1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

Uitnacht 2021: Een verrassingstrip door Rozet

Check vrijdag 3 september tijdens de Arnhemse Uitnacht in bij Rozet en we nemen je mee op een kunst- en cultuurvlucht. Je maakt een minitrip vol verrassingen en bezoekt eilandengroepen met dans, theater, muziek, film en meer!

Onze hostessen en stewards zorgen voor de juiste informatie, routebeschrijving, instructies en een veilige landing. Alles natuurlijk coronaproof en op veilige afstand.

Je kunt nu reserveren voor een plekje voor onze cultuurtrip tijdens de Arnhemse Uitnacht! Entree is gratis, je moet wel een reservering op naam maken.

Reserveer voor 1 van de blokken
Blok 1: 19.30 - 21.45 uur
Blok 2: 22.00 - 00.00 uur
en we nemen we mee langs een aantal supertoffe acts.
Reserveren voor blok 1 via deze link (1 ticket per persoon*)
Reserveren voor blok 2 via deze link (1 ticket per persoon*)
*alle voorstellingen zijn geplaceerd, de tickets zijn op naam.

Tot vrijdag 3 september en alvast een fijne reis!

Artiesten tijdens de Uitnacht in Rozet

Foto: Wieke van Rosmalen
Foto: Wieke van Rosmalen

De Analoge Meme Maker 

Mede mogelijk gemaakt door De Nieuwe Oost 

Booi Kluiving maakt theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op populaire cultuur. Vanuit deze fascinatie bedacht hij De Analoge Meme Maker; een zelfgemaakte technologische kast die het hele proces van het maken van internet memes analoog maakt. 

Ga zelf met De Analoge Meme Maker aan de slag! 

Social Ecology Installation 

Hoe neem jij je omgeving waar? En hoe verhoud jij je tot een ander? Ecologie gaat over de relatie tussen organismen en hun omgeving. Wij mensen zijn en bestaan uit organismen. In deze performance word je meegenomen in een interactieve belevenis. Je zintuigen worden op scherp gezet. In deze maatschappij waar haast en prestatie de boventoon lijken te voeren, kom je terecht in een tussenruimte. In deze tussenruimte word je uitgedaagd om je omgeving en de ander op een speelse wijze te herontdekken. 

Deze performance is gemaakt door Gijs Top en wordt uitgevoerd door Gijs en de deelnemers die meedoen. Gijs studeert deze zomer af aan de opleiding Docent Theater aan ArtEZ Arnhem. Hij onderzoekt hoe ecologie en theater in verbinding staan met elkaar. Deze performance zal worden uitgevoerd met drie deelnemers per keer. De performance blijft elke keer nadat hij uitgevoerd is doorontwikkelen. 

Nacht-Theater preview 

“Nacht-Theater brengt de Uitnacht twee korte previews van te spelen voorstelling van het komende seizoen: Gedreven Op Drijfkracht en Kurvismem. Gedreven Op Drijfkracht vertelt het verhaal over een falend management waar we allemaal te maken hebben, deze spelen we slechts in kerken zonder een God te eren. Kurvismem laat zien de knulligheid van het volwassen zijn, een voorstelling voor jong en oud. 

w o l k e 

Met haar mooie liedjes, haar warme stem en haar sferische teksten behoort Katrin Ebbert alias w o l k e  tot een nieuwe generatie pop-poëten. Haar muziek raakt je in je kern en wakkert een vermoeden aan dat wat zij zingt is zoals het is, dat het zo moet zijn en doet je verlangen naar meer.

w o l k e gebruikt basgitaar, stem en loop-player en creëert daarmee haar geheel eigen stijl.

Tijdens de Arnhemse Uitnacht wordt w o l k e begeleid door gitarist, zanger en singer-songwriter Bjørn-Olle.

HAVE A SEAT

Naomi Schouten en Mireia Varón Gallofré

Een dans performance die je getuige maakt van de start van de ontdekkingsreis naar de eerlijke versie van onszelf. 

Naomi Schouten & Mireia Varón Gallofré laten zich beïnvloeden door verschillende danstechnieken, zoals: contemporary, urban, moderne dans, ballet, floorwork, partnering en improvisatie. Als partners staan ze bekend om hun indringende uitstraling, gezichtsuitdrukkingen en een robotachtige manier van bewegen. 

