Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

Uitnacht 2020: kom ook!

De 3e Uitnacht in Rozet wordt een feest met veel jong talent! Jonge makers presenteren zich met zang, dans, muziek en woord. Er zijn diverse podia met talenten uit Arnhemse wijken. Kom kijken, luisteren en genieten van al het talent dat Arnhem te bieden heeft!

Kom slapen in Hotel Rozet

Wil jij na het officiële einde van de Uitnacht nog doorfeesten? Dat kan, want in Rozet gaan we tot in de late uurtjes door. En als je bent uitgefeest, kruip je lekker in een tentje en val je in slaap tussen de boeken. ’s Ochtends ontbijten we samen bij Momento en daarna sluiten we de Uitnacht af met een morningrave in Theater aan de Rijn!

Neem je je eigen tent mee, dan betaal je €17,50 per persoon (inclusief ontbijt). 
Wil je een van onze kartonnen tenten huren? Dan betaal je €45 per tent (inclusief ontbijt). Je kunt hier met twee personen in slapen.  

Vanaf 18 jaar

met eigen tent

tent van Rozet

 

Historische Kelders -1

Hannah Goedhart, Eternal Rhythm

20.30, 21,30 &22.30 uur

Om antwoord te krijgen op de vraag of er een dieper liggende samenhang is binnen de wereld om haar heen, zoekt Hannah naar manieren om dat zichtbaar te maken. In de kunstinstallatie ‘Eternal Rhythm maakt zij gebruik van de Fibonacci reeks en fractals om de oneindige herhaling te verbeelden. Alles wat eerst chaos of willekeurig leek, is ineens wiskundig te benaderen. In de Fibonacci reeks en fractals wordt de wiskundige structuur en vormopbouw zichtbaar gemaakt in eindeloze herhalingen. Hier wordt de samenhang duidelijk die te vinden is in de mens, natuur en het universum.

Muziek: Yannick Wandel
Dansers: Mariona Vinyes Ràfols & Polina Nikolaeva

Bierbrouwerij Hedde Durs

20.00 - 00.00 uur

Hejje ’t al geheurd? Brouwerij Durs is een ècht Ernemse brouwerij. In het hart van Klarendal wordt het bier met veel liefde gebrouwen. Tijdens de Arnhemse Uitnacht staat de brouwerij met hun bar in de Historische Kelders van Arnhem. Hejje Durs? Kom een biertje drinken op deze bijzondere locatie.

Toneelgroep ECHO en Hoogte80 Festival

20.00 - 00.00 uur

Toneelgroep ECHO en Hoogte80 Festival gaan ondergronds en openen op de Arnhemse Uitnacht ‘Club Catharsis’ in de Historische Kelders. Wees welkom. Je zult een avond met beats/drinks/rarities beleven zoals je nog nooit hebt beleefd. En je zult gelouterd weer huiswaarts keren. Deze mysterieuze club is een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat er exact gaat gebeuren vertellen we nog niet, sommige dingen kunnen het daglicht niet verdragen.

Erfgoedcentrum -1

XOXO muzieksessies

20.30 - 20.45 uur
21.15 - 21.30 uur
22.00 - 22.15 uur
23.00 - 23.15 uur

Hoe klinkt een nieuw nummer geïnspireerd op een lied van 100 jaar oud? Twee jonge muzikanten leven zich uit op historische, Arnhemse bladmuziek. Ze spelen hun muziek te midden van de kunstwerken in het Erfgoedcentrum!

Hal Rozet

La Fam

19.45 - 20.15 uur (showcase Urban)
21.30 - 22.00 uur (Plug & Play)
22.15 - 22.45 uur (showcase Urban)
22.45 - 23.30 uur (Plug & Play)

La Fam is een Multimedia Productiehuis uit Arnhem met een speciale focus op talentontwikkeling binnen de Nederlandstalige Urbanscene. In samenwerking met het Arnhemse Urban platform NLVibes is er de afgelopen maanden gewerkt aan de Plug & Play Sessies. Zangtalenten hebben de kans gekregen om hedendaagse Urban hits te vertalen naar akoestische sessies. Tijdens de Arnhemse Uitnacht worden er speciale showcases verzorgd door La Fam en NLVibes. Niet alleen de artiesten uit de Plug & Play sessies, maar ook jong raptalent van het platenlabel La Fam Records maken hun opwachting. Op de line-up staan: Moysa, Amber, Joyce, 10Q, Salar en Mauro.

