Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home

Kinderboekenweek: En Toen

22-09-2020 -

Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar met thema: En Toen? In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. 

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken! Er zijn volop (gratis) activiteiten in de Rozet-vestigingen Rozet. Kom je ook?

Het programma

De Kinderboekenweek gaat van start op woensdag 30 oktober in Rozet centrum. Je kan meedoen aan leuke activiteiten op onze verschillende locaties zoals; De geschiedenis van schrijven, middeleeuwse dag,  Arnhemse Kinderboekenmakers op wielen en genieten van een leuke film in onze biebbios. Het volledige programma vind je hieronder. Voor sommige activiteiten moet je je eerst even aanmelden. 

Kinderboekenweek

 

Woensdag 30 september 

15.00 t/m 16.00 uur:  Kindercollege: De geschiedenis van schrijven (Rozet centrum)
14.00 tm/ 17:00 uur: Middeleeuwse dag (Presikhaaf)

Zaterdag 3 oktober 

 14:00- 17;00 : Arnhemse Kinderboekenmakers op wielen- Rozet centrum 
 14:00- 17;00 :Arnhemse Kinderboekenmakers op wielen- Kronenburg 
 14:00- 17;00 :Arnhemse Kinderboekenmakers op wielen - Presikhaaf

 

woensdag 7 oktober 

13:30 uur Biebbios- Presikhaaf 

 

Kinderboekenweek tiplijst

Prutsers en pechvogels

Prutsers en pechvogels bevat spannende verhalen, de oen van de eeuw en (on)wijze spreuken van een onnavolgbaar en nu al historisch duo. De Gouden Grijns: altijd lachen

Bekijk het boek

De reis van Syntax Bosselman

Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt?

Bekijk het boek

Verboden te vliegen

Elke dag zorgt Fietje samen met haar broer voor de duiven in het duivenhok. "Dan wennen de duiven aan jou, voor als ik er een keer niet ben,' heeft Marius gezegd toen hij haar de eerste keer liet helpen. Maar waarom zou hij er een keer niet zijn? Hij is er immers altijd?

Bekijk het boek

De tijdlijn

Een adembenemende reis door de wereldgeschiedenis Ontdek de wereldgeschiedenis van de oerknal tot het heden in een beeldverhaal: van de dinosauriërs tot de Vikingen, van de Egyptenaren tot de Romeinen, van de ridders tot de ontdekkingsreizigers. Boordevol interessante weetjes over: de grote krijgers en kunstenaars de Griekse wijsgeren het eerste schrift de oude Chinese dynastieën het Wilde Westen de Wereldoorlogen de flowerpower en zoveel meer.

Bekijk het boek

Ridders willewete

Wil je alles weten over ridders? In dit boek lees je meer over hoe je een echte ridder wordt, en wat een ridder de hele dag doet. Je ontdekt hoe het harnas van een ridder eruitziet en dwaalt door het kasteel waar hij woont. Wie woont er nog op het kasteel? En wat is een riddertoernooi? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook leuke spelletjes, een grote uitklappagina en een miniquiz, zo word je een echte ridderexpert!

Bekijk het boek

De jongen met de vulpen

Pijke (11) wil graag doorleren. Maar als zijn moeder overlijdt, moet hij van zijn stiefvader in Den Haag gaan werken. Door de nieuwe Kinderwet van 1874 mag dat niet meer. Hoe moet hij nu overleven?”

Bekijk het boek

Geheimen van het wilde woud

De jonge ridder Tiuri en zijn vriend Piak gaan op zoek naar ridder Ristridin. Hun zoektocht brengt hen in het Wilde Woud, waarover vreemde verhalen worden verteld.

Bekijk het boek

Dagboek van Nurdius Maximus

Nurdius (12, ik-figuur) vertelt in zijn dagboek hoe hij met zijn vader naar Pompei reist. Eenmaal aangekomen ontdekken ze een stinkende, rokende berg die voor veel ophef zorgt.

Bekijk het boek

Clara

Clara (11) woont in Amsterdam in 1911. Ze droomt van verder leren en verre reizen maken. Maar dan wordt haar vader ernstig ziek.

Bekijk het boek

Naar het noorden

Er is nauwelijks iets te eten voor de kinderen in de stad, omdat het oorlog is. Jaap (11, ik-figuur) moet met zijn broertje en zusje naar Friesland om aan te sterken. Maar ze worden niet in hetzelfde gezin geplaatst. Zullen ze elkaar nog terugzien.

Bekijk het boek

Ben jij al een Verhalenvanger?

Ben jij nieuwsgierig en altijd hongerig naar een nieuw verhaal? Word dan (gratis) Verhalenvanger! Verhalenvangers verzamelen verhalen: door te luisteren, kijken, vertellen, lezen, ontdekken en te doen. Dat wil jij toch ook?!

Lees meer en meld je aan

Delen op social media