1. Home

Kunstcafé 55Plus

Al enige jaren organiseert de afdeling Kunst 55Plus van Rozet een Kunstcafé voor 55plussers. Kernbegrippen bij de Kunstcafé's zijn cultuur, ontmoeting en inspiratie. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u genieten van een heel divers aanbod op het gebied van kunst, cultuur, taal en erfgoed.

 

De geboden informatie prikkelt tot meer willen weten, het verder onderzoeken en het aanboren van eigen talent. Het Kunstcafé is gratis toegankelijk en nodigt uit om meer te willen weten, meer te willen zien. Rozet organiseert daarom ook vervolgactiviteiten zoals excursies (Kunstcafé op stap) en workshops (Kunstcafé ontdekking). Ook krijgt u tips voor vervolgactiviteiten zoals lezingen en cursussen van Rozet en aanbod van bijvoorbeeld kunstenaars en musea.

BINNENKORT PUBLICEREN WE HIER MAANDELIJKS DE PROGRAMMERING VAN AANKOMENDE KUNSTCAFÉ'S

Ga ook snel naar:

 

Waar? 

Het Kunstcafé wordt altijd georganiseerd op een donderdagochtend, van 10.30u tot 12.00u. Rozet Centrum is de thuisbasis, hier vergadert ook de beleidsgroep van vrijwilligers en worden uitwisselingsbijeenkomsten georganiseerd voor alle vrijwilligers en netwerkpartners. Maar we organiseren ook Kunstcafé’s in de wijken en in zorglocaties. De moderne zorgcentra beschikken over prachtige centrale restaurants, waar het ook voor bezoekers van buiten aangenaam is om samen koffie te drinken.

Zo kunt u Kunstcafé 55Plus verwachten in Rijkerswoerd op Stadsboerderij De Hooijmaat, op de Geitenkamp in De Beijer, bij De Burcht van De Drie Gasthuizen op de Rosendaalseweg en in de kantine Sporthal De Laar.

Vrijwilligers

Vrijwilligers denken mee, organiseren mee en voeren uit. Daartoe worden zij vanuit Rozet begeleid. De vrijwilligers zijn bovendien ambassadeurs voor het aanbod van Kunst 55Plus en zijn cultuurgidsen in hun eigen omgeving door anderen te stimuleren om mee te doen. Per locatie is er een vast team dat zich bezig houdt met de programmering en de praktische uitvoering. Een vertegenwoordiging van hen overlegt met de projectleider, wordt betrokken bij het bredere beleid en de doorontwikkeling én geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Koffie!

De Kunstcafé’s zijn gratis. Voor onbeperkt koffie of thee betaalt u €5,-. We werken daarbij met een kaartje dat u kunt kopen en waarmee u deze koffie (vers gezet in kannen) of thee kunt halen en laten bijschenken. De inkomsten voor deze koffie gebruiken wij, na aftrek van de kosten, om voor u weer mooie dingen te kunnen organiseren. Maar het afnemen van koffie is niet verplicht!

Kunstcafé Meer Weten

Regelmatig komt het voor dat bezoekers van het Kunstcafé meer over een besproken onderwerp willen weten. Daarom organiseren wij regelmatig bijeenkomsten waar uitgebreider op zo’n onderwerp wordt ingegaan: Kunstcafé Meer Weten. Zo’n Kunstcafé kan bijvoorbeeld gaan over een bepaalde periode in de cultuurgeschiedenis, over een kunstenaar, over filosofie of over wederopbouwarchitectuur in Arnhem.

Per Kunstcafé Meer Weten variëren de kosten en de Gelrepas er voor is inzetbaar.

Kunstcafé Op Stap

Het Kunstcafé gaat een paar keer per jaar Op Stap naar locaties en musea met het openbaar vervoer. Op de locatie gaat een reisgids mee met kennis van zaken, achtergrondinformatie en alles wordt geregeld! Met beperkingen wordt rekening gehouden.

De kosten variëren afhankelijk van de bestemming van € 50,- tot € 65,-. Ook voor deze tour is de Gelrepas is inzetbaar.

Rijksmuseum van Oudheden
© Rijksmuseum van Oudheden

Contact

Wilt u meer informatie? Bel projectleider Ineke Tegelaar op 06 - 22 95 90 80 of mail haar als u interesse heeft vrijwilliger te worden. In een gesprekje bekijken we dan samen waar en op welke manier u het beste ingezet kunt worden. U kunt zich ook abonneren voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van komende Kunstcafe's en andere leuke informatie.