1. Home
  2. Over Rozet

Het verhaal van Rozet

Rozet is er voor alle inwoners van Arnhem en omgeving. Voor inwoners met verschillende achtergronden, verschillende leeftijden en verschillende interesses. We willen persoonlijke ontwikkeling voor iedereen mogelijk maken met taal, kunst en erfgoed.

 

We zijn partner van de stad op maatschappelijk-economisch vlak. Samen met de Arnhemmers en samenwerkingspartners maken we persoonlijke ontwikkeling mogelijk met taal, kunst en erfgoed. Rozet is een non-profitorganisatie. 

 

Waarom we op aarde zijn

Rozet richt zich op cultuur en de verbinding van de samenleving door taal, kunst en erfgoed. We zetten ons in voor de inwoners van Arnhem en omgeving waar iedereen gelijke kansen heeft om zich persoonlijk te ontwikkelen.

Samen met de Arnhemmers en organisaties ontwikkelen we culturele en educatieve activiteiten dichtbij, in de stad en in de wijken. Hierin komt de kracht van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen met taal, kunst en erfgoed samen.

Onze missie

Samen met Bibliotheek Arnhem, Kunstbedrijf Arnhem en Rozet één missie:

"Rozet is de springplank voor de stad Arnhem. Voor iedere bewoner van de stad en daarbuiten die dat wil en nodig heeft. Rozet maakt taal, kunst en erfgoed toegankelijk en persoonlijke groei mogelijk. Rozet versterkt daarmee het hart van de Arnhemse samenleving."

Wat we doen

Rozet is meer dan een gebouw. Wat we doen:

  • Vrij toegang tot Leven Lang Leren met onze cursussen, workshops en lezingen;
  • Voor mensen die geen perspectief hebben op werk hebben we werkervaringsplekken;
  • We zijn gericht op beter lezen, spreken en/of internetten voor jong en oud. Hiermee bestrijden laaggeletterdheid;
  • Met ons cultuur educatief aanbod zijn we op alle Arnhemse scholen aanwezig;
  • Met onze functie als bibliotheek voorzien wij alle inwoners en kleinere bibliotheken in Nederland met MBO/HBO+ collectie.

Meer weten? Bekijk hier onze Strategische Koers 2021-2024.

Wat wij belangrijk vinden

Waarden die we belangrijk vinden en die ons maken tot wie we zijn.

Persoonlijke ontwikkeling

We zijn er voor de Arnhemmers. Dat betekent dat we hem/haar alle mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling bieden.

Integriteit

We zijn eerlijk over onze manier van werken. Met de beschikbare middelen vervullen wij onze functie in de maatschappij zo goed mogelijk.

Open en toegankelijk

We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis voelt. We letten niet op herkomst, religie, sociale klasse of leeftijd. Voor iedereen is er een plek bij Rozet.

Samen(werken)

Samen krijg je meer voor elkaar. Dat geldt in het dagelijks leven, maar zeker voor Rozet. We werken met veel plezier samen met de vrijwilligers, de inwoners van de stad, de gemeente Arnhem, de provincie Gelderland en talloze partners uit de culturele, educatieve en commerciële sector.

Waarom de naam Rozet

Rozet is gebaseerd op het diagram van Roger Penrose. Een patroon dat eindeloos doorgaat maar zichzelf niet herhaalt. Het staat symbool voor het bundelen en delen van taal, kunst en erfgoed. 

De wortels van Rozet

De familiegeschiedenis van Bibliotheek Arnhem, Volksuniversiteit Arnhem en Kunstbedrijf Arnhem vormen de wortels van het huidige Rozet.

Het verhaal achter het logo

Het gezamenlijke logo is samen met de Arnhemmers ontwikkeld. De 3 onderdelen van het logo geeft weer de drijvende krachten taal, kunst en erfgoed met ‘blik naar buiten’. Deze vormen vallen samen tot één logo. Als je goed kijkt is het de evolutie van het achthoekige patroon op het hoofdgebouw van Rozet.

Het logo wordt ondersteund met een concrete slogan van wat je bij Rozet kan halen. Samen drukken ze uit waar we vanuit ons oorsprong in geloven; de kracht van - ontmoet, ontdek, ontwikkel - met taal, kunst erfgoed.

Het logo past perfect bij onze gezamenlijke koers en waarden.