1. Home
  2. Rozet in de wijk

Hier werken we mee samen in Malburgen

Met meer dan 120 verschillende nationaliteiten is Malburgen een bruisende, multiculturele wijk. Rozet ondersteunt er samen met wijkpartners activiteiten, de initiatiefnemers en verbindt mensen en organisaties.

Samen met de wijkbewoners, partners en het team leefomgeving, dragen we er aan bij de wijk een fijne plek om te wonen en te leven.

Projecten in Malburgen

Woon jij in Malburgen? Dan is Rozet ook bij jou in de buurt actief. Samen met bewoners en (culturele) partners ondersteunen we meerdere projecten. We kijken wat de wensen zijn en wat nodig is en maken elk jaar een wijkgericht, cultureel programma. We zijn er voor jong en oud, dus ook voor jou. 

Bekijk hier onder waar Rozet allemaal bij betrokken is.

Cultuur @ Cruijfcourt

Bij Sportpark De Bakenhof op de Huissensestraat vinden er sinds 2019 een aantal weken allerlei verschillende culturele activiteiten plaats waarbij kinderen en jongeren gratis kunnen meedoen. Ze maken daarbij direct kennis met de cultuuraanbieders uit te buurt, waarbij ze na afloop van het project door kunnen gaan in hun cursussen.

The Big Draw

The Big Draw is een wereldwijd evenement dat geheel in het teken staat van tekenen in al haar vormen: van doodling tot graffiti. En het leuke is dat echt iedereen kan tekenen! Jong en oud doen mee. Het evenement vindt jaarlijks in september plaats.

The Big Draw 2021

In september weken vol educatieve projecten met scholen en bewoners van de wijken Malburgen en Immerloo met als thema PIMP JE WIJK, zijn in aanloop naar het officiële Big Draw festival, meerdere openbare plekken in de wijk aangepakt. 

Bekijk ze allemaal

Sint Maarten parade

Op 11 november galmen de trommels van brassband Tropical Explosion door Malburgen, gevolgd door een stoet vol sierlicht van 80 buurtgenoten en een pony met daarop Malburgse kinderen. De lichtjesparade is een jaarlijks feestje voor iedereen in Malburgen en daarbuiten, waarbij het gaat om delen, licht en samenkomen. Verschillende kinderen hebben voorafgaand aan het event lampionnen gemaakt in samenwerking met een lichtkunstenaar, met prachtige resultaten.

Rozet is partner in dit wijk evenement.

Zuid aan Zee 2018

Samen bouwen aan een eigen zelfvoorzienend paradijs. Ontdekken, ervaren, leren. Samen op avontuur! Drie jaar lang beleefden kinderen een fantastische zomervakantie op een eigen plek waar ze de Stad van de Toekomst vormgaven. Vanaf 2019 vindt Rozet een samenwerking in het zomervakantieprogramma van Jeugdland.

Zuid aan Zee 2017

Prachtig 2080: kinderen creëerden een  eigen zelfvoorzienende stad zoals die er in de toekomst uit zou kunnen zien. Ze gaan aan de slag gegaan met duurzame, kunstzinnige, handige en toffe workshops en ontwerpen zelf duurzame oplossingen voor een probleem in hun eigen leefomgeving.  Misschien organiseren ze een filmpremière mét film of misschien wordt het wel iets heel anders; kinderen maken hoe dan ook nader kennis met de kracht van kunst, techniek en doe-democratie.