1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen
  4. Arnhem Plasticvrij?
  5. Exposanten Arnhem Plasticvrij?

Tentoonstelling Out to Sea

Van 8 februari 2019 tot 11 april presenteert Rozet ‘Dossier plastic’. Een project rondom een hoogst actueel thema: plastic.

 

Hier vind je alle informatie over de tentoonstelling 'Out to Sea? The Plastic Garbage Project'. 

Terugblik op plastic

In de jaren ‘50 werd plastic met veel enthousiasme in gebruik genomen. Sindsdien heeft plastic in hoog tempo andere materialen vervangen. Makkelijker te bewerken dan hout en lichter dan glas en metaal. Het is functioneel en goedkoop in de productie. Plastic wordt gebruikt voor uiteenlopende dingen als speelgoed, frietbakjes en voor medische hulpmiddelen.  De laatste tijd is er veel aandacht voor de schadelijke effecten. Het wordt gemaakt van aardolie, een fossiele brandstof die ooit op zal raken. Daarnaast bevat plastic soms giftige stoffen, is het lastig te recyclen en nauwelijks afbreekbaar. Wat kunnen we doen om de schadelijke effecten van plastic te beperken?

In ‘Out to sea?’ wordt deze vraag vanuit verschillende invalshoeken onderzocht.

Out to sea?

Dossier plastic – ‘Out to sea?’ is een rauwe en broodnodige confrontatie met de realiteit: plastic is een niet te negeren probleem. Aan de hand van het plastic afval dat in de oceanen drijft, worden de maatschappelijke gevolgen onder de aandacht gebracht. Plastic afval vormt een grote bedreiging voor de gezondheid van mens en dier. Elk jaar eindigt meer dan 6,4 miljoen ton kunststof in zee en daarmee uiteindelijk ook in onze voedselketen. Geen plastic meer gebruiken is geen optie. Aan de hand van het motto reduce, reuse, recycle worden in de tentoonstelling mogelijke oplossingen onderzocht om de oceanen nu en in de toekomst plasticvrij te krijgen.