Op de Arnhemse Uitnacht spelen ze hun nieuwste stuk “have a seat”, over deze voorstelling: 

De wereld zet ons onder druk om altijd te streven naar de best mogelijke versie van wie je kunt zijn, in plaats van je “gebreken” te omhelzen en te accepteren, en oprecht gelukkig te zijn met wie je bent en wat er is. Er zijn veel ongeschreven regels, normen en verwachtingen die het duo fascineert, omdat ze simpel gezegd niet haalbaar zijn. Wat achter perfectionisme schuilgaat, is wat echt interessant is. Het duo confronteert zichzelf met het idee: als echte perfectie niet bestaat, waar streven we dan naar? Wat zijn onze normen? Wat zijn we zonder alle druk en sociale regels? Wat is de échte jij? Er zit zoveel moois in de imperfecties. Wat blijft er van ons over als we onze imperfecties accepteren? In het stuk ben je getuige van de start van de ontdekkingsreis naar de eerlijke versie van onszelf. 

Koos de Vries - Heaven knows I'm miserable now

Powered by Groeispurtfonds, met dank aan Schakel 025, Stroomversneller  

Koos de Vries (1993) is hoofdzakelijk figuratief schilder. Met zichzelf in de hoofdrol toont hij diverse scenario's die hun oorsprong vinden in onze hedendaagse maatschappij. 

Deze reeks schilderijen is vernoemd naar het nummer ‘Heaven knows I’m miserable now’ van The Smiths, waarin de zanger Morrissey in zelfmedelijden zijn leven overpeinst. In dit zelfmedelijden ziet de Vries zowel dramatiek als humor en zelfspot. In het karakter van het nummer schildert Koos een narratieve wereld met zichzelf als slachtoffer van de Griekse tragedie.  

Prometheus, wiens leven dagelijks uit zijn lichaam wordt gereten vormt het stereotype van de zuipende, lijdende kunstenaar. Narcissus, doorboord door een liefdespijl en wegkwijnend in liefdesverdriet door zijn eigen, onvangbare reflectie als referentie naar het zelfportret. 

Josephine Godschalk

Pucks Open Podium @ Arnhemse Uitnacht

Eerlijkheid en intimiteit, heldere gitaar en betoverende koortjes. De in Arnhem geboren singer-songwriter Josephine Godschalk creëert een zachte sfeer met hier en daar een donker randje. Zij zal deze avond met kleine bezetting (bassist en drie achtergrondvocalisten) zorgen voor een moment van focus en rust. 

Johanna Heijdel

Pucks Open Podium @ Arnhemse Uitnacht

Johanna (30 jaar) ging ooit naar de universiteit om cultureel antropoloog te worden, maar is op dit moment werkzaam als medisch redacteur. Sinds haar jeugd schrijft zij toegankelijke gedichten waarin zij haar liefde voor taal wil uiten en haar gedachten op orde wil brengen. Haar stukken kan je typeren als humoristische millennialpoëzie met een kritisch en ironisch randje. 

Foto: Jip Hoogenboom

NICCI NOVA  

Pucks Open Podium @ Arnhemse Uitnacht

NICCI pakt je in met haar dichtkunst. Nederlandstalige liedjes die zweven tussen pop en kleinkunst. Naakt en kwetsbaar. Een combinatie van muziek en poëzie. Naast haar eigen liedjes en ‘spoken word’ vertolkt NICCI graag de meest prachtige liedjes van anderen, die gehoord moeten en nooit vergeten mogen worden. Denk aan Toon Hermans, Liesbeth List, Ramses Shaffy, Jacques Brel en Wende Snijders. 

Tijdens de Arnhemse Uitnacht brengt ze haar liedjes en verhalen in een kleine bezetting. Ze zal het podium delen met gitarist Kees Duyts en pianist Jeroen Ermens. 

MULTEPETJOIS - Bart & Maarten 

A) Wanneer hun hengels in de knoop raken, zijn twee vissers als duo op elkaar aangewezen. Ze staan tot hun oksels in het ijskoude water en beseffen dat de enige manier om nog íets te kunnen vangen het bouwen van een dam is.

B) Een zoektocht naar de kracht van het collectivisme.

