Van 20 oktober t/m 8 januari 2018 staat Rozet in het teken van het thema ERFGOED: ‘Verhalen van vroeger die verbinden’. In de hal en in de kaders langs de trappen van Rozet is een expositie te zien, met als rode draad geschiedenis met een link naar het heden. Bezoek ook de activiteiten over dit thema in Rozet. 


Foto’s van klederdracht uit Nunspeet in 1930

Nunspeet was rond 1930 niet alleen toeristisch het centrum van de 'Veluwekust', maar was dit ook folkloristisch. De klederdrachten van Hierden, Oldebroek en Kampen kwamen hier samen. Ook met Staphorst was er nauwe verwantschap. Op de foto's zijn zowel de mannen-, vrouwen-, als de kinderdracht te zien.

Uit: Nederlandsche Volksdrachten (1931)


Ontwerpers van nu die oude ambachten en erfgoed onderzoeken in hun werk

Carlijn2 web

Carlijn Veurink

In de hal van Rozet zie je de collectie van Carlijn Veurink. Zij is net afgestudeerd van ArtEZ en wil in haar werk de menselijk maat in het productieproces weer terugbrengen. Het onverwachtse. In haar filmpjes zie je de relatie tussen lichaam, machine en materiaal die door elke gebruiker op een unieke manier tot een product leidt. Carlijn maakt de gebruiker nieuwsgierig om nieuwe mogelijkheden van de machines te onderzoeken. Lees meer...


Milou web

Milou Voorwinden

Milou Voorwinden studeerde in 2016 af aan de afdeling product design van ArtEZ. Toen ze op een uitwisseling naar de textielafdeling van Falmouth University (GB) leerde weven, raakte ze meteen gefascineerd door de eindeloze mogelijkheden van het weefgetouw. Haar werk is het resultaat van een experimentele manier van werken en bestaat uit autonome objecten als toegepaste producten. Lees meer...


Renate Volleberg 1

Renate Volleberg

Unieke klompen van Renate Volleberg. Voor haar vrije schoenontwerpen streeft Renate Volleberg naar een intuïtieve strategie en een zeer bewuste ontwikkeling van ideeën, waarvoor zij zich sterk inzet voor sterke beelden vanuit de actuele, snel veranderende sociale context. Ze vindt inspiratie in de kracht van kleuren, materialen en vormen. Ze maakt vertalingen van haar inspiraties van ambachtelijke tradities, historische aspecten, schoonheid en technologisch vakmanschap. Zij heeft het label Shoedesign opgericht.

Haar werk is tentoongesteld in: Frankrijk (Parijs), Duitsland (Keulen, Frankfurt, Berlijn, Bonn, Hannover, München), Zwitserland (Zürich), Denemarken (Humlebæ), Argentinië (Buenos Aires), Brasil (Rio de Janeiro) Bolivia (La Paz) België (Antwerpen, Gent, Haselt) en natuurlijk in Nederland.


DSC 1067 maison 2 web

Het Wilde Oog

Acht beeldende kunstenaars zijn ingegaan op het verzoek van Het Wilde Oog (Hans Lemmerman & Inge van Run) om elk twee objecten/sieraden te maken. Lees meer...


winnende foto aan de Rijn

Inzendingen Fotowedstijd aan de Rijn

Museum Arnhem heeft de winnaar van de fotowedstrijd #aanderijn bekend gemaakt. De winnende foto is gemaakt door Patricia Vleeming uit Arnhem. De originaliteit en het spannende lijnenspel van het beeld gaven de doorslag. De winnende foto is samen met de overige inzendingen vanaf 20 oktober 2017 te zien in Rozet.

 Lees meer...


De expositie ERFGOED: Verhalen van vroeger die verbinden is van  20 oktober t/m 8 januari 2018 te zien in de centrale hal en in de kaders langs de trappen van Rozet.