Kunstbende - Marise den Bakker

20.15 - 20.30 uur

In 2016 nam Marise als 14-jarige deel aan The Voice Kids. In de battles ging ze eruit. Het was een geweldig avontuur dat ze niet had willen missen en dat haar direct veel optredens opleverde op festivals, poppodia, bruiloftceremonies, besloten feestjes, Lowlands en Mañana Mañana. Sindsdien schrijft Marise graag haar eigen, altijd Nederlandstalige, nummers over alles wat haar bezighoudt. De rode draad daarin is hoop, want ze bekijkt alles van de positieve kant. Ze volgt een opleiding aan de Herman Brood Academie om zichzelf en haar carrière verder te ontwikkelen. Ze wil haar liefde voor muziek graag met anderen delen.

Het Herenakkoord

20.45 - 21.15 uur

In 1992 werd het Arnhems Homomannenkoor Het Herenakkoord opgericht. Plezier in het zingen, gezelligheid en het gevoel van verbondenheid zijn belangrijke motieven om lid van het koor te zijn. Het koor telt 33 leden uit de hele regio. Het repertoire van Het Herenakkoord is breed: van Ruth Jacott tot Wolfgang Amadeus Mozart. Uiteraard zingen ze ook over de herenliefde, al dan niet met een kwinkslag. De liedjes worden vierstemmig gezongen. Christel Gelderman is sinds oktober 2014 onze enthousiasmerende en inspirerende dirigent. Christel studeerde in 1992 af aan het Conservatorium Arnhem en is werkzaam als dirigent bij verschillende koren.

Kunstbende - Moïsha de Vries

22.00 - 22.15 uur

Moïsha zit al sinds 2013 op zangles en deed bij Kunstbende mee aan Muziek. Tijdens het zingen begeleidt Moïsha zichzelf met een ukulele (dat is zo’n leuk mini-gitaartje). Ze heeft dit instrument leren bespelen door YouTube! Haar grootste inspiraties in de muziek zijn Twenty One Pilots en Panic! At the disco. Moïsha vindt hun muziek dan ook echt geweldig en er is bijna geen enkel liedje dat zij niet kent of niet op de Ukulele kan spelen.

Restaurant Momento

Bluessum

20.30 - 21.30 uur

Terug in de tijd met semi-akoestische blues voor alle jaargetijden. Bluessum speelt authentieke jazzy basic blues met hier en daar een schatplichtig nummer van een Europese of Amerikaanse beroemdheid. Er wordt gespeeld op een aangenaam geluidsvolume, waardoor de blues op en voor het podium optimaal tot zijn recht komt. De nummers worden door blues veteraan Jan soms ingeleid met een historische anekdote of toelichting.

Bibliotheekvloer 1

Talent uit AZC Elderhoeve

19.30 - 19.50 uur

Bewoners van AZC Elderhoeve in Elden worden via Aan de Slag gekoppeld aan vrijwilligersklussen en evenementen/activiteiten in de stad Arnhem. Tijdens de Uitnacht tonen ze hun creatieve talenten in Rozet.

Youssra Elhamri – winnares Arnhemse Voorleeswedstrijd

19.50 - 20.00 uur

Afgelopen voorjaar won Youssra de Arnhemse Voorleeswedstrijd. Tijdens de Uitnacht leest ze opnieuw voor.

Anansi verhalen

20.00 - 20.10 uur
20.30 - 20.45 uur

De Anansiboom is een enthousiaste groep verhalenvertellers. Zij vertellen al sinds 2016 de Anansiverhalen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Anansi is cultureel erfgoed van alle Nederlanders, en vooral voor hen met een Afro-Caraïbische achtergrond. Tijdens de Uitnacht geeft De Anansiboom een voorstelling waarbij je Spin Anansi door de ogen van verschillende generaties ziet, begeleid met een Afrikaanse Djembé beleef je het verhaal van Spin Anansi alsof je in de Cariben bent. Thema van het verhaal: Eigenwijze snotneuzen.

Opening Uitnacht Rozet met burgemeester Marcouch

20.10 - 20.30 uur

Burgemeester Marcouch opent de Uitnacht in Rozet en leest een Anansi verhaal voor bij de Anansiboom.

Schrijverscafé Oscar en het Arnhems Schrijfatelier

20.45 - 21.00 uur

Schrijverscafé Oscar is een reizend schrijverspodium voor en door schrijvers uit Arnhem en omstreken. Naast dit podium heeft schrijverscafé Oscar i.s.m boekhandel Hijman Ongerijmd ook het Arnhems SchrijfAtelier inclusief praktische schrijfworkshops opgezet. Tijdens de Arnhemse Uitnacht 2020 zal schrijverscafé Oscar haar verhalen delen in Rozet. De schrijvers nemen je mee in het thema Generations. Met Spoken Word, Poëzie, Proza, theaterperformance en muziek zullen ze je aandacht grijpen. Schrijverscafé Oscar: Waar de Woorden Samenkomen.