C) Dynamisch, muzikaal zapp cabaret over crisis, conflict, contact, sensatie, ophef, vertrouwen, verbinding, afhankelijkheid, bubbels en identiteitspolitiek.

D) Moet het niet 'multi' zijn? 

Bart Klop & Maarten Hopman vinden elkaar in hun transparante en geëngageerde manier van cabaret maken met als resultaat een vrolijke, muzikale show met veel vaart en (zelf)spot. Hun vorige voorstelling 'Het jaar van de man' won de Publieksprijs op het Café Theater Festival 2019 in Utrecht. 

De Trekvogels  

De muziek is een wervelende ontmoeting van folk uit Syrië, Koerdistan, Nederland en de rest van de wereld. Poëtische liederen uit Syrië, Koerdische muziek over liefdes op afstand en Nederlandse dansmuziek wisselen elkaar af.  

De naam De Trekvogels refereert aan het feit dat twee van ons van ver hier naar toe gekomen zijn om als nieuwe Nederlanders veilig en in vrijheid te leven.  

Samen muziek maken is voor ons spreken in een gemeenschappelijke taal, die over de grenzen van werelddelen en culturen gaat.  

Rami Mershed (ud), Keivan Habibi (divan), Judica Lookman (trekharmonica) en Bert Lotz (fluiten, koeienhoorn en schalmei) zijn samen De Trekvogels.

TROLLEYBOI & De Kids 

"Voor het leven verbannen door Breng” `

TROLLEYBOI is een half-trolleybus half-man die misdadig cool is. Met zijn bende aan krankzinnige kids brengt hij hele stoere rapmuziek naar het verjaardagsfeestje van je oma." 

Check de sicke tunes op Spotify!

Wereldvrouwenkoor 

Het Wereldvrouwenkoor bestaat uit vrouwen met verschillende culturele achtergronden.

Onder de leiding van Monique Verhoeven brengen alle leden allemaal hun mooiste lied in, uit het land van herkomst in de moedertaal van hun (groot-)ouders. Met als resultaat (na Monique’s arrangementen) een heel repertoire in vele talen, sferen en kleuren maar altijd passend in de sfeer van deze Wereldvrouwen.

Bekijk hier de officiële website voor meer informatie

Foto: Robin Wagenaar

Daniël Tomás – piano & electronics 

De Nederlandse pianist en producer Daniël Tomàs staat bekend om zijn atmosferische, narratieve pianospel.  

De coronapandemie zorgde er echter voor dat hij niet meer kon optreden en gaf hem daardoor de ruimte om een van zijn grootste dromen na te jagen: het opnemen van een solo piano album. 

Tijdens de lockdown van 2020 sloot Daniël zich 4 maanden lang elke ochtend, al improviserend, op met zijn piano. Door dit proces herontdekte hij de intimiteit en schoonheid van de ‘upright’ piano.  

Daniël vermengt neo-klassiek met improvisatie, elektronische sfeerklanken  synthesizerdrones. Doe je ogen dicht en zweef met hem mee naar een onondekte archipel ergens in het universum.  

Showcase – De Vloer 

Kom tijdens de UITnacht kijken naar onze spetterende dansers van allerlei leeftijden en niveaus! Verschillende groepen van De Vloer presenteren in Rozet. 
Een greep uit scenes, nummers en choreografieën van de dansers van De Vloer. 

Kom kijken en beleven, want De Vloer is voor iedereen!  

Bekijk hier de officiële website van De Vloer

Patrick Hiemstra (Studio Hiem)

Een Hiem voor in huis!

Patrick Hiemstra werkt onder de naam Studio Hiem als Ontwerper, Stylist en Illustrator en van de laatste kun je vanavond gebruik maken!

Hij zal in een paar minuten een modische karikatuur maken van jou en je outfit!

Denk aan benen van 3 kilometer en meters stof en haar! Een uitvergrote, Hysterische Mode-Illustratie met jou in de hoofdrol!

Saint Ronil

Met een soulful delivery begeleid door Caribische beats en afro-invloeden brengt Saint Ronil de Cariben naar je toe.

Onder de noemer "Kompa Fizyon" introduceert hij je in de Haïtiaanse cultuur en slaat een brug tussen de Afro Amerikaanse blues en soul & de Caribische swing van het Kompa genre .

