Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn vanaf maandag 11 mei weer geopend. Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Speciaal voor de jeugd

Ben jij al een Verhalenvanger?

Ben jij nieuwsgierig en altijd hongerig naar een nieuw verhaal? Word dan Verhalenvanger! Verhalenvangers verzamelen verhalen: door te luisteren, kijken, vertellen, lezen, ontdekken en te doen. Dat wil jij toch ook?!

Verhalenvangersfeest - Zaterdag 29 Februari (12:00 - 16:00)

  • Een groot (gratis) feest voor kinderen tot 12 jaar
  • Meedoen aan de vele activiteiten, zoals een Silent Disco, een workshop in het KlooiLab, Stamboom knutselen in het Erfgoedcentrum en nog veel meer!
  • Verzamel alle stempels en ontvang een verhalenvangers cadeau
  • Suikerspin & Ranja

Kom jij ook genieten van deze leuke activiteiten?
Meld je hier aan en wij zien je graag op zaterdag 29 februari in Rozet Centrum.

Meld je nu aan!

paspoort

Verzamel stempels

Verhalenvangers verzamelen verhalen: door te luisteren, kijken, vertellen, lezen, ontdekken en te doen.

Doe mee aan de activiteiten en missies. Zo spaar je stempels in je paspoort. Spaar voor een Vangersdiploma, -drinkfles of -rugzak! En wil je meedenken over nieuwe activiteiten? Kom dan bij de Denktank!

Spaar mee!

 

in beweging

Thema: Rijmen en Rappen

In januari en februari gaan we rappen & rijmen, doe jij ook mee? 

Bekijk alle activiteiten

Leestips & hulp

Waar hou jij van? Verhalen over dieren, superhelden, verre landen, fantasiewerelden, liefdesverdriet of science fiction? In de bibliotheek vind je altijd een mooi of spannend boek. En kom ook langs voor leuke moppen- en stripboeken.

Moet je een spreekbeurt houden of werkstuk maken voor school? Dan helpen we je ook graag. Met boeken bomvol informatie én handige links.

Bekijk de tips 

Schoolverhalen

Weet je waar je ook veel nieuwe verhalen hoort? Op school :-) !
En met je biebpas kan je nu ook in de bibliotheek en vanuit huis (gratis) oefenen met alle vakken van school. Ben je niet zo goed in rekenen? Of vind je de taallessen heel moeilijk? Geen paniek, want Junior Einstein kan je helpen. Je logt in met je biebpasnummer en wachtwoord. Veel succes.

Inloggen op Junior Einstein

Ik lees! Yoleo

Lezen wordt nog leuker met Yoleo. Ook als je eigenlijk niet zo van lezen houdt. Je verdient leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus.

Je kunt Yoleo gratis gebruiken met je pasnummer en wachtwoord: www.yoleo.nl

Speelgoed én boeken lenen

Wist je dat je in Rozet Kronenburg ook de Speelotheek vindt? Met je bibliotheekpas (en een speelgoedabonnement bij Het Speelpunt) kan je gelijktijdig speelgoed én boeken lenen. 

Lees meer over de Speelotheek