Met:
Peter W. Brouwer: schrijver, dichter, musicus, theatermaker
Caroline Kortenhorst: beeldend kunstenaar, performance, dichter
Lilian Regtvoort: schrijver, dichter, performance
Pompado: spoken word, theatermaker

Geluk bij ongeluk - Theatergroep OverMalbruggen

21.45 - 22.15 uur

Met een lach en een traan laat Theatergroep OverMalbruggen je graag versteld staan. Tijdens de Uitnacht doen ze dat rondom het thema schuld en spijt. Want hoe raken we dit gevoel toch ooit kwijt? Wat is schuld? Wat zegt de Dikke van Dalen over schuld? Moet je iemand helpen terwijl je haast hebt? Theatergroep OverMalbruggen nodigt je uit om op deze en andere vragen antwoorden te vinden. Ga je mee op deze spannende, soms pijnlijke maar ook vaak grappige zoektocht naar schuld onschuld en de impact van deze verschijnselen op ons dagelijks leven?

Bibliotheekvloer 2

Alle voorstelling op de tweede etage van de bibliotheek zijn geprogrammeerd door Huis van Puck.

Huis van Puck@Rozet: Ruud Aarden

20.00 - 20.20 uur
21.45 - 22.05 uur

Ruud Aarden speelt zichzelf, 7 jaar geleden, toen hij een bepaalde ingrijpende gebeurtenis niet had verwerkt. Het tempo van t leven lag te hoog voor hem of hij lag te ver achter. Zijn betoog bestaat vooral uit frustratie en onwetendheid, maar voor jou vooral uit leedvermaak. En Ruud geniet op zijn beurt weer van jouw leedvermaak. Wellicht dat hij de spiegel die hij 7 jaar geleden kreeg voor gehouden, nu kan voor houden bij de mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Geniet vooral van zijn absurde zoektocht!

Huis van Puck@Rozet: Paul Mulder

20.30 - 20.50 uur
22.15 - 22.35 uur

Zanger en gitarist Paul Mulder werd midden jaren ’60 geboren in het Gelderse Tolkamer. Het aan de Rijn gelegen grensdorp was lange tijd een geliefde pleisterplaats voor binnenvaartschippers. Dit leidde tot een bloeiende middenstand en een rijk caféleven. De muziek werd Paul met de paplepel ingegeven dankzij de jukebox in het café van zijn ouders. Paul zingt zijn handgemaakte liedjes in het Nederlands en de Liemerse streektaal. In de liedjes wisselen ernst en humor elkaar af. Er worden uiteenlopende zaken bezongen zoals (on)mogelijke liefdes, de eeuwige strijd tussen de seksen, opa en oma uut Spiek en natuurlijk… de jukebox!

Huis van Puck@Rozet: MANKES

21.00 - 21.40 uur
22.45 - 23.25 uur

MANKES schildert met muziek en teksten een dynamische mix van verstilde landschappen en expressieve collages. Soms poëtisch en filmisch, soms rauw en direct, altijd intens. De twee eigenzinnige songwriters creëren met hun stemmen en instrumenten (elektrische en akoestische gitaar, saz, synthesizer en percussie) hun opmerkelijke geluid.

Trappen op 3

Herfsttheater GEIT en BULT on tour!

20.00 - 21.30 uur

Het jaarlijkse locatietheater project voor en door bewoners van de wijken op en rondom de Geitenkamp, presenteert tijdens de Uitnacht in Rozet een aantal markante scènes van de afgelopen succesvolle editie Herfsttheater GEIT en BULT. Loop een locatie-theater-route door Rozet en ervaar het ‘meedoen’ door enthousiaste amateurspelers uit de wijk.

Artistieke Leiding: Caro de Feijter en Sarah Goorhuis
Organisatie: Stichting Kunst op de Bult

Van droom naar werkelijkheid

20.00 - 21.30 uur

Deze bijzondere groep bewoners van Kronenburg e.o. mogen dan op leeftijd zijn, ze staan nog volop in het leven! Vandaag stralen ze voor de camera en laten ze zien wat ze altijd al hadden willen worden. Van stewardess tot masterchef en van dienstbode tot coupeuse. Ze worden vereeuwigd tot dat wat ooit hun jeugdige wens was.

Plein op 3

KIER

20.00 - 20.30 uur

Een kier is maar een streepje, een streepje in jouw hoofd. Geluiden met de snelheid van het licht of zonnestralen die aan warmte winnen. Zonder kieren, zonder kieren, zouden we aan niets beginnen. KIER. Over wat ons kan doen bewegen.