Saint Ronil creëert een enerverende muzikale maar intieme voordracht . Saint Ronl is te horen op de recent verschenen nieuwe single Finally van Alain Clark. Kortom... Dit wil je niet missen!

Bekijk hier de video op YouTube

Chiara van der Lee

Geboren in een moshpit en grootgebracht in de Arnhemse muziekscene van de Goudvishal; als dochter van een Arnhemse punker was het geen verassing dat Chiara in de muziek zou belanden. Maar ondanks deze roots zullen er weinig scheurende gitaren klinken... Wél kan je scheurende, intieme teksten +een gezonde dosis zelfspot op melancholische, akoestische muziek verwachten; en als bonus mag je haar 'eikel' noemen!​

Haar officiële YouTube kanaal vind je hier

Micheal Suubi

Micheal Suubi, afkomstig uit Oeganda en stamt af uit de Musoga Tribe. Hij is dichter, singer-songwriter en schrijve. Tijdens zijn optredens brengt hij een warme blend tussen van poëzie, songs en Kisoga music. Mcheal ziet muziek en woorden als de drager van de verhalen die verteld worden en doorgegeven als cultureel erfgoed in het Bosaga koninkrijk, een van de traditionele Oegandese koninkrijken.

Hij neemt je mee in zijn muziek en verhalen op een Oegandese en Afrikaanse verhalentocht.

Foto: Marcel Krijgsman

Fabia Nooij

Fabia is de winnaar van Kunstbende Gelderland gewonnen in de categorie Taal. Vanavond draagt ze vooruit haar verhaal Memeine. Een verhaal over twee goede vrienden, een ik-persoon en het meisje Memeine, die samen ronddwalen in hun fantasieën, tot ze elkaar uit het oog verliezen.

Mede mogelijk gemaakt door Kunstbende Gelderland

Foto: Marcel Krijgsman

Connor

Theatermaker en winnaar van de categorie THEATER bij Kunstbende Gelderland Connor Hubers neemt je mee in een creatieve storm.
Want vanavond bestormt hij de norm; wat betekent het om kind te zijn in een opgroeiende wereld? Aan de hand van beweging en tekst gaat hij op een intieme verkenning naar expressie, masculiniteit en identiteit.

Connors optredens worden gekenmerkt door veelzijdige teksten en illusies.
Hij specialiseert in de dansstijlen Voguing en Waacking.

Mede mogelijk gemaakt door Kunstbende Gelderland

Foto: Marcel Krijgsman

Dilek & Phoebe

Voor de dans “quand c’est?” hebben is het uitgangspunt ‘het idee van het leven’. Een leven heeft veel tegenslagen wat je soms het gevoel kan geven alsof je vastloopt, terwijl de wereld door gaat. Dat gevoel hebben hebben Dilek en Phoebe vastgelegd in een spetterende choreografie.

Mede mogelijk gemaakt door Kunstbende Gelderland

Foto: Marcel Krijgsman

Misgana

Misgana is een ongelooflijk danstalent. Tijdens de Uitnacht geeft ze een performance waar de vonken vanaf spatten.

Mede mogelijk gemaakt door Kunstbende Gelderland

Foto: Sven Signe Den Hartogh

Anne Bosveld

Anne Bosveld (1995) studeerde in 2021 af aan Creative Writing ArtEZ met een dichtbundel getiteld “Kauw nerveus op een stok. Sinds haar negentiende staat ze op verschillende literaire festivals en spoken word-podia in binnen- en buitenland.

Chris is een veelzijdige artiest die graag zijn gevoel en emoties wilt delen met anderen doormiddel van zijn creativiteit. Als danser is hij afgestudeerd in Dans-Urban aan Rijnijssel in Arnhem en is nu hard aan het werk als uitvoerend danser.

Door zijn creativiteit heeft hij een vrijheid gecreëerd die hij graag deelt en hoopt daar anderen te inspireren.

Pompadó Z.R. Martha

Pompadó Z.R. Martha is een spoken word artist die voornamelijk over zijn Queer, filosofisch, en hetero-normativiteit bevragend schrijft en voordraagt.

Hij is een artist educator die interactief multidisciplinair theater met een hint van activisme maakt en neemt zijn publiek mee door verschillende scenario's om achter de waarheid te komen. Vaak vanuit anekdotes van zijn eigen leven, visies, en ervaringen.

