Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

Mode in Rozet

Arnhem = modestad. En daarom staat Rozet in de maanden juni en juli in het teken van Mode. Duurzame mode en identiteit zijn de belangrijkste thema's. 

De fashion-industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Kleding wordt in massa’s geproduceerd door mensen die onder erbarmelijke omstandigheden moeten werken. Wat kunnen we hieraan doen? Welke alternatieven zijn er?

Tentoonstelling

Tijdens de modemaanden in Rozet stellen we in een tentoonstelling ontwerpers centraal die natuurlijke grondstoffen, technieken en werkprocessen als uitgangspunt nemen bij het creëren van nieuwe, innovatieve ontwerpen. Een tegenbeweging voor de steeds groter wordende fastfashion-industrie. We zien hernieuwde aandacht voor oude ambachten. Kleding met een verhaal en een ziel, waarin de kenmerken van de maker te herleiden zijn.

Bekijk hier alle exposanten

Activiteiten

Tijdens de modemaanden zijn er in Rozet diverse activiteiten en workshops die alles te maken hebben met mode. Ga zelf aan de slag of kom kijken naar de bijzondere modeshow van David Paulus in de Historische kelders. 

Meer informatie over alle activiteiten

InDifferent X Fashion Design Fashion Arnhem 

InDifferent is een community van leerlingen die opkomen voor diversiteit, inclusie en respect op school. InDifferent is anderhalf jaar geleden ontstaan op het Dorenweerd College en is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 75 leerlingen. Ook op andere scholen in de regio Arnhem ontstaat een InDifferent.

Omdat mode en identiteit hand in hand gaan, is InDifferent onderdeel van FDFA, met een uitgebreid en leuk programma.

Bekijk hier het programma van InDifferent

Outfit Library Less

Duurzamer leven? Begin bij je kledingkast! Koop bijvoorbeeld geen kleding, maar leen het! Kleding lenen is nieuw, duurzaam, betaalbaar, leuk en ook heel makkelijk dankzij de eerste kledingbibliotheek van Arnhem. Bij Outfit Library LESS (Nieuwe Plein 13, Arnhem) kunnen vrouwen onbeperkt kleding lenen voor een vast bedrag per maand.
Tijdens Mode in Rozet organiseert Outfit Library Less diverse activiteiten in Rozet. Ook verandert een deel van de bibliotheek in Rozet Centrum en Rozet Presikhaaf in een kledingbieb. 

Bekijk hier het programma van Outfit Library Less

Educatie

Voor leerlingen van zowel het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs is er het educatieproject 'Klerenzooi!'. Aan de hand van de productie van een spijkerbroek ontdekken leerlingen meer over de fastfashion-industrie.

Meer informatie over het project

Arrangementen Mode in Rozet

Tijdens de mode-maanden juni en juli 2019 biedt Rozet speciale arrangementen aan! Exclusief en persoonlijk. Wij zorgen voor een onvergetelijke dag voor jou en jouw gasten.

Voor elk bedrijf of groep en voor ieder budget wat wils! Je kunt kiezen uit een arrangement in de ochtend, middag of avond. 

Alle arrangementen

fruit, koffie en croissant en meer