Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Speciaal voor de jeugd

Ben jij al een Verhalenvanger?

Ben jij nieuwsgierig en altijd hongerig naar een nieuw verhaal? Word dan Verhalenvanger! Verhalenvangers verzamelen verhalen: door te luisteren, kijken, vertellen, lezen, ontdekken en te doen. Dat wil jij toch ook?!

Verhalenvangers on tour

Ga je mee vakantieverhalen verzamelen door heel Arnhem? Dit jaar gaan we op vakantie in eigen stad! Teken je eigen vakantieverhaal, leer coole trucjes met een hoelahoep of doe mee aan een toffe theaterworkshop. En dat is nog maar een klein deel van het programma!

Meer info & aanmelden

Verhalenatelier Workshop Aankleedpoppetjes

Door Anne Luchies

Welke kleren draag jij het liefst? Een cool shirt met een toffe broek en sneaker er onder, of misschien wel een jurkje met strepen en laarsjes? Teken jezelf en kleertjes voor jezelf van papier. Je eigen aankleedpoppetje dus. Die teken je natuurlijk helemaal zelf. Of… gebruik de pdf-jes als voorbeeld. Knip je tekening uit, kleur in en vouw. Gebruik eventueel wat lijm voor glitters of andere versiersels die jouw kleertjes helemaal af maken.

Aankleedpoppetje - Meisje (pdf)
Aankleedpoppetje - Jongen (pdf)

paspoort

Verzamel stempels

Verhalenvangers verzamelen verhalen: door te luisteren, kijken, vertellen, lezen, ontdekken en te doen.

Doe mee aan de activiteiten en missies. Zo spaar je stempels in je paspoort. Spaar voor een Vangersdiploma, -drinkfles of -rugzak! En wil je meedenken over nieuwe activiteiten? Kom dan bij de Denktank!

Spaar mee!

 

in beweging

Thema: Rijmen en Rappen

In januari en februari gaan we rappen & rijmen, doe jij ook mee? 

Bekijk alle activiteiten

Leestips & hulp

Waar hou jij van? Verhalen over dieren, superhelden, verre landen, fantasiewerelden, liefdesverdriet of science fiction? In de bibliotheek vind je altijd een mooi of spannend boek. En kom ook langs voor leuke moppen- en stripboeken.

Moet je een spreekbeurt houden of werkstuk maken voor school? Dan helpen we je ook graag. Met boeken bomvol informatie én handige links.

Bekijk de tips 

Schoolverhalen

Weet je waar je ook veel nieuwe verhalen hoort? Op school :-) !
En met je biebpas kan je nu ook in de bibliotheek en vanuit huis (gratis) oefenen met alle vakken van school. Ben je niet zo goed in rekenen? Of vind je de taallessen heel moeilijk? Geen paniek, want Junior Einstein kan je helpen. Je logt in met je biebpasnummer en wachtwoord. Veel succes.

Inloggen op Junior Einstein

Ik lees! Yoleo

Lezen wordt nog leuker met Yoleo. Ook als je eigenlijk niet zo van lezen houdt. Je verdient leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus.

Je kunt Yoleo gratis gebruiken met je pasnummer en wachtwoord: www.yoleo.nl

Speelgoed én boeken lenen

Wist je dat je in Rozet Kronenburg ook de Speelotheek vindt? Met je bibliotheekpas (en een speelgoedabonnement bij Het Speelpunt) kan je gelijktijdig speelgoed én boeken lenen. 

Lees meer over de Speelotheek