1. Home
  2. Rozet in de wijk
  3. Geitenkamp

Podium van de Wijk

Vanaf 26 juni 2021 waren de corona maatregelen versoepeld. Om dit feestelijk te vieren, sloegen het Hoogte80 Festival, Kunst op de Bult en Rozet de handen ineen met een Podium van de Wijk: twee middagen met voorstellingen, workshops en een Open Podium voor al het wijktalent. 

Podium van de Wijk 2022

Deze zomer zal de tweede editie plaatsvinden op 9 & 10 juli! De organisatie is vanaf april bezig met voorbereidingen en wijkbewoonster Achsa maakte al een beeldmerk om Bult bewoners te bereiken. 

2021 - een terugblik

Het Hoogte80 Festival keerde op 17 en 18 juli 2021 nu terug naar haar thuisbasis in de Geitenkamp; niet op Hoogte 80 maar met een speciale wijkeditie op de Larikshof (tegenover De Witte School/De Witte Vlinder)!, met als hoofdact de voorstelling Socialicircus van Theatergroep Gajes.

 

Theatergroep Gajes

De voorstelling (juli 2021) Socialicircus ging over het belang van contact, over aanraking, emotionele nabijheid en verbondenheid. Er waren per dag vier voorstellingen van een half uur van Theatergroep Gajes.

Op het infopunt van het kleinschalige wijkfestival konden bezoekers gratis kaartjes halen.  Theatergroep Gajes werkt  coronaproof en de publieksbegeleiders waren Bultbewoners die in de voorstelling opgenomen werden.

Bultbewoners pakten uit

Tussen de voorstellingen door was er een divers aanbod van muziek- en theaterworkshops voor jong en oud en een gezellig terras waar je je buurtgenoten ontmoet onder het genot van een drankje en een lekkere versnapering.

Er was ook het programma van de wijk, met o.a. de Schatgravers, het Wijktalent orkest, veel circus via Fabriek Fysiek, waaronder Circus op de Bult en een open podium voor alle wijktalenten. .

 

Daarnaast werd dit weekend de GEITenBULT digitale theaterroute gelanceerd. 

GEITenBULT Hoogte 80 theaterroute

Welkom hooggeëerde wandelaar en bezoeker!

In deze tocht door de Geitenkamp gaat u negen bijzondere stops maken. U zult kennis maken met bijzondere wezens maar ook personen uit deze wijk, de Geitenkamp.

U zult langzaam de unieke bult trotseren en dingen zien die menig mens nog niet heeft waargenomen.

De voorstellingen zullen u meevoeren naar het hoogste puntje van de Geitenkamp en eindigen op het plekje dat u hart zal veroveren, Hoogte 80.

Wandel en laat u verwonderen.

Wandel mee met een Izi-travel route! 

 

 

De Hoogte 80 theaterroute is een bewonersinitiatief met de  Herfsttheater GEITenBULT makers van stichting Kunst op de Bult

EEN EVENEMENT IN CORONATIJD?

Samenwerkende partners bieden graag een culturele beleving in een veilige omgeving. De RIVM-richtlijnen werden daarom nauwlettend in de gaten gehouden. 

PODIUM VAN DE STAD

Ondersteund vanuit Team Leefomgeving Noord-Oost hebben we samen met Kunst op de Bult, Festival H80, en de Circuspartners uit de stad een mooi programma neergezet.
We hopen op veel en mooie komende edities!