Gemaakt door: Romheen (woorden), La Zona (muziek), LEF (dans)

ArtEZ

20.45 - 21.15 uur (Docent Dans)
21.40 - 22.10 uur (Dancer Maker)

ArtEZ laat deze avonden choreografieën uit het Mini Dans Festival van Docent Dans zien en eigen werk van de studenten Dancer Maker.

‘Kit en Dora’ - Muziektheater De Plaats

21.20 - 21.35 uur
22:15 - 22:30 uur

Kit en Dora is een scène uit de voorstelling Flatline, die Muziektheater De Plaats oktober/november jl. speelde op Arnhem Centraal Station. Flatline gaat over situaties in een mensenleven die je even stil doen laten staan in het doorgaans jachtige bestaan. Kit en Dora zijn twee backpackers die met volle kracht tegen elkaar botsen. Eerst ontstaat er een ruzie tussen deze twee, maar later ontdooien ze en is er een klik.
Twee vreemden die zich blootgeven, omdat ze geloven dat ze elkaar toch nooit meer zullen zien.

Spel: Robin Kuiper en Anne Freriks
Zang: koor Schudden voor gebruik
Regie: Celine Hoex
Tekst: Annet Bremen
Concept en eindregie Flatline: Lise-Lott Kok
Dramaturgie: Nicole Vervloed

Mot. Collective: Stand alone Simon Michels

22.45 uur

 

Mot. collective: MAGNETISM

23.00 - 23.30 uur

mot. is een Arnhems performance-collectief dat voornamelijk muziek, film en tekst produceert. Met dit als kern creëren ze shows, evenementen, workshops, filmfestivals en nevenprojecten. Met hun muziek-, film- en tekstartiesten proberen ze MAGNETISME is hun shows te laten horen. Het gaat over duwen en trekken van onze eigen natuur, met onze natuur, in onze natuur. Samen reizen ze door allerlei emoties in deze interdisciplinaire jungle van muziek, tekst en film. We hopen je daar te zien!

Mot. Collective: Gruis

23.45 - 00.15 uur

Een trio uit Arnhem dat zich richt op het combineren van analoge en elektronische beats met invloeden van techno tot afro-beat, gespeeld met wat pittige distortion. Het bestaat uit Gerrit van Balen op basgitaar, David Berman op synth en Vos van der Noordt op drums. Ga live mee voor wat bootyshakin'!

André Manuel (geprogrammeerd door Posttheater)

00.15 - 00.25 uur

Rondom de trappen in Rozet brengt cabaretier André Manuel rond middernacht voor aanvang van het nachtprogramma wederom een heuse Donderpreek. Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk, politiek incorrect, maar ook uiterst geestig. Verwacht een spervuur aan grappen waarin hij niemand – ook zichzelf niet – spaart.

ToArt

Kunstuitleen

20.00 - 00.00 uur

Leen of reserveer een kunstwerk Op vertoon van je bibliotheekpas mag je de kunstuitleen drie maanden gratis proberen!

Film: Joy

20.00 - 00.00 uur

Bekijk de film Joy, een pleidooi om op te komen voor mensen met een afstand tot de samenleving.

Auditorium op 5

Maartje & Kine - Preview Hoge Noot (geprogrammeerd door Posttheater)

20.00 - 20.20 uur
22.00 - 22.20 uur

Misschien heb je ze wel voorbij zien komen: Maartje & Kine waren afgelopen jaar tijdens Oerol elke dag te zien bij Opium. Maartje & Kine weten hun publiek te overrompelen met gepassioneerde virtuositeit, instrumentale acrobatiek, verleidelijke charmes en onuitputtelijk speelplezier. Alles wordt gecombineerd met hun geliefde klassieke muziek: van swingjazz, opera en balkan tot gypsy met elektronische invloeden, gebracht met onweerstaanbare flair en ontwapenende zelfspot. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat. Want als de nood het hoogst is, is de muziek nabij.

Veronique Efomi

20.30 - 20.45 uur
22.30 - 22.45 uur

Veronique Efomi (Kinshasa, 1990) is een spokenword-artieste, schrijfster en spreekster. Geboren in Congo en vanaf haar derde opgegroeid in Dieren, Nederland. Als kind en in de tienerjaren deed Veronique aan theater, zang- en dansoptredens, maar werd uiteindelijk verliefd op poëzie, schrijven en spreken: spokenword. Ze is – zegt ze zelf – een huppelende brug tussen het publiek en verstopte gevoelens. Met alleen haar stem vertelt ze haar waargebeurde verhalen, bijna ritmisch en rijmend, met een mix van opluchting, kracht, kwetsbaarheid, die verschuild liggen onder dubbele lagen, onverwachtse wendingen en met vlagen van absurdisme. Thema’s: jeugd, relaties, taboes, angsten en vrouwelijkheid.