Pompadó volgt de opleiding docent theater aan ArtEZ.

Verder geeft hij les door heel Nederland in theater, en doet dit in een activistische vorm.

Pom zijn favoriete quote is "As a black person, I don't have the luxury to be naive; so I question yours”.

Foto: Zefanja Hoogers

The Jam @ De Nieuwe Oost

Tijdens The Jam gaan jonge, gepassioneerde creatievelingen (16-36 jr) vanuit verschillende kunstdisciplines de ontmoeting met elkaar aan.

RE CON ACT
rec
recon
reconnect
connect
con
act

De deelnemers gaan, onder begeleiding van Davey Bakker en Ivo Rodrigues, aan de slag met het thema RE CON ACT. Het resultaat presenteren zij tijdens de Arnhemse Uitnacht in Theater a/d Rijn.

The JAM speelt om 20.00, 21.45 en 23.30. Tickets kunnen enkel aan de deur gereserveerd worden.

Roosmarijn

Roosmarijn is een uitzonderlijke singer-songwriter die, gewapend met haar altviool, loop-station en intrigerende stem het gevoel van tijd en ruimte verandert. In haar muziek vind je dromerige melodieën met een complexe ritmische onderlaag, die op een expressieve manier ten gehore worden gebracht. Ze stond al op verschillende
podia in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, IJsland, Noorwegen en Zweden.

Klik hier voor haar officiële website
Klik hier voor haar Facebook-pagina
Klik hier voor haar YouTube-kanaal
Klik hier voor haar Instagram-account

 

 

Sjaan Flikweert

Sjaan Flikweert is een interdisciplinaire maker die gevoelswerelden schept. In plaats van meningen, oordelen en normen krijgen de kleinste details de hoofdrol.

Vanuit persoonlijk verhaal laat ze contrasten moeiteloos en voelbaar naast elkaar bestaan. Scherp en zacht in woord en klank. Zo confronteert ze haar publiek met aannames, oordelen en verwachtingen.

Sjaan Flikweert maakt spoken word, muziek en dance/performance art. Ze is al ruim 12 jaar actief podiumkunstenaar in binnen- en buitenland. Ze was te lezen in de bloemlezing HARD OP en heeft de audiovisuele dichtbundels ergens thuis en de ruimte ertussen (Nominatie best dance film Lonely Wolf Festival) gemaakt en De werkelijkheid heeft mij niet nodig (geselecteerd voor NFF).

- Officiële website

KINDERPROGRAMMA
Changing `Stories - voorstelling

Changing Stories is een Arnhems theatercollectief dat een paar keer per jaar afreist naar vluchtelingenkampen om daar vrolijke theaterprojecten uit te voeren met kinderen. Ze zijn net terug van een reis naar Athene en Lesbos en Rozet heeft de eer om ze meteen te mogen ontvangen! Tijdens het kinderprogramma van de Uitnacht spelen zij twee keer hun vrolijke voorstelling, in kostuums die deze zomer tijdens hun projecten zijn beschilderd door kinderen. Ook zijn hun kostuums uit eerdere projecten te bewonderen in Rozet.

Toegang is gratis, je moet je wel even aanmelden.

Vrijdag 3 september
14.30 uur
15.30 uur

Reserveren doe je via deze link

Meer info over Changing Stories vind je hier op de officiële website

KINDERPROGRAMMA
Lekker losgaan op die beat met Emmertrommelen!

Hou jij van trommelen maar heb je geen drumstel? (of juist wel!) Of hou je gewoon heel erg van muziekmaken, ritme en lekker losgaan op de beat? Nou, dan moet je zeker meedoen aan Emmertrommelen!

Kom samen met Tudor en Mark lekker muziek maken!

Met hun elektronische Emmertrommeldrumstel, elektrische gitaar, emmers en stokken zorgen zij voor een spetterende show waarin jij de hoofdrol speelt. Beat it!

Meedoen is gratis! Schrijf je snel in want vol is vol.

Er zijn 3 tijdslots waarop het programma start.

Om 14.00 uur
Om 14.45 uur
Om 15.30 uur

Aanmelden kan via deze link:
Activiteiten (rozet.nl)

Ouders zijn uiteraard ook welkom.

Je kunt dan genieten van een drankje en het mooie uitzicht terwijl de kinderen lekker losgaan!