archeologie in tijden van Covid-19

In tijden van COVID-19 kunnen we niet fysiek met vondsten en schervenonderzoek aan de slag. Wel starten we in januari 2022 met een loket waarbij je één op één met een archeologisch deskundige jouw vondst kunt bespreken en onderzoeken. Het eerste spreekuur zal eind januari zijn. Kijk daarvoor op de activiteitenkalender van Rozet. Je vindt daar ook alle andere activiteiten die we organiseren.

ArcheoAcademy

Sinds 2021 is de ArcheoAcademy actief. Archeologen uit de stad en regio geven lezingen, workshops, TEDTalks voor ieder die geïnteresseerd is in archeologie. In 2021 worden deze lezingen gestreamd via YouTube. Zie de activiteitenkalender van Rozet voor aankomende (online) bijeenkomsten. Heb je een lezing gemist? Gelukkig kun je ze allemaal terugkijken via ArcheoHotSpot kanaal op YouTube.

Goed nieuws!

Op 6 december is er een nieuwe (gratis) lezing via livestream 'Herwen: Atlantis aan de Rijn' door Drs. Joris Habraken, Regio archeoloog bij de Gemeente Arnhem. Lees hier meer en kijk mee via het Youtube-kanaal van Rozet.