Jonah Falke - Der Einzelgängers

20.45 - 21.00 uur
22.45 - 23.00 uur

Het Duits kent prachtige woorden voor ellende. Schrijver en kunstenaar Jonah Falke en muzikant en ingenieur Yannick Boland (a.k.a. one-man-band Der Einzelgänger) nemen Duitsland als leidraad, om je mee te nemen op een avontuur dat je sterk naar huis zal doen verlangen. Heimwee, ontheemding en Weltschmerz waren nog nooit zo aanlokkelijk. Alle Menschen werden Brüder, aber alle Menschen sind auch Einzelgänger. Verwacht tekst, beeld en geluid.

Film: Door Wilskracht Sterk

21.10 - 21.50 uur

Door Wilskracht Sterk (DWS) neemt in de Arnhemse volksbuurt Malburgen een bijzondere plek in. Het kleine amusementsorkest – geleid door voorzitter Rien en zijn zoon Rico, de dirigent – is een toevluchtsoord voor buitenbeentjes. Met het nieuws dat de vereniging zijn deuren moet sluiten komt hun veilige leventje onder druk te staan. Al lijkt de strijd gestreden, samen voeren de leden, zij aan zij, een laatste offensief.

Gelders DOEK

23.10 - 00.00 uur

Gelderland zit bomvol filmtalent en filmische locaties. Om je kennis te laten maken met de films en makers uit de buurt heeft Gelders DOEK voor de Uitnacht het neusje van de zalm geselecteerd. Een uiteenlopend programma aan korte films uit Gelderland is de hele nacht door te zien. Gelders DOEK is het platform voor cinema uit de regio. Met maandelijkse filmvertoningen en de Filmmaker Meetup waar belangrijke spelers uit de filmsector masterclasses, workshops en presentaties verzorgen, creëert Gelders DOEK een plek waar ideeën, producties en ontmoetingen tussen makers en publiek tot stand komen.

Expo op 5

Hitjes van toen

20.00 - 21.15 uur

 

Ivo Rodrigues

20.00 - 20.30 uur
21.00 - 22.00 uur
22.30 - 00.00 uur

 

Dansen met Versteegh

20.30 - 21.00 uur
22.00 - 22.30 uur

Altijd al willen dansen, maar is de stap naar een dansschool net iets te groot tot nu toe? Kom geheel vrijblijvend, voor de fun en gezelligheid meedoen met de workshops “samen dansen" (partnerdansen), gegeven door docenten van Dansen bij Versteegh uit Arnhem. Wat je gaat leren? In ieder geval de basics van Chacha en Lindy hop!

Ellev C

21.15 - 21.45 uur

Ellev C is een getalenteerde Arnhemse rapper, die hard aan de weg timmert. Opgegroeid in Presikhaaf, spreekt hij de taal van de straat en met zijn teksten weet hij de nieuwe generaties te inspireren. Begin van de zomer stond hij op het podium bij Manifestival, op 8 september op Bartokplein Bruist en tijdens de Uitnacht komt hij met zijn crew de vibe opschudden. Waar deze youngboy het podium ook bestijgt, het is gegarandeerd feest.

Kate Oshunmare

21.45 - 22.15 uur

Oshunmare is een 35-jarige producer en zangeres uit Arnhem. Ze produceert melancholische electronica waarbij invloeden vanuit allerlei electronische muziekgenres terug te horen zijn. Van breaks tot electrohouse tot indietronica tot garage. Zelf noemt ze het simpelweg Melectronic Trip 'n Bass. Afgelopen jaar is ze op verscheidene podia en festivals te bewonderen geweest, waaronder Simplon Up, 9 tot 5 mentaliteit, Spijkerrok en onlangs op RAUM's: Berliner Garten. Verwacht een opvallende performance met een eclectisch electronisch geluid begeleid door een rauwe diepe stem.

Roan Robuusta

22.15 - 00.00 uur

Roan Robuusta draait voornamelijk Latin & Afro House. Daarnaast kunnen ook jou favoriete urban tunes niet ontbreken! Al een aantal jaar is hij te vinden in verschillende clubs en festivals door heel Europa, met grote namen als Yellow Claw, Broederliefde, Lil Kleine, Ronnie Flex, Gers Pardoel, Tony Junior, Bizzey and many more!